Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a inventat ceva pentru stocarea energiei electrice?

lavynyu

Postări Recomandate

Văd că fără exemple nu se poate... fie şi aşa.Am două motoare cu ardere internă, unul proiectat la începutulsecolului trecut şi celălalt în prezent.Ambele au aceleaşi caracteristici : cilindree, cuplu, turaţie, putere,raport de comprimare şi tot ce mai doreşti.În acelaşi regim de funcţionare primul consumă "X" litri de benzină peoră iar celălalt "Y" litri (evident că X > Y, datorită diferenţei tehnologice).Randamentul celui vechi e η1, cel nou având η2 (η2 > η1, tot datoritădiferenţei tehnologice).Pentru toată lumea este evident că motorul modern e mai "eficient"decât celălalt.Dar dacă doresc să ştiu exact de câte ori e mai eficient(aşadar cantitativ, nu calitativ cum ai afirmat) şi avândla îndemână datele de mai sus, cum ar trebui să procedez ?

Link spre comentariu

1. "acest sistem absoarbe caldura din diferite medii ( pamanat , apa aer ) si o aplifica prin intermediul unui compresor"

2. "si se comprima (atentie ) se comprima pentru a-i creste temepratura"

Trebuie mare atentie la termeni, in 1. ai scris despre caldura iar in 2 ai scris temperatura (sau aproape!). Atunci cand spui caldura referirea se face la o cantitate de enegie termica Q care este egala cu masa*temperatura  (nu mai stiu de cate ori am spus asta). Bineinteles ca temperatura creste dar masa scade astfel ca Q sa ramana constant. Deci pe partea de captare avem o cantitate mare de apa, sa zicem un debit al pompei de 100 kg pe ora cu o temperatura de 10 gr. deci avem o putere de 1kj. Aceasta putere o putem "transforma" intr-un debit de circulatie prin serpentinele podelei de 50kg/ora dar la o temperatura de 20gr, astfel ca produsul mc sa fie acelasi.

In rest ce randamente au captatorii, ce procese se petrec in pompa, automatizari, imbunatatiri si facilitati toate acestea tin de performanta, eficienta. Interesant este ca toti producatorii se refera la COP care este raportat la cata energie electrica se consuma pentru transportul energiei termice si nu spun care este randamentul pompei, adica cat intra in sistem si cat iese (ar fi normal ca energia electrica sa se scada din energia care iese pentru a putea, intr-adevar, sa faci o comparatie intre producatori).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări