khrystyan Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Va salut, am nevoie de ajutorul vostru in identificarea unui termostat de ambient pentru panouri radiante.L-am cumparat, am ajuns acasa si cand sa-l incerc, nu facea nimic... Am miscat de fire iar acest lucru s-a lasat cu o flama enorma iesind din el. L-am desfacut iar sursa este praf, insa vad si pe partea de comanda cel putin cateva rezistente arse.De unde l-am cumparat mi l-au refuzat la garantie, asa ca is hotarat sa il repar pe cont propriu.Scuzati, sunt de pe telefon, am uitat sa atasez poza.Acesta e modelul: Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Nu stie nimeni? :( Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Din poză nu se vede mare lucru, poți face poze de aproape cu placa, mai ales cu zona afectată ? Te poți folosi de o lupă (lentilă convergentă) pusă peste obiectivul camerei telefonului.Modificând distanța față de obiect, poți focaliza foarte clar și obține poze de la mică distanță.Lumina naturală ajută mult la o poză reușită. Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Fac poze in 30-40 minute. Nu-i cazul de lupe si alte improvizatii, Z2-ul face poze super clare. Merci frumos pentru tot ajutorul @validae, intotdeauna m-am putut baza pe ajutorul tau. Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 http://i57.tinypic.com/242ftqx.jpg http://i60.tinypic.com/2whl8rc.jpg http://i57.tinypic.com/iqm1e8.jpg http://i60.tinypic.com/mufms9.jpg Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Da știu că l-ai prăjit, nu glumă ! Placa cu releul s-ar mai repara, deși e pârlită rău.Problema e că mi s-a părut că e ceva ars și pe placa programatorului, rezistența R53 e arsă vizibil. Dacă e afectat microcontrolerul, nu mai ai ce-i face.Spală cu alcool placa pârlită și verifică toate diodele, refă traseele întrerupte.Ideal ar fi să identifici bornele de 5V ce alimentează microcontrolerul și să aplici acolo 5V dintr-o sursă externă stabilizată.Astfel vezi dacă mai merită efortul, dacă se aprinde afișajul, e OK. Editat Octombrie 30, 2014 de validae Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 L-am cumparat de "nou"... cel putin asa a zis firma de la care l-am cumparat, ca acum sa mi-l refuze la garantie. Cand l-am bagat in priza, display-ul se stingea si se aprindea rapid, mi-am dat seama ca e un contact prost, insa nu am apucat sa-l scot din priza, ca a facut flama si s-a dus naibii tot... Bonus, covor ars... Vroiam doar sa stiu un model sa pot cauta ceva schema, oricum nu ma pun eu sa-l repar, ci il voi da unui electronist. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Sansele de reparatie sunt practic nule, se vede ca a fost afectat tranzistorul driver de pe placa, deci si microcontrollerul e defect. Cat despre garantie, fara suparare, dar ar fi chiar absurd sa va dea asa ceva, vina e numai a celui care l-a montat. Altminteri, modelul e foarte bun pentru clasa lui. La conectarea retelei se stinge si se aprinde rapid, anuntand astfel ca e gata de programare, nu din cauza de "contact prost". La fel face si unitatea mobila de la Computherm Q7, dar la Q7 alimentarea acestei unitati se face cu doua pile AA. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Pai incearca cu codul de pe placa arsa, se vede acolo o serie ceva....poate ai noroc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum