leo 17 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 la tv mentionat ..nu stiu exact modelul ..doar asta am gasit mentionat pe capacul din spate c 14 ke 230 ..nici despre sasiu ..componente ..sursa cu tranzistori ,multifunctional tda 9361 ps ..cadre stv 9302a ..sunet an 7522..problema a fost cu sunetul final audio crapat ..l am schimbat am schimbat si filtraje sunet ..a doua zi iar sa dus sunetul .ce poate fi ?sa fie pocnitori circuitele de sunet ..la mine in proba dupa 3 h de functionare circuitul audio ok ..nu se incalzea .. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Daca-i sursa din aia cu 3 tranzistori schimba neaparat A1015 cu 2sa1013, cresc tensiunile in stand-by din cauza lui si se duce sunetul si/sau BV-ul. Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 langa circuitul de sunet mai e un stabilizator de 8v si un tranzistor ..din el se face reglajul de sunet ?eu nu am o schema la acest sasiu Link spre comentariu
palcu ion Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 cauta a1015 si schimba-l fara sa mai stai pe ginduri cu a1013 si evita sa lasi tv in st-by,eu am patit cu un zander acum citiva ani buni si a trosnit procesorul Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 poi tv sa defectat in functionare nu in st-by ,asa mi a spus propietarul tv Link spre comentariu
palcu ion Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) sa nu crezi niciodata ce spun proprietarii,am intilnit cazul urmator: acum vreo 10 ani am aruncat citeva tv(am schimbat locatia atelierului),unul din tv era trasnit iar tk obosit,diagonala 51,nu se mai merita reparatia dupa citeva luni vine un nene cu tv -ul cu pricina sa-l repar,jurandu-se ca " pina aseara a mers perfect" intr-adevar,de curat era... lux carcasa Editat Noiembrie 3, 2014 de palcu ion Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) off topic. am un vecin la care i-am reparat mai multe aparate. el lucreaza la urbis(curatenia orasului) si mai aduna ce gaseste la tomberoane dar fara sa recunoasca. vara trecuta m-a sunat si a insistat foarte mult sa-i repar un philips foarte vechi ca este al tatalui sau etc. la insistente lungi l-am reparat dar dupa, la o bere, a recunoscut ca era de la tomberon. acceasi poveste cu un radiocasetofon ruginit,final audio defect. am gasit noroi si grau in el,l-am facut la insistentele unui prieten ,era al socrului sau. in cele din urma socrul lui a recunoscut ca-l gasise la tomberon. ps: nu cedeti clientii,...multe tv-uri vin la reparat cu mai multe defecte dar clientii se jura ca ei stiau doar de unul ,in speranta ca scapa mai usor. Editat Noiembrie 3, 2014 de bobo Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 schimba acel tranzistor cum spun colegi mai sus el se afla linga optocuplor in primar sursa si schimba si semireglabilul din secundar sursa daca are cas foarte proaste poi tv sa defectat in functionare nu in st-by ,asa mi a spus propietarul tv si cum spun colegi nu poti sa ai incredere in clienti Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 astea sant usoare,in targul auto din bacau,se mai vand si ,,smelturii,, electronice pc etc,in putine cazuri cu mici defecte,un prieten de al meu a luat un monitor lcd de 17 cu display crapat si lipsa un buton,cum acestea se potrivesc in mare parte,avea pe acasa un display pe care la si montat,a improvizat si butonul lipsa,destul de estetic, si la scos si el in acelasi loc la vanzare,dupa vre-o doua zile de targ la dat la combinatie pe un leptop cu ecran spart si ceva diferenta,dupa cca 2 luni se prezinta iar in targ si surpriza mare vine un alt vanzator sa-i vanda monitorul in cauza,pe care sustinea ca cu o seara inainte il primise din italia,sa fi ajuns si sa se fi intors acest monitor din italia in cca 2luni? nu mai zic de televizoare reparate cu luni chiar 1 si 2 luni in urma,ce au pretentie ca e in garantie cu scuze gen,,ca nu l-am folosit ca aveam altul,si cand dai capacul jos gasesti chassiu fisurat serios,tub cu cratere la fit,,ciuperca,, bineinteles cu descarcari in gat,trafolinii cu trasnete,surse explodate de la soc de curent,tunere trasnite procesoare .unul chiar turnase si ciorba in el.etc Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 pe sasiu ..am pe partea de primar un tranzistor v 801 un bc 640..iar pe partea de secundar dupa optocuplor un tranzistor v 806 1815 .deci sa l schimb pe cel dupa optocuplor ?bc 640 sa l schimb ?ce echivalent are ?iar valoarea reglabilului rp 801 nu o stiu nu scrie nimic pe el ? Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) daca este bc640 a mai fost inlocuit? 2sa1015(notat a1015) este pus la limita si face probleme si se recomanda inlocuirea lui cu 2sa1013. in aceste surse eu am gasit doar 2sb764 sau 2sa1015 pe care le inlocuiesc cu 2sa1013. nu stiu daca bc640 se comporta bine acolo. verificati sursa pe bec si semireglabilul de 2k (este de proasta calitate). ps: bc640 este si el mai slab decat 2sa1013 asa ca mai bine il inlocuiti cu 2sa1013. Editat Noiembrie 4, 2014 de bobo Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 este trecut bc 640.eu am a 1013 care e pnp si se poate inlocui cu bc 640 ,dar 1815 e npn si nu l pot inlocui cu a 1013 .ce echivalent ar fi pt 1815 ?ce tensiune trebuie sa am pe bara de alimentare pt u 1 ? Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) bc640 trebuie inlocuit cu a1013(2sa1013) care are -160v spre deosebire de bc640 care are -100vce.. c1815(2sc1815) nu cred ca trebuie inlocuit,se gaseste usor la magazine,poti pune daca nu ai un bc546 dar nu cred ca are ceva acel tranz. in principiu la aceste surse, tranzistorul din primar care poate fi: 2sa1015,2sb764 sau bc640 ( cum este cazul in tv-ul de fata) face probleme si trebuie inlocuit cu 2sa1013. si semireglabilul trebuie inlocuit daca se poate,in rest nu prea sunt probleme. sursa trebuie sa scoata 110-112v pe b+. finalul audio a crapat deoarece au crescut tensiunile din secundar in st-by din cauza lui bc640 sau/si a semireglabilului prost. in astfel de cazuri eu pun 2sa1013 in sursa,inlocuiesc semireglabilul,schimb conzii din secundare iar apoi reglez sursa pe bec. reglez din semireglabilul nou pana sursa scoate 110-112v pe bec. abia apoi trec la inlocuirea finalului audio si a cadrelor daca este cazul. succes. Editat Noiembrie 4, 2014 de bobo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum