Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare acumulatori OpzS cu acid

pusttiu

Postări Recomandate

O baterie tanara (5-10 ani) sulfatata din cauza intretinerii proaste se poate desulfata complet prin oricare dintre metode, dar dureaza. Eu am desulfatat pe vremuri una mare, 120 V / 2000 Ah, cu apa distilata intr-o vara intreaga. Daca bateria e mai batrana apar si alte betesuguri: corodarea gratarelor, corodarea si umflarea pastei, caderea pastei, desprinderea pastei fara cadere, cresterea cristalelor de plumb prin diafragme, etc. In acest caz trebuie pastrate bacurile pentru alte utilizari si vandut plumbul.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Stimati colegi am o intrebare in legatura cu incarcarea acumulatorilor de masina. Daca avem inseriati 4 acumulatori de diferita capacitate si ii incarcam cu aprox 72 volti (in gol) din panouri 270w se vor incarca uniform sau cei de capacitate mai mica se vor incarca mai repede si se vor distruge apoi?

Link spre comentariu

Multumesc giongiu pentru sfatul sa studiez softpedia.

Am gasit acolo o idee interesanta. Si anume de a folosi bateriile Li-ion in loc de cele cu plumb. Costa la jumatate la acelasi amperaj , plus avantajele descarcarii 90% (ceva normal) si nu in ultimul rand dimensiunile reduse.

Am comandat deja pentru teste 12 bucati 12x 4.2V 18650 UltraFire Li-ion 6000mAh Red Rechargeable Battery for LED Torch cu 19 euro pentru toate.

sa vedem cum se comporta. Acum trebuie gandita varianta incarcarii lor uniforme si duoa ubn anumit sistem. Stiu ca aceste baterii sunt folosite la automobilele electrice

Link spre comentariu

Nu se fabrică varianta 18650 la capacitate mai mare de 3400mA, dar chinezii le dublează în reclame capacitatea că nu-i doare pixu  :rade: Vedeți să nu primiți cumva varianta ,,Ultraflrc,, fiindcă am luat și eu una foarte ieftin (7 Lei) și m-a ținut cam o juma de oră cu două leduri de 20mA ca sarcină.

Link spre comentariu

desigur ca o sa va tin la curent. Nu ma asteptam oricum la capacitatea asta insasper sa am cel putin 2500ma. Problema este  ca nu stiu regimul lor de incarcare si mai ales durata de viata.

Am cerut detalii de la vanzator in legatura cu incarcarea. Adica tensiunile minime de descarcare si maxime de incarcare. A zis ca nu exista.. Faprul acesta ma face sa cred ca am dat banii degeaba...

Ala sau habar nu are ce vinde sau vinde  gunoaie. Toata lumea cunoaste ca depasirea limitei maxime de incarcare poate provoca explozie sau incendiu..(fara comentarii)

Link spre comentariu

Tensiunea maxima de incarcare, la Li-ion, este de 4,20V, iar minima de 2,75V. Curentul maxim de incarcare e de 1C,cu monitorizarea temperaturii, curentul maxim de descarcare cca 2C. De regula producatorii seriosi, dau toate aceste detalii.

Link spre comentariu

De preferat pentru Li-ion ar fi sa nu se depaseasca niciodata pragul de descarcare de 3.2-3,3V . Sub acest prag apare o pierdere accelerata si  ireversibila a capacitatii acumulatorului .

Link spre comentariu

Am mai intalnit 1C si 2C, Nu stiu ce inseamna C. Este capacitatea? Daca incarc la 4,1v  pentru bateriile de 4,2v e ok pt Li-Ion? Se incarca exact la tensiunea de lucru al acumulatorului?

Link spre comentariu

De preferat pentru Li-ion ar fi sa nu se depaseasca niciodata pragul de descarcare de 3.2-3,3V . Sub acest prag apare o pierdere accelerata si  ireversibila a capacitatii acumulatorului .

Daca ai gasit tu tensiunea minima de 3,2-3,3V, intr-un datasheet al unui acumulator li-ion, te rog sa pui un link. Daca povestesti doar din auzite...Uite ce recomanda Sanyo, de exemplu...http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/150088/SANYO/UR18650F.html Editat de giongiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări