MaesTTro Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Am auzit mai demult că un om a inventat un aşa dispozitiv "ca o baghetă" care necesita doar să fie băgat în pămînt. Cu ajutorul acestuia se putea de obţinut energie electrică dar nu prea ştiu dacă este adevărat acest lucru, se spune că a fost lichidat . Există deci 2 teorii: 1) Minciună. 2) Principiul de funcţionare necunoscut. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Eu am auzit ca daca nu pastrati discutiile la subiect, moderatorul ( adica eu ) va sterge postarile, si poate mai da si sanctiuni... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) Eu am auzit ca daca nu pastrati discutiile la subiect, moderatorul ( adica eu ) va sterge postarile, si poate mai da si sanctiuni... Mă scuzaţi domnule moderator,toate postările se referă la tema noastră de discuţie. Discutăm de metode de stocare a energiei electrice din resurse regenerabile. Editat Noiembrie 1, 2014 de MaesTTro Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Scuzele nu-s necesare, si cu siguranta nici "domnitul". Revenind la subiect, ce legatura obiectiva are cu acumularea de energie, introducerea unei baghete in pamant? Oricum nu m-am referit neaparat la tine desi poate asa a parut, discutati chestii realiste si nu SF. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Într-o oarecare măsură aveţi dreptate,dar, este posibil aşa ceva, mă duc la cea mai apropiată staţie de emisie radio, bag o chestie metalică în pămînt , vreo 2 leduri dacă e nevoie construiesc şi o bobină . În aşa mod aş putea obţine energie electrică, nu este SF ... 1 Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Revenind la subiect mai toate schemele/proiectele au in componenta bateriile(acumulatorii) deci este in momentul de fata cea mai simpla , cunoscuta si la indemana varianta pt. stocarea energiei electrice ! Link spre comentariu
Fulgerik Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Revenind la subiect mai toate schemele/proiectele au in componenta bateriile(acumulatorii) deci este in momentul de fata cea mai simpla , cunoscuta si la indemana varianta pt. stocarea energiei electrice !Trebuie sa facem o diferență, atunci când vorbim atât de categoric, intre metodele de stocare a energiei prin raportare la cantitatea de energie pe care trebuie sa o stocam si timpul cat se dorește stocata. Chiar si scopul stocării contează.Acumulatorii sunt utili numai la scale micro sau mili, cel mult pentru asigurarea unor situații de urgenta sau transport auto. Pentru cantități mai mari se folosesc alte metode de conversie sau stocare. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 http://energystorage.org/energy-storage/energy-storage-technologies Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Cred ca acumulatori raman cei mai utilizati la scara mica,si cred ca au si cel mai mare randament tinand cont ca bagi energie electrica si scoti tot energie electrica fara sa faci alta transformare care ar scade randamentul. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Trebuie sa facem o diferență, atunci când vorbim atât de categoric, intre metodele de stocare a energiei prin raportare la cantitatea de energie pe care trebuie sa o stocam si timpul cat se dorește stocata. Chiar si scopul stocării contează.Acumulatorii sunt utili numai la scale micro sau mili, cel mult pentru asigurarea unor situații de urgenta sau transport auto. Pentru cantități mai mari se folosesc alte metode de conversie sau stocare. Este adevărat ceea ce spuneţi dumnevoastră,de exemplu pentru a obţine energie electrică la centralele hidroelectrice, la început apa este stocată în lacul de acumulare, nu ştiu dacă în toate cazurile. Posibil că aşa tip de metode se foloseşte şi pentru o "operaţie inversă" celei efectuate la hidro centrale , acumularea energiei electrice, apa este pompată la înălţimi în cisterne mari Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Sistemul de hidrocentrala reversibila se foloseste deja! Nu are ratiune economica sa construiesti cisterne(oricat de mari poti),cand ai la dispozitie chiar lacul de acumulare al hidrocentralei! Link spre comentariu
MaesTTro Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Sistemul de hidrocentrala reversibila se foloseste deja! Nu are ratiune economica sa construiesti cisterne(oricat de mari poti),cand ai la dispozitie chiar lacul de acumulare al hidrocentralei! Nu cunosc detalii despre aceasta,dar, să luăm ca exemplu o ţară care nu are lacuri,râuri etc. Nu am spus că este logic să umplem nişte cisterne la înălţime cu apă,doar am dat exemplu . Cu cît apa se află la o înălţime mai mare, cu atît are energie potenţială mai mare,dar cu atît mai mult necesită o cantitate de energie mai mare pentru a fi ridicată la o aşa înălţime. Dacă luăm în consideraţie timpul de funcţionare,fiabilitate,etc. a acumulatorilor,este mai efecientă stocarea energiei electrice în cisterne (după părerea mea) Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 http://energystorage.org/energy-storage/energy-storage-technologies Interesant ! Aici sunt enumerate si detaliate mai multe variante de stocare ! Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Trebuie sa ne rezumam la solutii potrivite pentru noi, cat despre energiea nefolosita si poluare, planeta e un sistem deschis, stabilitatea ei depinde de foarte muuulti factori, asa ca mai bine tacem. pentru acasa acumulatorii sunt deocamdata, sunt ceva promisiuni si cu supercapacitoarele din grafen, daca s-ar obtine un pret rezonabil ar fi foarte bune, ar tine o viata, e foarte potrivit pentru un om. ar mai fi ceva si de la supraconductoare. Sunt si alte sisteme dar nu merg bine la scara asa de mica, pierd din randament. Tot tambalaul asta cu energia nu tine de niste nevoi reale ale individului uman, poate doar de functionarea sistemului social in ansamblu, e un soi de sclavie moderna cauzata de incapacitatea de a gestiona riguros necesarul de enegie pentru a obtine si transporta produsele si a procesa si vehicula informatia. E combinatia fatidica intre un monopol si un obicei prost de a consuma fara un scop foarte precis. Fiind vorba de monopol e implicat si politicul si nu iese bine deloc. Oare pretul pe distibutie e cel real, caci daca stai sa socotesti iese cam tot cat cheltuiala cu acumulatorii in plus umple terenul de sarme. E clar ca din motive practice sistemul de distributie trebuie schimbat pe inalta tensiune curent continuu cu linii subterane, dar cei care fac bani din el nu sunt interesati. Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Pretul real al energiei difera de la individ la individ chiar daca in el este reglementat, deoarece nu toti fac banii la fel de usor, pentru cei carora le pica din cer e foarte ieftina, e ieftina pentu cei care au o lejeritate in munca cu creerul, pentru cei care le cade greu munca psihica e foarte scumpa, in termeni reali pentru ei e mai ieftina o instalatie solara,eoliana, e.t.c. pentru acasa, in ansmblu pierd mai putin asa, caci pot obtine o oarecarea stabilitate sa tina si ei o familie, altfel iese cu scandal si familia se destrama. Energia electrica este o energie scumpa si trebuie evitat a se folosi acolo unde merge si altceva mai ieftin. in nici un la incalzire de orice fel, cu exceptia celor speciale necesare in procesele de fabricatie unde produsul rezultat scoate banii. Pentru acasa lemnele, carbunii si alte deseuri combustibile sunt potrivite la incalzire si incalzirea apei, chiar si pentru masinile automate de spalat un boiler cu lemne e varianta ieftina, poate chiar mai ieftina ca detergentul cu enzime care spala la rece, iar pe vara un boiler solar, si pentru cea de vase un mic boiler de abur cu lemne iese de cateva ori mai ieftin ca orice altceva, sau chiar mai elaborat cu uleiul uzat din bucatarie, pentru cei care gatesc in ulei. Cu un astfel de boiler se pot obtine usor peste 10 kw fara dureri de cap, bagi cateva lemne, resturi si ai 100l apa la 100 grade in 30 min, cazanul pentru incalzire +boiler termoelectric e bun pe iarna. Gazul si electrica sunt monopol, solara si eoliana sunt scumpe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum