andreigradu Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 ne dai si noua ceva detalii, poze, ce si cum ai realizat, sunt curios cum a iesit. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 (editat) Motorasele sunt nema23 de 2A (1.3nm cred) dar le tin la 25% in controller. Stau reci chiar si dupa juma de ora de bazaiala. La 25% setat in controller, viteza merge ok pana la 270mm/min, eu o tin setat la maxim 200. Controller-ul tb6560 si sursa de 8A 24v. Pana in prezent doar i-am deconectat ventilatorul si l-am alimentat la o sursa separata pt ca se incingeau 2 tranzistori pe placa cu el conectat (sfat gasit pe net si chiar functioneaza). O sa primeasca zilele astea si un circuit de filtraj. Totul este gazduit intr-o cutie de plastic cu gaurele intr-o parte si un ventilator mare in partea cealalta. Software: folosesc Mach3 si CamBam pe Windows 7 32bit. Totul pare ok, am reusit sa proiectez si sa fac niste piese de test. Din pacate am cam fortat in teste pana am reusit sa imi ciobesc toate frezele, o sa mai cumpar maine cateva. Eu sunt complet incepator in domeniul CNC dar incep sa ma prind cum sta treaba. Am invatat cum e cu G-codes si chiar am reusit sa proiectez si sa fac niste piese in CamBam care au iesit bine in Mach3 Cu ce ar trebui curatata dracia asta ? Eu am bagat motorina pt curatare, wd40 si apoi ulei dar la cat praf se face pe acolo, cred ca ar trebui sa o tin numai in ligheanul de curatare Per ansamblu cred ca este cel mai bun utilaj cu care sa te arunci in lumea cnc, e un utilaj fara jocuri, fara backlash, fara reglaje costisitoare (sau necesare). Doar ii pui 3 motorase si faci piese Vorbeam intr-un post anterior despre capacelele laterale de plastic. Sunt de fapt de fier imbracat in plastic. Imediat ce am dat jos unul din ele am vazut o placa destul de solida de fier. Acum kit-ul CNC le-a intarit si mai bine ca se lipeste pe ele Editat Noiembrie 17, 2014 de suspectu Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 frumos, felicitari. Vezi ca am eu pe tocmai diverse freze de vanzare, poate te ajuta ceva, sunt folosite, dar te poti folosi perfect de ele. eventual da-mi un telefon, nu de alta, dar e pacat sa cheltuiesti bani multi pana inveti, apoi iti iei scule noi, alegerea e a ta. motoarele alea probabil au sub 1Nm, dar sunt ok. de obicei se tin pe la 1/2 din curentul nominal si setezi driverul la 1/2 curent de mentinere ca sa stea motoarele caldute. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Teoretic motorasele sunt de 185oz adica 1.3nm. Cel putin asa m-a mintit chinezu. Ele trebuie sa stea caldute ? La mine se misca super ok la 25%, m-am gandit sa nu bag curent aiurea mai mult decat am nevoie. la 25% sunt reci. Ti-am dat mesaj cu frezele Link spre comentariu
almarghi Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 felicitari!! Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 (editat) Si prima piesa oficiala facuta 100% de cnc fara interventia mea. Isi face un filtru cu invertor schmitt A avut o freza cu bila in cap, nu am gasit cilindrica de 1mm, asa ca i-au iesit marginile pe dreapta putin cam lipite, dar le rezolv eu manual Editat Noiembrie 18, 2014 de suspectu Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 A iesit o jucarie interesanta. Felicitari! Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Ma bucur ca are capacele laterale din metal Proxxon nu se dezminte de la calitate.Poate intr-o zi o sa fac si eu ceva cu masa mea in coordonate postata anterior. Felicitari si sa ne mai arati ce poate face Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Si prima ei piesa a devenit inutila. Trebuia sa fie un circuit de filtraj pentru controler-ul TB6560 dar cand am investigat cum sa il montez am descoperit ca versiunea mea de controller are deja circuitul inclus din fabrica si exact acelasi integrat, chiar 2 bucati. Oricum am continuat cu setarile si testele si am gasit cea mai buna combinatie astfel incat aproape ca nu se aud deloc in standby, ventilatorul de pe controller face mai mult zgomot, si ele sunt mentinute putin caldute. Freza originala nou nouta de la proxxon pt materiale neferoase s-a tocit imediat in alama, nici 30cm liniari nu a decupat si i-a disparut varful. Inca mai caut freze solide pt decupat otel Link spre comentariu
78ATI Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Buna! Freze "solide" (acest terme nu ar trebuii sa existe), pentru diferite tipuri de prelucrari, respectiv pentru diferite materiale. Astfel: Oteluri slab aliate si materiale neferoase, inclusiv materiale plastice se recomanda freze din otel rapid, alias HSS. Pentru Oteluri aliate, sau materiale cu duritate mai mare, sunt freze din carburi metalice. Problema in cazul tau este in primul rand turatia: Diametru mic al sculei conduce automat la o turatie mare. Turatia mare la scula asociata un un mic defect de ascutire, va rezulta incalzire. Placile de sticlotextolit sunt foarte pacatoase, si freza ta nu s-a tocit in alama (daca vorbim de cablajul electric) ci in sticlotextolit. Aici sunt recomandate freze din carburi. Andreigradu are astfel de freze de vanzare, si chiar daca sunt folosite iti pot fi de folos. O alta recomandare este sa incerci sa ungi fie cu o emulsie fie sa racesti local cu aer, astfel incat sa prelungesti viata frezei. Find mica, ma repet poate, freza nu poate disipa toata caldura in aschiile indepartate...si pur si simplu se decaleste, toceste, uzeaza! Eu iti pot da exemple, din ceea ce am facut, chiar burghiele de 0.5 - 1mm pentru cablaje, dupa cateva zeci-sute de gauri (functie de calitate) se uzeaza, si pur si simplu refuza sa mai taie un material subtie (sticlodextolit) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Si titanul este material neferos... da dupa Proxon probabil ca doar aluminiul se incadreaza in categoria neferoase. Grig Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 La textolit am folosit o freza diamantat pt sticla,otel,portelan si nu a avut nici o problema. Dupa aceea am folosit o freza pentru neferoase intr-o bucata de alama si a tocit-o. O sa trebuiasca sa ma dotez cu mai multe freze diamantate. Intre timp am ciuruit o imprimanta cu ace si am obtinut un motoras interesant. Oare am vreo sansa sa imi fac a 4-a axa cu sistemul asta ? Nu stiu nimic despre motoras dar pare a fi un stepper dupa cum arata si se simte la mana cand il rotesti. Are 4 fire si un senzor de pozitie pe spate cu alte fire. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 (editat) Cu frezele de la domnul Andrei am reusit sa lucrez in aluminiu gros de 12mm si sa fac un kit pt marire cursa (y dublu si x putin mai mare) si rulmenti. In realitate piesele sunt foarte netede dar blitz-ul le face sa luceasca parca n-ar fi bine finisate, e doar o iluzie cauzata de blitz. Urmeaza marirea axei Z si modificarea transmisiei motorului, incerc sa o fac pe curele mutand electronica in piciorul frezei si in spatiul liber sa pun motorul Editat Noiembrie 24, 2014 de suspectu Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Chiar au iesit foarte bine, spor la treaba. Poate ne dai cateva imagini din timpul lucrului la acele piese, sunt curios. Mie mi se par super, avand in vedere ca frezele sunt pentru cablaje electronice. Felicitari pentru rabdare la prelucrare. Chiar sunt curios cum arata montate. Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Cu ce soft ai construit piesele ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum