Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema radio rusesc Neiva RP-205

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat din targ sus-numitul aparat. Cand l-am conectat la curent nu merge pe nici o gama de unda (UM, UL, US). Nu se aude decat un fasait incet, nimic altceva. La adresa:

http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p/neywa_rp205.html

am gasit schema aparatului. Am vazut ca are ca si elemente semiconductoare un tranzistor cu efect de camp si circuitul integrat A283D. Este posibil sa se fi ars integratul sau este altceva? Intreb asta deoarece nu mai exista alti semiconductori si m-am gandit ca asta poate fi.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

3

• nelutu

1

• valangjed

1

• tepeleacatalin

1

A283D il  poti inlocui cu, HA12402, KA22424, TA7613AP, ULN2204 si K174XA10,dar trebuie sa verifici,si alceva mai elementar,de exemplu :contactele de la casca,comutatoarele de game,potetiometrul de volum,condensatoare electrolitice,eu la un radio Neiva fabricat in 1980,a trebuit sa schimb toti electroliticii erau devalorizati total.spor!

Link spre comentariu

Multumesc!

Chiar nu stiam care sunt echivalentii. Am verificat si ce mi-ati pus dvs si totul pare ok. Asa cum spuneam, se aude in difuzor un fasait slab, care totusi se poate de mai tare sau mai incet, adica potentiometrul functioneaza. Nu m-am uitat la electrolitici. Am considerat ca ar putea fi circuitul integrat deoarece are incorporate si amplificatorul audio. Oricum o sa inlocuiesc integratul, caci am unul d erezerva si o sa revin si condensatorii electrolitici.

Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru cineva cu putina experienta in domeniu e cam dificil de rezolvat.In cazul acesta trebuie verificat daca functioneaza oscilatorul local din pin 5 - A283D. dar fara osciloscop ...........!!! si generator. Tranzistorul fet este amplificator de rf.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări