Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare plinta parchet

Vizitator Leont

Postări Recomandate

Da, 6 mm e suficient, apoi vezi plinta ca se smulge cand treci cu aspiratorul , sau o lovesti. Urmeaza sa injuri mesterul, sa zici, de, mai papa si el o paine, tre sa manance si el. Total gresit. Poti pune de 6 mm daca granulatia zidului tau permite sa stea diblul corect si dupa ce strangi sa nu se smulga. La cele de 6 trebuie sa pui si saibe ca sa tina bine in gaurile alea ovale.

Da cate odata mai pui o saiba sub capul holsurubului mai ales cand au capul conic si au tendinta sa se smulga la strangere,cat despre smuls daca ai un diblu cere se roteste in gaura il scoti si il ungi cu ceva spuma de montat usi si ferestre si gata,am folosit si adeziv de montaj(aracet)cu aceleasi rezultate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

4

• andreigradu

2

• dan-a2

1

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Leont

Multumesc pentru observatii, de care am sa tin cont. o sa vad daca pot folosi dibluri de 6 (cu eventualele mici atentii la nevoie - saibe si adezivi pt fixare) sau dibluri de 8

Cat despre scula rotopercutoare in sine, daca tot o cumpar as vrea sa stiu daca ma pot folosi de ea si pentru alte lucrari de prin apartament. de genul inlaturare/cojire faianta veche de pe pereti. Am vazut ca au functia de daltuire si un anumit numar de Jouli.

Ma intreb care ar fi numarul minim de J cu care as putea face operatia asta? Am observat ca pretul lor creste cu cat si numarul lor de J este mai mare, si as vrea sa ma mentin in limita bugetului economic.

Alte amenajari n-as avea de facut prin casa (sa sparg pereti sau alte lucrari de felul asta). Deci pentru daltuirea faiantei ar fi suficienta.

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

De la 1,5 jouli in sus....

Da cate odata mai pui o saiba sub capul holsurubului mai ales cand au capul conic si au tendinta sa se smulga la strangere,cat despre smuls daca ai un diblu cere se roteste in gaura il scoti si il ungi cu ceva spuma de montat usi si ferestre si gata,am folosit si adeziv de montaj(aracet)cu aceleasi rezultate.

Daca gaura are 6mm iar capul holtz-surubului are 7mm,e normal sa ai ceva probleme cand strangi prea tare. Incearca sa folosesti un cap cu diametrul ceva mai maricel pentru a preintampina folosirea saibelor. E casa, nu hala de productie...

Diblurile se rotesc in principal datorita maririi diametrului gaurii. Cauza fiind ''calitatea'' materialului in care se foreaza cu burghiul. Un perete de zidarie,cu ceva tencuiala groasa si veche este predispus la astfel de neajunsuri. La beton nu ai probleme. Nu trebuie sa uiti de calitatea diblurilor. De regula,folosesc Fisher.

Link spre comentariu

Depinde de plintă, dacă-i din plastic cu canal şi capac se pot face tot felul de prinderi în acel canal şi se montează mai rapid, dacă-i din pfl cu hîrtie deasupra nu merge cu şaibe, arată ca naiba. 

O problemă e peretele, cît e de drept. Eu însemnam locurile cele mai bune de prindere (am pereţi din cărămidă), apoi dădeam găuri de 4mm în plinta de pfl ptr şuruburi cu cap încropat, finisam, însemnam precis pe perete locul, găuream ptr dibluri de 6mm şi apoi prindeam plinta.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator Leont

Plinta va fi de pvc, intr-adevar, cu canal pentru cabluri si capac.

@knauf75: cei care au o experienta de impartasit si cunostinte practice, vor fi de un real folos. atat pentru mine cat si pentru cei care sunt in cautarea unor astfel de indrumari ca si mine

cum spune si vorba: un bine facut, se va intoarce innapoi inzecit

Am vazut ca rotopercutorul Skil 1743AE are energia de percutie 1.3 J

http://www.emag.ro/ciocan-rotopercutor-skil-1743ae-600w-1100-rpm-1-3j-3-functii-adaptor-cutie-plastic-f0151743ae/pd/EP8SDBBBM/

Sa inteleg ca nu-mi va fi de folos sa dau jos faianta veche? Doar o va gadila ca un fulg de pana fara sa o desprinda? Sau 1.3 J isi fac treaba la daltuirea faiantei de adezivul /cimentul de dedesubt?

Editat de Leont
Link spre comentariu

Sa inteleg ca nu-mi va fi de folos sa dau jos faianta veche? Doar o va gadila ca un fulg de pana fara sa o desprinda? Sau 1.3 J isi fac treaba la daltuirea faiantei de adezivul /cimentul de dedesubt?

Incet si fara graba va merge,nu te grabi ca doar lucrezi pentru tine.

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Iti faci treaba cu el,dar ii mai dai cate o pauza ca altfel te trezesti ca oboseste prea repede. Acu' nu o fi si faianta aia chiar beton si te mai poti ajuta cu un ciocan si-o dalta.

E totusi o scula hobby si nu trebuie sa te rastesti la ea prea mult.

Link spre comentariu
Vizitator Leont

Multumesc de recomandare, insa Bricostore are magazine deschise doar in 7 orase/judete din tara, iar la mine in judet nu este acest magazin de bricolaj. O recomandare de scula de pe un magazin online mi-ar fi de folos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări