Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doina Sigma 50W

Vizitator Andrei Farcas

Postări Recomandate

Vizitator Andrei Farcas

Salut dragi forumisti. Am cumparat recent un amplificator Doina Sigma care are cativa condensatori schimbati si este in stare de functionare. As dori sa ii schimb toti condensatorii + cateva semireglabile. Inca un aspect ar fi ca transformatorul de iesire "canta". daca puteti sa ma ajutati cu o schema electrica completa v-as fi recunoscator. Cu stima

Link spre comentariu

Amplificatoarele cu transformator de iesire nu se lasa fara sarcina conectata...de aia "canta". Schema se gaseste pe forum, insa am intalnit de mai multe ori recomandarea de a recostrui amplificatorul dupa o schema de Dynacord Eminent...eu as inlocui si condensatoarele de cuplaj, chiar daca mai merg, sunt vechi si proaste calitativ...sunt acelea verzi sau in tub de aluminiu, cu hartie uleiata. Am avut si eu un topic aici, cu scheme ale amplificatoarelor facute de Doina...vad ca Zal a fost mai rapid :)

Eu am un amplificator care avea pe intrare EF86 si nu parea modificat de cineva, dar nimeni nu mi-a spus sa fi fost o varianta comercializata asa...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Se poate moderniza mai mult decît doar prin înlocuirea la paritate a cond din schemă. Negativarea trebuie neapărat schimbată.

...............

Exista un circuit de vibrato cu EF86 la amplifurile Doina.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator Andrei Farcas

Va multumesc pentru raspunsurile promte.

@carageae - gasisem deja postul tau, dar am sperat la o schema cu o rezolutie mai mare. Poti sa-mi dai un link la vreun post unde a recostruit cineva amplificatorul dupa schema de Dynacord Eminent?.

Daca este cineva interesat de poze cu amplificatorul, pot sa le urc fara probleme. Finalii nu sunt EL 34.

Link spre comentariu

Din cate stiu, ce am pus eu acolo avea rezolutie foarte buna, eu le-am scanat direct de pe niste pliante originale.

NU am un asemenea link, doar schema finalului si niste comentarii pe schema, cred ca de d-l Lazaroiu facute, precum si datele trafului de iesire. O sa o caut si revin...

Link spre comentariu

Cand am deschis acel topic cu scheme de amplifuri Doina, am vorbit cu un electronist varstnic si mi-a spus ca a inlocuit EL34 cu G807...n-a mai apucat sa-mi dea detalii, dar eu cred ca se poate face, desi pt. cine vrea sa foloseasca acel amplificator asa cum e, nici EL34 nu e o avere, alea chinezesti sunt chiar abordabile. Oare cat s-ar putea scoate cu 6P3S pe traful existent, la o anodica de 3-400V? Ma gandesc ca s-ar putea elimina infasurarea suplimentara de pe alimentarea anodica, ramanand doar cea de baza.

Sau, punanad altfel intrebarea: stie cineva ce impedanta primara A-A are traful de Sigma? La Alfa si la altele avem datele trafului original, nu stiu daca si la Sigma...

Link spre comentariu

Ba ar merge , daca se monteaza cate doua lampi 6P3S in paralel si se scoate secundarul mic ( depinde de varinata de trafo retea ) , pentru o tensiune anodica de circa 350V ....

Desigur , cu totii cunoastem asemenea artificii , dar lucram cu " materialul " clientului ,adica schema originala furnizata de Doina Bucuresti !!!

Nu este o eroare [pe schema , este o eroare de proiectare , lampile finale se " fumau " foarte repede datorita proiectarii defectuoase .

A fost cel mai nereusit amplificator Doina ... am in arhiva toate schemele Doina si doar cateva au erori de desenare sau proiectare .

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Eroarea e nr de spire pe traful de alimentare 378 spire nu 3780 ....in rest sigur se pot face experimente ,si rezistenta de 100 ohm din alimentare e o alta greseala ,mai repede as monta 2,7 ohm/10w in locul eu iar in cazul lui 6p3C ca finale as egaliza infasurarile din secundarul trafului de alim. si cu redresare bialternanta pt a obtine +360v iar traful de iesire recalculat desigur si el .(in schema Raa=3k nu se pupa deloc cu 6P3C)

Editat de gabriele
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări