IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Buna dimineata, v-as ruga daca aveti vreo schema pentru o sursa de tensiune reglabila care sa suporte voltajul maxim de 70v si undeva la 4A, deoarece am cumparat un transformator ce poate scoate 60v si sta degeaba, si as dorii sa ii dau o intrebuintare, mai ales ca sursa aceasta va fii subiectul atestatului meu la limba engleza(clasa a 12-a). Am atasat poze cu transformatorul si cu tensiunea de iesire redresata Va multumesc si va urez o zi buna:) Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 La ce iti trebuie o tensiune asa mare? Nu ai priza pe la mijloc sa scoti 2x35 V? Sunt suficiente subiecte pe aceasta tema la sectiunea "Alimentatoare" Link spre comentariu
IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 am tensiune redresata, 40v, insa sursa nu va fi facuta doar pentru atestat, as vrea sa o folosesc si la testat-alimentat diverse montaje Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Nu e chiar o lucrare de începător . Majoritatea integratelor ”uzuale” nu pot fi folosite din cauza tensiunii relativ mari , trebuie o schemă cu discrete care trebuie probabil optimizată ”pe placă ” . Mai apar și alte probleme 60V cu 4A e o putere destul de mare . Apropo, nu ai precizat , bănuiesc că vrei s-o faci reglabilă , nu ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 se poate face o sursa reglabila atat in curent cat si in tensiune , doar ca partea operationala de comanda va trebui alimentata dintr-o tensiune mai mica , obtinuta din tensiunea mare , deci aici va fi disipare de caldura , nu prea mare , dar cand se ajunge la partea de putere va fi o disipare foarte mare de caldura la tensiuni mici cu amperaj relativ mare .. deci maxim s-ar putea sa ai in jur de 250-280W disipati.. deci , asta implica radiator urias. Ar mai merge comutarea tensiunii de alimentare daca ai avea prize intermediare , sa zicem din 10 in 10 volti , si ai face comparatoare de tensiune cu prag care sa comute relee , implicit tensiunile adiacente.. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 am diverse valori la transformator, 13v,1.6v, 16v,39v,70v , da, as vrea sursa sa fie reglabila, cum ma sfatuiti sa procedez? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 pai utile ti-ar fi prizele de 16V , 39V si 70V ... 70V? nu cumva era 60V? Astea sunt tensiunile alternative masurate de tine? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 O sugestie ar putea fi asta: http://adjustable57.rssing.com/browser.php?indx=15274396&item=12 cu observatia ca scoate (conform autorului) max. 50V si max. 5A, iar traful scoate 36Vca Link spre comentariu
IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 ma scuzati , am masurat gresit, 43v este tensiunea maxima care o poate scoate transformatorul:D scuze ca v-am indus in eroare Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Pai masoara inca o data toate tensiunile la toate prizele , ca sa stii ce tensiuni in curent alternativ ai Link spre comentariu
IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) 9v 3v 3,5v 38v 22v 22v 38v 14v 3,1v 8v atat scoate Editat Octombrie 30, 2014 de IsBlacks Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Foloseste schema din link-ul postat de mine si o sectiune de 38V a transformatorului Link spre comentariu
IsBlacks Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 si imi mai scoate 67.5v Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Pentru început, cel mai bine ar fi sa desenezi o schema de transformator cu secundarul (secundarele, daca-s mai multe) având acelasi numar de terminale precum cel real existent. Apoi masori tensiunile si treci pe schema între care terminale le-ai masurat. Pe urma mai vedem. Si fie-mi iertata ignoranta: Ce are de-a face realizarea unui alimentator cu limba engleza? Editat Octombrie 30, 2014 de franzm Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Dupa cum spune si franzm , deseneaza-ti intai schema secundarelor. Si ce e mai important , toate bobinajele din secundar sunt de aceeasi grosime a sarmei? sau sunt bobinaje independente? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum