hpavictor Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Da , este o fericire pentru incepatori . Evident ca meritele sunt ale internetului iar vina este in amre parte a tehnicienilor desenatori analfabeti de la Doina Bucuresti ... de altfel pe toti desenatorii pe care i-am cunoscut eu ii rodea pizma ca nu puteau sa ia examenul de admitere si sa devina macar subingineri , dar isi dadeau aere de proiectanti de geniu ... si apropo , ei erau 90% dintre autorii articolelor din fostul Tehnium . De aia majoritatea schemelor " originale " din Tehnium erau desenate gresit sau chiar proiectate gresit ! Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Eu am un Sigma si acum, doar ca nu mai are cutia de lemn - a plouat pe ea si era mucegaita. La al meu erau pe intrare EF86...inainte sa-l demolez pt. reconstructie o sa ridic schema existenta, stiu sigur ca mergea asa, l-am probat acum vreo 15 ani si scotea untul din doua boxe Unitra de 140W puse in serie...practic a facut de ras adezivul cu care au fost lipite cutiile...eu le-am folosit cu un Rostov 105 si nu le mai scuturasem niciodata asa tare. Sunt aproape 100% sigur ca nu avea cine sa modifice schema...incerc sa nu ma gandesc la varianta ca au fost puse EF86 acolo pe legaturile la soclu pt. ECC83...insa filamentele erau alimentate corect, la 4,5. Inspirat de schema originala pusa de Victor si de adnotarile de pe ea...ar putea merge cumva cu PL504 si alimentarea de 350V de dupa siguranta aia, fara cei 100 de ohmi? As adapta infasurarea auxiliara pt. alimentarea filamentelor PL504...sigur sunt reale datele trafului de alimentare, chiar cu corectarea acelui zero? Mie nu imi iese nicicum socoteala dintre nr. de spire si tensiunile continue redresate, masurate pe schema...din ce vad acolo as avea peste 200V pe infasurarea auxiliara, in realitate nu stiu daca depasea 150V tensiunea continua pe condensatorul acela izolat de masa. Cam cat ar trebui sa fie negativarea si curentul anodic pt. PL504 in acest caz? As putea folosi si PL36 daca cineva a incercat cu aceste tuburi...ideea e ca date fiind conditiile, chiar nu as mai strica EL34 pe asa ceva, plus ca mie nu-mi trebuie o putere asa de mare, as face un head pt. chitara din el... Edit: Cred ca totusi e vorba de 780 de spire la infasurarea principala...3 e pus aiurea, nu zero...mai e un 3 acolo care probabil l-a indus in eroare pe cel ce a proiectat schema, cum bine sugereaza @Victor...asa mi-am reamintit cum trebuiau citite schemele din Tehnium Editat Noiembrie 4, 2014 de carageae Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 G807 avînd izolaţia internă sporită faţă de 6P3S e perfect folosibilă la tensiunea originală. Alte socluri sau există şi varianta 6P7S, adică G807 octală. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 MDa...asa m-am gandit si eu. Cu PL504 mi-ar fi mai simplu, ca din astea am, si am si socluri. A desfacut cineva traful de iesire sa stie in ce ordine au fost bobinate infasurarile? Ca daca ar fi deasupra infasurarea de 100V, s-ar putea rebobina cu priza la jumatate acea infasurare, ar putea deveni interesant "noul" traf...practic s-ar putea da jos jumatate de spire si se pot pune la loc manual, fara investitie si bataie de cap... Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Cu 2x PL36 pilotate cum trebuie si alimentate la +425V ,G2 la +200v si Raa=2387 ohm se ajunge la 75w pe sarcina ...!!!! poate -mi confirma Don Lazaroiu.!! Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Super! Ia cat ar fi asa? sau tensiunea medie pe G1? Acum m-ati facut curios, zilele astea poate chiar dezgrop Sigma aia de prin cutii sa vad ce e cu ea...Stiu ca un EL34 a fost ars - scurt intre anod si filament prin carbonizarea culotului, probabil a mers fara sarcina...practic asta m-a facut posesorul lui...ca sarea siguranta de pe alimentare oricat de groasa ar fi fost litza...dar lampile erau bune, ca se aprindeau toate Editat Noiembrie 4, 2014 de carageae Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Eu consum PL36 dimineata la prinz si seara .........glumeam si totusi montez 4-5 ampuri /luna cu acest tub ,in cazul descris ma sus recomand conductor de 0,41-0,45 in primar pe 4 sectiuni si 5 secundare intercalate puse in paralel cu fir de 0,5-0,6 si cu tola E20 si 24cm2 ca sa iasa un traf fain sau pt cine-si permite fir de lizta in secundar 0,15x200 fire .....bobinat intercalat fara intrerupere..(pt un traf de top)..cine e de meserie stie ce vorbesc . La G1 e nevoie de minim 50vrms sau 100v intre G1-G1.deci un driver bine dimensionat . Consumul la vifr di sursa de +425V se apropie de 400mA.Recomand curent repaus 30mA/tub si -50-52v pe G1 ,desigur e vorba de un PP in clasa B sau chiar AB1 de functionare ...un PA da calitate . Editat Noiembrie 4, 2014 de gabriele Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Se poate resocla EL34, e chiar foarte uşor avînd baza din sticlă presată, nu suflată. Dar soclul vechi de pe şasiu trebuie neapărat schimbat cu unul ceramic. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 (editat) Surpriza...se pare ca a vremea cand am primit-o, cineva mi-a dat Sigma gresita...erau doua - una cu EF86 la intrare, din care tin minte perfect ca eu am luat lampile, dar a trebuit sa ramana pe inventar pana la casare, si mai era una neatinsa de mana de depanatori in ultima vreme, dar defecta. Se pare ca aia a ajuns la mine...am verificat si bate cu schema, adica are ECC83. O sa pun si niste poze, dar trebuie sa fac ordine prin ele...momentan e in proces de dezmembrare...o sa folosesc sasiul la altceva. Cred ca un PP cu PL36. Pentru colectionari vor fi disponibile placutele serigrafiate, sunt in stare relativ buna, oricum mai buna decat unele pe care le-am vazut pe aici... Editat Decembrie 11, 2014 de carageae Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Sunt eu interesat de placi. Eu am una arsa sub rezisteta de100 ohmi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum