Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scanner performant

morocanosul

Postări Recomandate

Depinde de cerințe, dacă vrei și imprimări color, atunci e bună una inkjet. Dacă nu ai nevoie de imprimări color, ar fi preferabilă una laser, care e mai fiabilă și mai ieftin și ușor de întreținut.

Eu am trei imprimante, două inkjet (Lexmark 605 și HP ) și una Laser (Canon LBP6000) pe care ți-o recomand, fiind destul de ieftină și nepretențioasă.

Link spre comentariu

Atentie ! in ziua de astazi toti producatorii "trag spuza pe turta" consumabilelor ca sa zic asa ! iar la modelele HP daca nu ai cartusele ok in multifunctional  NU (deci NU) mai poti folosi nici scanerul care fie vorba intre noi ce treaba are ???Eu am un HP 5525 din primavara (pagini scanate 2379 , imprimate 8286 pana acuma )la care trebuie sa tii toate cartusele in imprimanta chiar daca nu sunt pline dar sunt ok . Cartusele se incarca usor , seamana cu cele foarte vechi de la canon si vad ca daca pui cerneala care trebuie printezi mult si bine . La modelul asta HP-u si-a facut mila de saraci ... Are optiunea de ePrint care inseamna ca poti trimite emaluri cu pdf-uri care pot fi printate direct (cam multe chestii de setat) . Viteza de scanare daca te misti cat poti de repede cu iCopy faci 150 de pagini A4 la 300dpi tonuri de gri  intr-o ora ,treaba care e foarte ok zic eu . Poate scana si la 2400dpi dar nu stiu ce vrei sa faci la rezolutia aia ? vrei sa vezi acarienii ?

Editat de unuldinei
Link spre comentariu

Eu in ultimele saptamani am avut de lucru cu mai multe modele diferite de multifunctionale Epson. La fiecare a fost problema ca dupa o vreme (cand din cartuse s-a consumat jumatate din cerneala) imprimanta nu a mai vrut sa recunoasca cartusele. Singurul lucru ce poate sa faca un utilizator obisnuit, este sa arunce cartusul (pe jumatate plin) si sa cumpere unul nou. Am descoperit ca acele cartuse in spatele cablajului cu contacte au o baterie de ceas. Daca se scoate bateria si se introduce la loc, cartusele functioneaza din nou si apar ca fiind pline. In loc sa se faca cartusele tot mai ecologice (reciclabile), mai nou vad ca se mai adauga si cip si baterie, ca sa se mareasca profitul producatorului. O imprimanta Epson de 20 de ani cu care am lucrat mai demult, avea cartus de trei ori mai mare decat cartusele din ziua de azi, pe langa asta in afara de carcasa de plastic avea in interior doar un burete si doua contacte. Fara cip-uri, fara cablaje, fara baterii. Cartusele alea puteam sa le folosesc pana la ultima picatura, abia cand cartusul a fost deja uscat in interior, atunci a trebuit sa schimb cartusul. Cip-urile de pe cartusele din ziua de azi nu au nicio legatura cu valoarea reala a nivelului din cartus.

Nu inteleg nici de ce la Epson imprimanta devine nefunctionala daca unul din cartuse nu este recunoscut sau este gol (nivel estimat, nu real). Din moment ce poti folosi imprimanta in mod color sau alb-negru, nu are nicio logica sa nu permiti functionarea imprimantei in modul alb-negru, daca una din culori lipseste (imprimanta avand cartus negru separat). Si asta este facut doar pentru a motiva utilizatorul sa cumpere cartuse noi, cat mai repede.

Link spre comentariu

Trebuie să vă documentați cu mare atenție când cumpărați o imprimantă acum, altfel trebuie ulterior să cheltuiți suplimentar pe cipuri, resoftări, etc. Modelul Canon LBP6000 este și relativ ieftin și nu necesită schimbarea cipului. Referitor la scannere, acolo depinde și ce viteză de scanare dorești, mai ales dacă vrei să scanezi cursuri sau cărți multe cu el. Rezoluția mai mare nu e obținută la viteze mari oricum.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu inteleg nici de ce la Epson imprimanta devine nefunctionala daca unul din cartuse nu este recunoscut sau este gol (nivel estimat, nu real). Din moment ce poti folosi imprimanta in mod color sau alb-negru, nu are nicio logica sa nu permiti functionarea imprimantei in modul alb-negru, daca una din culori lipseste (imprimanta avand cartus negru separat). Si asta este facut doar pentru a motiva utilizatorul sa cumpere cartuse noi, cat mai repede.

Ei uite ca la canon pixma au opțiunea asta să setezi doar pe cartușul pe care vrei : negru sau color , dar trebuie sa-l ai pus în locaș și pe cel defect , dar ca modele nu mi s-au parut de anduranță . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări