Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sursa reglabila 60v

IsBlacks

Postări Recomandate

m-am uitat prin sectiunea "alimentatoare" dar nu am gasit mai nimic interesant, as vrea o schema testata (nu uit de protectia muncii, pot spune cu mandrie ca singurele daune produse de acest hobby sunt arsuriile de la letcon, atat, nu m-am curentat niciodata, dar nu este timpul pierdut :rade: )

Link spre comentariu

va multumesc pentru schema, dar as dorii macar ceva capabil de 40v (neredresat) si de o putere macar de 5-6 amperi

40Vca inseamna o alimentare continua a regulatorului de cca 55V, presupun ca vrei ca regulatorul sa fie reglabil pe o plaja cat mai larga, ceea ce presupune pentru un regulator liniar ( pe care varianta o recomand pentru tine ), ca trebuie sa fii pregatit cu un radiator capabil sa disipe cam 300W, ai ideie cat de mult inseamna cifra asta?

Link spre comentariu

imi imaginez ca imi va trebuii un radiator destul de tapan, precizez ca pe carcasa am si un ventilator de 12 cm care va fi folosit la racirea activa a sursei, cu preponderenta a radiatorului care as vrea sa il montez cat mai aproape de ventilator, dar in accelasi timp sa las si un spatiu intre ventilator si radiator pentru a putea sufla cat de cat si peste restul componentelor

dar cei 300w vor fi disipati continuu sau doar in momentul in care sursa va avea un cosnumator mai mare?

Editat de IsBlacks
Link spre comentariu

imi imaginez ca imi va trebuii un radiator destul de tapan, precizez ca pe carcasa am si un ventilator de 12 cm care va fi folosit la racirea activa a sursei, cu preponderenta a radiatorului care as vrea sa il montez cat mai aproape de ventilator, dar in accelasi timp sa las si un spatiu intre ventilator si radiator pentru a putea sufla cat de cat si peste restul componentelor

dar cei 300w vor fi disipati continuu sau doar in momentul in care sursa va avea un cosnumator mai mare?

Mai postez odata link-ul catre ceva apropiat de ceea ce iti doresti tu: http://adjustable57.rssing.com/browser.php?indx=15274396&item=12

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări