Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare plinta parchet

Vizitator Leont

Postări Recomandate

Salutare. As vrea sa-mi pun parchet la bloc si nu stiu ce scula ar merge sa dau gauri in peretii de beton ca sa pot monta plinta. Ce recomandari imi puteti face pentru achizitionarea unei scule de buget economic si cu care sa-mi pot face treaba? mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

4

• andreigradu

2

• dan-a2

1

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Bormasina nu prea conteaza ( bineinteles  ca trebuie cu percutie ) insa burghiul face diferenta .

Conteaza amandoua,ia da tu gaura cu un burghie Bosch si cu o masina cu percutie de aia cu roti dintate si ne mai auzim.

Link spre comentariu

Eu as face asa, un burghiu SDS DE 6mm bun  (de exemplu de Bosch , 10 -15 ron) si as mai alege un ciocan rotopercutor ieftin obligatoriu tot SDS gen stern , einhell , etc. Acest ciocan il mai poti folosi si ulterior pentru ca pentru ce ai tu nevoie nu il omori deloc.

Link spre comentariu
Vizitator Leont

mersi pentru sfaturi si indrumarile de folos. Din ce am inteles de la voi, ciocanul rotopercutor este unealta de care am nevoie pentru lucrarile de apartament dintr-un bloc.

Bun...asadar am cautat printre ofertele actuale, tinand cont si de bugetul economic in care as vrea sa ma incadrez (desi initail il estimam pe undeva la 120-150 - cel mult 200 de lei) si am gasit urmatoarele optiuni:

- un Einhell TH-RH 800, cu energia de percutie 2.5 J, putere 800W la 224 lei;

- Einhell BT-RH 920 E, cu energia de percutie 2.4 J, putere 920W la 245 lei;

- Skil 1743AE cu energia de percutie 1.3 J, putere 600W la 301 lei. Acesta are in plus si o mandrina normala pentru burghiu clasic

http://www.emag.ro/ciocan-rotopercutor-einhell-th-rh-800-800-w-1000-rpm-2-5-j-4-functii-sds-plus-4257920/pd/DRVR4BBBM/

http://www.emag.ro/ciocan-rotopercutor-einhell-bt-rh-920-e-920-w-980-rpm-4258214/pd/E6G5DBBBM/

http://www.emag.ro/ciocan-rotopercutor-skil-1743ae-600w-1100-rpm-1-3j-3-functii-adaptor-cutie-plastic-f0151743ae/pd/EP8SDBBBM/

Acum care dintre ele ar fi mai indicat? Skil-ul are si mandrina pentru burghie cu coada cilindrica, costand in plus cu 50-80 de lei fata de celelalte doua, dar are o energie de percutie mai mica. Dar oare 1.3J la 600W is vor face treaba bine la betoanele de apartament?

Celelalte Einhell nu au adaptoare pentru mandrina normala si ca sa cumpar separat (pentru eventualele lucrari in lemn/pal si tabla) ma gandesc la faptul ca sunt mai scumpe, poate chiar peste 80-100 de lei. Asa cum se intampla de obicei. Probabil solutia ar fi in cazul asta sa-mi cumpar separat o bormasina low budget pt lucrarile de alta natura decat beton?

Cum ma sfatuiti sa procedez? Mersi

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Daca nu ai de unde imprumuta o astfel de scula,cumpara skill. Cu acel adaptor il folosesti la la alte tipuri de gauriri. Asta-i bugetul,cu el defilezi.

Pentru casa este suficient.

Link spre comentariu

Adaptorul SDS-mandrina nu merita nici 2 lei, are un joc care il face inutil.

Inainte sa dai banii pe asa ceva monteaza adaptorul mandrina SDS si trage de el in lateral sa vezi ce joc are

Editat de florincccc
Link spre comentariu

Gasesti mandrina si ax SDS pentru mandrina cu 20 de lei...dar ca sa lucrezi cu rotopercutorul in pal e ca si cum te-ai tunde cu o motocoasa, mai bine iti iei o scula mica pentru celelalte lucrari

Link spre comentariu

Vezi dracia asta  -  cica astia DE LA BRICODEPO au o reducere la un rotopercutor, cam la 120lei, sa urmaresti care e, am auzit la radio de dimineata.

http://www.bricostore.ro/masina-de-gaurit/303855-go-on-rotopercutor-850w-stahanov.html

Eu am una ca asta - marca budget - cumparata din Metro cu 120 lei acum vreo 7 ani si merge perfect si acum. 

Da gauri in orice beton, are in ea un piston pneumatic cu vaselina. O pui pe perete, apesi usor, cat sa inceapa sa bata compresorul si face ravagii.

La plinta sa iti cumperi dibluri de 8 mm.

Burghiu sa iei Hitachi de 8 mm cu 4 fronturi de spargere, adica cu 4 pastile in varf, sparge mai bine in beton, e vreo 25 lei, dar merita.

Mandrina aia clasica e foarte utila ca dai cu ea gauri in fiare groase, eu am dat si gauri de 25 mm in otel de 15mm, in prealabil gaurit cu 13 si marit cu 25. Da sa-i vad pe cei cu masini de mana mici daca pot da asemenea gauri.

Modelul asta de 850W e ok, mai e un model de 620W, care e mai slabut.

Daca vrei ceva de gaurit si demolat beton asta e cea mai ieftina varianta care sa si mearga ceva timp.

Modelul asta e copiat de multi ani dupa o scula care s-a vandut initial in Germania si avea 5 ani garantie. Daca nimeresti una bine facuta o sa pui plinta la tot blocul.

Acelasi model, cu alta culoare / verde / il gasesti si in Dedeman, e ok pentru uz casnic.

Mare atentie la modelul recomandat de mine, sa-i pui vaselina acolo sus in capac, de aceea ai cheia aia ca de polidisc, vine cu un borcanel de vaselina pe care il bagi in el de cum il cumperi, apoi mai verifici din cand in cand si completezi cu alta vaselina, in interior e multa mecanica care trebuie intretinuta cu vaselina proaspata.

P.S. Tot ce iti spun e din experienta proprie, cu ea am renovat apartamentul in care locuiesc, 2 camere, montat polistiren pe interior, minim 200 ciuperci. Montat geamuri termopane  3 ferestre. Montat usi termopan 2 bucati. Montat usa intrare. Inchis balcon cu termopan. Construit rafturi suspendate in balcon, un fel de tavan fals. Amestecat adeziv de polistiren-30 saci, Amestecat tinci - 20 saci. Montat plinta parchet 2 camere. Diverse gauri prin casa. Totul in bloc de beton/placi beton. Asta e o parte din ce a muncit la apartament. De cand o am a tot mesterit pe la tara, mai ales la amestecat de diversi adezivi gresie/faianta, gauri in caramida, beton, otel, folosita fara menajamente.....  Modelul asta e ok pentru uz casnic.

Editat de andreigradu
Link spre comentariu
Vizitator Leont

multumesc pentru sfaturile primite, ramane acum sa-mi calculez bugetul si sa vad ce am sa-mi cumpar ca sa-mi fie de trebuinta pe timp indelungat.

pentru prinderea plintei as putea sa folosesc si dibluri mai mici de 8? ma gandesc la faptul ca nu trebuie sa sustina o tensiune prea mare (cum ar fi suspendarea unei polite pe perete)

Link spre comentariu

Da, 6 mm e suficient, apoi vezi plinta ca se smulge cand treci cu aspiratorul , sau o lovesti. Urmeaza sa injuri mesterul, sa zici, de, mai papa si el o paine, tre sa manance si el. Total gresit. Poti pune de 6 mm daca granulatia zidului tau permite sa stea diblul corect si dupa ce strangi sa nu se smulga. La cele de 6 trebuie sa pui si saibe ca sa tina bine in gaurile alea ovale.

Diblul de 8 e util in astfel de cazuri ca se monteaza mai usor. Nu in toate cazurile diametrul e legat de forta de mentinere.

Sunt utile cele cu bataie ca scapi mai repede. Marchezi, dai gaurile, apoi bagi acel diblu cu guler direct prin plinta si bati surubul. Eu asa am facut ca ma plictisisem de infiletat.

Poti sa faci si cum e normal, pui diblurile in gauri, pui plinta si apoi suruburile. Daca ti se pare ca scapa plinta pui si saibe de 6.

Orice mester o sa faca cu diblu de 6 si o sa te asigure ca e perfect, apoi dupa 1-2 ani, o sa vezi ca se misca, daca bagi ceva cabluri prin plinta se mai smulge din dibluri, faci cum crezi, doar sa nu muncesti de 2 ori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări