Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe pe standuri

widoo

Postări Recomandate

Am doua boxe cu HP15W si PHT-408. Initial le-am pus una peste alta intr-un colt ca sa le fac o poza. Am ramas uimit cand am observat ca cea de deasupra se aude mult mai bine ca cea de jos si bas si medii si inalte.Inalte si medii e normal sa se auda mai bine, dar basul de ce se audzea mai tare si mai clar decat boxa de jos?De ce se produce acest fenomen?Merita sa-mi cumpar standuri si sa pun boxele pe ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• widoo

2

• Mircea Bartic

1

• radue

1

• ice_shadow

1

Top autori în acest subiect

Ti se parea.Basul, deoarece are lungimea de udna se cupleaza acustic si daca boxele sunt la 2 m una fata de alta, cu alte cuvinte, basula a 2 boxe suna ca si unul singur, iar din aceasta cauza, ai un castig de 6 dB, spre deosebire de medii si inalte, care la acea distanta nu suna ca si cum ar fi o singura boxa.

Link spre comentariu

Te referi la kick sau la subbas? :drinkers: Subbas oricum nu prea ai de la combinatia asta, mai ales in incintele tale(acordate in jur de 50hz, parca) :smt003. Cea de sus ai impresia ca reda kick-ul mai bine.

Link spre comentariu

fenomen psihoacusticcea de sus proiecta sunetul la nivelul urechilormediile si inaltele e normal sa ti se para ca suna mult mai bune pe boxa de sus pt ca sunt directionale si nu mai sunt atenuate de dispersia hornului si de beamingul difuzorului.pe partea de bass, nu auzeai subbass-ul ci o portiune de frecventa de la 100Hz in sus (kick) care deja incepea sa devina directional.asta dadea impresia de bass

Link spre comentariu

e bine sati pui fullrange-urile(satelitii) pe standuri, altfel vei avea mediile si inaltele mai atenuate din cauza dispersiei mai inguste pe verticala si din cauza obstacolelor(multime) din fata boxelor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări