dude123 Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) Salutare tuturor! Dupa cum spune si titlul am achizitionat un amplituner Pioneer model VSX-409 RDS, are 5 iesiri de 80W spun ei, radio AM si FM. Problema este ca potentiometrul nu modifica volumul, tot timpul fiind la 0 dB(minimul este pe la -30 dB), deci practic este permanent dat la volum maxim. Uneori, la rotirea potentiometrului, intr-adevar ajunge pe la -2,-3 dB dar negresit, revine la 0 dB. Am desfacut amplificatorul si am demontat placuta pe care este montat potentiometrul insa nu pare nimic sa fie defect. Ma gandesc doar la partea electronica acum, de comanda. Ce s-ar putea face in acest caz sa functioneze asa cum trebuie volumul? Mersi mult! Editat Noiembrie 1, 2014 de dude123 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Desfa "potentiometrul" si curata-l cu spirt, e plin de vaselina pe contacte. Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Eu cred ca acel "potentiometru" este un encoder si nu stiu daca nu cumva varianta curatatrii nu -l va defecta de tot. Link spre comentariu
Mircel Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) amplituner Pioneer model VSX-409 RDS, Schema o găseşti aici: http://elektrotanya.com/pioneer_vsx-409rds_sm.pdf/download.html Editat Noiembrie 1, 2014 de Mircel Link spre comentariu
nasturica Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Pot sa va ajut cu un bord complect functional,masca frontala + electronica complecta. Link spre comentariu
dude123 Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Multumesc! Schema o găseşti aici: http://elektrotanya.com/pioneer_vsx-409rds_sm.pdf/download.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum