Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv diamant 210

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Domnule tepeleacatalin, daca BH , BV, Tuner, AFI,etc. nu sunt alimentate "cum trebuie", functioneaza televizorul?

In primul rand se verifica tensiunile de alimentare, daca acestea sunt "naspa" , reparam sursa sau vedem daca nu avem ceva defect in BH,BV, etc.La sursele in comutatie e "mai complicat un pic" dar la sursele liniare , este o "amarata de sursa cu dioda zener(ZTC 33 sau taa 550, apropos ati masurat-o?) si un tranzistor in comutatie de mare putere(asa se spunea atunci , acum este "mica" putere).Mai exista niste "surse paralel" pt.  sunet, parca.

Ideea ar fi ca, daca domnul Harhas Florin va da o bobina(inteleg ca va da sasiu complet, tot respectul!), sa nu o distrugeti din cauza unor "detalii uitate".

Link spre comentariu

aveti perfecta dreptate in tot ce spuneti....dar o verificare de tensiuni in conditiile date o faceam daca sacrificam tz final....in plus sunetul scos de aparat din zona BH nu lasa nici un dubiu ca ar fi un defect acolo tradus printr-un curent mare absorbit...in plus daca BH nu functiona corect nu aveam nici tensiune de FIT nici tensiune de BV ..adica mai nimic nu era alimentat

daca sursa nu ar fi asigurat o tensiune cat de cat.....in primul rand pe rezistenta de balast nu cadeau 50 de volti ci numai 15 in conditii normale......apoi la o tensiune redusa puterea consumata era mai mica...nu se incalzeau excesiv piesele enumerate.....atunci vina o avea sursa

dar asa.....e clar ca in BH e un supraconsum care scoate sursa din domeniul de stabilizare

insa mi-ati dat o idee perfecta....maiine voi lua un bec de 60 w....tv-ul consuma 55 w si il voi alimenta din sursa cu tv deconectat.....ar trebui sa am 140 volti.....daca da sursa e valida si ii voi face doar baia de condensatori...insa daca nu......ne luam de gatul ei

va tin la curent

cu respect

catalin

daca in tot ansamblul era defecta doar zenerul de 33 volti tv ar fi functionat dar nu prindea nimic...purici total cap coada......dioda respectiva alimenteaza selectorul intervenind in baleierea freceventei receptionate...daca nu ma insel fireste

Link spre comentariu

ZTC 33 , in astfel de surse, nu are doar rolul de stabilizator pentru tuner, nu ai observat ca da exact in baza tranzistorului stabilizator?

Pe aceasi idee am mers si eu, cand eram incepator si m-am "lovit" de acest defect(TAA 550 in s.c., nu "pleaca" TV-ul).

M-am intretinut in facultate reparand astfel de televizoare dar nu pot spune ca "le cunosc".Spun si eu ce am intalnit si ce gandesc.Este pobil sa schimbi bobina deflexie si sa mearga "ca nou" dar trebuie sa fii precaut, mai ales ca BDH AN nu prea se mai gasesc(cand ma gandesc cate am aruncat ..., imi pare rau).De cand ai spus ca BDH e arsa, cam asta incerc sa explic.Bafta!

Link spre comentariu

sincer mai reparam asa ceva acum vreo 20 de ani....si eu am aruncar garla.....acum acest tv l-am recuperat dintr-un beci......unde cautam de fapt radiouri vechi fiind pasionat de ele....asta se intampla in vara.....si am stat in cumpana..sa il repar...sa il arunc..pana la urma am zis...ce ar fi totusi o reparatie.....in amintirea vremurilor bune

si a inceput circul.....

cu respect

catalin

Link spre comentariu

atunci cind gasesti bobina deflexie defecta atunci trebuie schimbat obligator si TDA1170N ca daca nul schimbi no sa mearga mult bobina deflexie si iar se defecteaza din experienta spun acest lucru  :reytre

Link spre comentariu

atunci cind gasesti bobina deflexie defecta atunci trebuie schimbat obligator si TDA1170N ca daca nul schimbi no sa mearga mult bobina deflexie si iar se defecteaza din experienta spun acest lucru  :reytre

mai ai sa spui ca ploua de jos in sus!!!

Link spre comentariu

Nu stiu daca domnul Harhas Florin are dreptate dar eu cand gaseam BV cu 1170  defect, il schimbam cu alt BV cu tranzistori(BD139 si BD 140).

Pe vremea aceea erau si scumpe CI TDA 1170.Ironia sortii, primul tv, nou, un goldstar , cumparat din magazin ,avea BV cu 1170 :nerv .

Link spre comentariu

mai ai sa spui ca ploua de jos in sus!!!

aici te contrazic am schimbat 4 bobini fara sa schimb ic si pina nam schimbat iceul tot ardea bobina poate nu ai intilnit defectu asta dar credema ca am intilnit cu sutele pe vremea aia 

care era cu tranzistori se duce bobina mai rar dar cu ic se ducea mai des si integratul ducea la arderea bobinei si culmea ca se ardea doar pe orizontal

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

la diamantul meu tot bobina de orizontala a scos scantei...undeva ca localizare la intrare.....au fosr scanteile vizibile.....dupa care l-am intrerupt instantaneu..toata operatia nu a durat mai mult de 3 secunde

acolo cred ca e un scurt.....initial avea 4.7 ohmi...a ramas cu 1.1 ohmi

ma intreb care ar fi misterul pentru care bobinele sunt mai vulnerabile cand sunt comandate de modulul cu CI.....apare ceva in plus in curentul de baleiaj....vreun puls nesesizabil pe ecran dar care in timp distruge bobina?.....ar fi intresant de aflat....daca am inteles bine...la CI cadea bobina pt baleiaj orizontal?...

Link spre comentariu

ma intreb care ar fi misterul pentru care bobinele sunt mai vulnerabile cand sunt comandate de modulul cu CI

cred ca sunt cocoloase electronice mai mari si unde gasesc un por in email ies pe acolo

integratul ducea la arderea bobinei si culmea ca se ardea doar pe orizontal

si pentru alergatori e mai usor decat pentru alpinisti

Editat de palcu ion
Link spre comentariu

eu nu vad cu poate bobina de baleiaj vertical sa "arda"  bobina  de baleiaj linii !?(sau invers)

sunt izolate !

am intalnit si eu destule  bobine de deflexie(a/n) arse numai pe linii ...din cauza condensului in general...

Editat de elmar
Link spre comentariu

am de gand sa desfac bobina arsa.....sa vad cu ochii mei cum se prezinta pe interior.....unde anume a dat la masa.....in fine....va voi tine la curent cu observatiile....

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Colegu' Florin....mai ganditi-va si dvs ce spuneti...legat de bobina de deflexie si TDA1170N....Cum naiba sa se defecteze BOBINA daca integratul se distruge?!?! Poate invers!!! Asta ar fi insemnat ca la TDA1170 defect sa se schimbe si deflexia de fiecare data!! Totul se invarte intre : EFECT si CAUZA!! EFECTUL deriveaza din CAUZA nu....invers!!!

Link spre comentariu

cu  ic se ducea mai des si integratul ducea la arderea bobinei si culmea ca se ardea doar pe orizontal

cum poate integratul din cadre sa arda bobina de deflexie h? :rade:

la multe pareri incerc sa gasesc o logica dar aici logica mea trece in paranormal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări