Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sursa reglabila 60v

IsBlacks

Postări Recomandate

Aceasta este schema iesirilor din transformator, eu as vrea sa folosesc conform schemei cele 2 tensiuni pentru a putea scoate 74,5v pinul central(cel nemarcat pe schema a fost folosit ca baza, in sensul in care toate tensiuniile sunt masurate fata de el) 

post-223071-0-01859100-1414680115_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din ce tensiuni are banuiesc ca este un trafo care provine dintr-un amplificator . Doar ca tensiunea de 0,7V ma face sa cred ca nu e masurat corect.. banuiesc ca bobinejele de 37,5V sunt bobinate cu sarma groasa , iar restul bobinajelor cu sarma subtire .. tot nu ai specificat grosimile 

Link spre comentariu

corect, transformatorul este dintr-o combina, din cate am inteles sony, desi nu cred ca are relevanta producatorul, grosimiile nu le pot specifica momentan pentru ca am fixat transformatorul in cutia unui ups, care va fi folosita drept cutia surei, si a fost lasat la munca deoarece era greu de transportat pana acasa, voi spune maine exact grosimile cand voi ajunge la munca:) o seara frumoasa:)

Link spre comentariu

cu aparatul de masura. il setezi pe testare continuitate (cred ca are si buzzer care tiuie cand ai continuitate) , si asa identifici bobinajele , care cu cu care are legatura. 

Link spre comentariu

eh , altfel "miroase acum..  ai 66V pe partea de putere.. nitel cam mult.. dar ai noroc ca ai prize de comutare pentru comparator , ca sa mai reduci din disiparea de caldura .

Link spre comentariu

si o schema pentru o sursa reglabila la tensiunea de 66v aveti cumva, sau macar pentru 40v? va multumesc, voi posta maine si dimensiuniile disponibile pt cablaj si o poza cu carcasa:D:)

Link spre comentariu

am reusit sa fac niste poze carcasei, impreuna cu dimensiuniile disponibile pentru cablaj, atasez mai jos pozele as vrea va rog daca mi-ati putea recomanda o schema pentru tensiunea de 66v sau pentru cea de 40v

ps: stiu ca, carcasa arata groaznic si are pete de vopsea, dar la finalul proiectului va avea colant aplicat peste ea

post-223071-0-49549000-1415034439_thumb.jpg

post-223071-0-56174900-1415034447_thumb.jpg

post-223071-0-59177000-1415034491_thumb.jpg

Editat de IsBlacks
Link spre comentariu

Sunt scheme suficiente la sectiunea "Alimentatoare". Parerea mea este sa incepi cu ceva simplu, cum ar fi schema cu LM317, dar oricum......... spor la treaba (si nu uita de protectia muncii, sper sa ai pe cineva sa te indrume).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări