Vizitator Andrei Farcas Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Salut dragi forumisti. Am cumparat recent un amplificator Doina Sigma care are cativa condensatori schimbati si este in stare de functionare. As dori sa ii schimb toti condensatorii + cateva semireglabile. Inca un aspect ar fi ca transformatorul de iesire "canta". daca puteti sa ma ajutati cu o schema electrica completa v-as fi recunoscator. Cu stima Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Transformstorul de iesire cinta fara sarcina? Mare grija sa nu fie ultima melodie cintata de el.fara sarcina distrugi primarul transformatorului. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Cea mai completă schemă: Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 (editat) Amplificatoarele cu transformator de iesire nu se lasa fara sarcina conectata...de aia "canta". Schema se gaseste pe forum, insa am intalnit de mai multe ori recomandarea de a recostrui amplificatorul dupa o schema de Dynacord Eminent...eu as inlocui si condensatoarele de cuplaj, chiar daca mai merg, sunt vechi si proaste calitativ...sunt acelea verzi sau in tub de aluminiu, cu hartie uleiata. Am avut si eu un topic aici, cu scheme ale amplificatoarelor facute de Doina...vad ca Zal a fost mai rapid Eu am un amplificator care avea pe intrare EF86 si nu parea modificat de cineva, dar nimeni nu mi-a spus sa fi fost o varianta comercializata asa... Editat Noiembrie 2, 2014 de carageae Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 (editat) Se poate moderniza mai mult decît doar prin înlocuirea la paritate a cond din schemă. Negativarea trebuie neapărat schimbată. ............... Exista un circuit de vibrato cu EF86 la amplifurile Doina. Editat Noiembrie 2, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator Andrei Farcas Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Va multumesc pentru raspunsurile promte. @carageae - gasisem deja postul tau, dar am sperat la o schema cu o rezolutie mai mare. Poti sa-mi dai un link la vreun post unde a recostruit cineva amplificatorul dupa schema de Dynacord Eminent?. Daca este cineva interesat de poze cu amplificatorul, pot sa le urc fara probleme. Finalii nu sunt EL 34. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Din cate stiu, ce am pus eu acolo avea rezolutie foarte buna, eu le-am scanat direct de pe niste pliante originale. NU am un asemenea link, doar schema finalului si niste comentarii pe schema, cred ca de d-l Lazaroiu facute, precum si datele trafului de iesire. O sa o caut si revin... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Fiind trafo de ieşire simplu şi negativare fixă se pot pune şi alte lămpi în afară de EL34, de regulă se substituiau cu 6P3S, dar la tensiunea aia nu rezistă. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Cand am deschis acel topic cu scheme de amplifuri Doina, am vorbit cu un electronist varstnic si mi-a spus ca a inlocuit EL34 cu G807...n-a mai apucat sa-mi dea detalii, dar eu cred ca se poate face, desi pt. cine vrea sa foloseasca acel amplificator asa cum e, nici EL34 nu e o avere, alea chinezesti sunt chiar abordabile. Oare cat s-ar putea scoate cu 6P3S pe traful existent, la o anodica de 3-400V? Ma gandesc ca s-ar putea elimina infasurarea suplimentara de pe alimentarea anodica, ramanand doar cea de baza. Sau, punanad altfel intrebarea: stie cineva ce impedanta primara A-A are traful de Sigma? La Alfa si la altele avem datele trafului original, nu stiu daca si la Sigma... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Se poate aproxima prin măsurarea raportului de transformare primar - secundar. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Sper ca remarcati datele trafo out ... Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Sper ca nu construieste cineva traful de retea cu nr de spire din ultimul desen postat de Victor !!?? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Ba ar merge , daca se monteaza cate doua lampi 6P3S in paralel si se scoate secundarul mic ( depinde de varinata de trafo retea ) , pentru o tensiune anodica de circa 350V .... Desigur , cu totii cunoastem asemenea artificii , dar lucram cu " materialul " clientului ,adica schema originala furnizata de Doina Bucuresti !!! Nu este o eroare [pe schema , este o eroare de proiectare , lampile finale se " fumau " foarte repede datorita proiectarii defectuoase . A fost cel mai nereusit amplificator Doina ... am in arhiva toate schemele Doina si doar cateva au erori de desenare sau proiectare . 1 Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Eroarea e nr de spire pe traful de alimentare 378 spire nu 3780 ....in rest sigur se pot face experimente ,si rezistenta de 100 ohm din alimentare e o alta greseala ,mai repede as monta 2,7 ohm/10w in locul eu iar in cazul lui 6p3C ca finale as egaliza infasurarile din secundarul trafului de alim. si cu redresare bialternanta pt a obtine +360v iar traful de iesire recalculat desigur si el .(in schema Raa=3k nu se pupa deloc cu 6P3C) Editat Noiembrie 4, 2014 de gabriele Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 E bun şi netul de ceva, fiecare amplif de la Doina apare în x variante constructive şi cu x variante de piese diferite faţă de schema cunoscută. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum