Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu boxele voastre ...

Mondan

Postări Recomandate

SPL-ul nu depinde de putere, ci de distanta. Deci referinta la distorsiuni nu e potrivita. SWL este dependenta de putere. 

Asta daca nu ma insel, ceea ce e totusi posibil. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, sesebe a spus:

Faine! 

Ce SPL maxim (bineînțeles fără distorsiuni) poți obține cu ele?

Și cam ce banda? Bănuiesc ca-s axate pe reproducerea vocii în special. . 

SPL maxim este 100dB/1W/1m masurat cu aparat Sound Level Meter Rhode &  Schvarz.Acest SPL este doar la o anumita banda de frecventa.Important este SPL-ul mediu al incintei, masurat , calculat in mai multe pucte fiind de 98dB/1W/1m.Ma refer la incinta horn cu panou deflector la care masuratorile le-am facut in camera isofonica sau camera surda cum i se mai spune.La incinta dublu horn nu am masuratori viabile din cauza inaltimii de 2,1m depasind dimensiunea camerei.

Sunt echipate cu difuzoare de banda larga marca Fostex Fe206 si Fe125 ptr. banda reprodusa a se vedea pdf-ul lor.

Dar ce este mai important la aceste incinte este lipsa tuturor elemente pasive( bobine condensatori) necesari la boxele cu mai multe cai.Prietenii cunoscatori stiu de ce .

Link spre comentariu

Nu am gasit date despre FE125, doar Fe126 sau Ff125. Poti sa dai un link te rog ?

Intotdeauna am fost curios sa ascult un dublu horn, poti zice cateva cuvinte despre cum suna comparativ cu hornul simplu ?

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Scuze ptr. greseala de editare, este Fe126  nu Fe125.

Sunetul unui horn echipat cu un singur difuzor full range nu se poate descrie la fel cum bucheul unui vin rose proaspat desfacut nu ai cum sa-l definesti.

Editat de simson
Link spre comentariu
La 10.06.2019 la 19:31, simson a spus:

Incintele mele propriile realizari, ca de la un ,,HORNAR" inrait:SN851581.thumb.jpg.991b53f763963b279cd87f1c6bf64a65.jpgSN851587.thumb.jpg.0c4fb828906cfeefdb16c27ab809287e.jpgSN851585.thumb.jpg.7bb579cb448eee0ec647f14b16ba3b6d.jpg

Boxele alea rosii sunt belea.Nu aveti idee cum suna si cat coboara.Le-am auzit cu mai multi.Sunt super reusite ptr dimensiunea lor.Au bas suficient.Iar de medii si inalte no comment.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

https://drive.google.com/open?id=19lUdTbeivlOsPtPfQfU2-DYGc1N7IYEw

Inalte Sica cd 60.38/n92 - super driver, taiat la 900hz in hornul B52. Da, e taiat jos si e ok, no problem la volum de apartament.

https://en.toutlehautparleur.com/media/catalog/product/datasheet/sica/Z009484.pdf

https://www.parts-express.com/b-52-phrn-1014-1-horn-10-x-14-bolt-on--299-2303

Medii 12PE32, https://en.toutlehautparleur.com/media/catalog/product/datasheet/bc/12PE32-8.pdf 

super dif, acum e in incinta inchisa, o sa fie in horn in curand.

Joase open baffle, se aude basul cum e directional, in lateralul panoului nu e bas , la canapea este. Foarte utila solutia pentru apartament, pentru linistea vecinilor mai ales.

https://en.toutlehautparleur.com/speaker-faitalpro-18fh500-16-ohm-18-inch.html

Link spre comentariu

Merci! Amplificatoarele sunt Yamaha P2040 4x20W (medii, inalte) si un Pioneer A209 2x40w (basi). Crossover si EQ in PC (EqualizerAPO si filtre FIR linear phase facute in Rephase), placa de sunet Asus PCIe DX 7.1, Windows 10. 

Link spre comentariu

Ma bag si eu in seama pe topicul asta :) Detin o pereche de boxe Teufel LT-55. Incintele contin urmatoarele difuzoare.

TT: Isophon PSL265 8Ohm

MT: MB Quart 38mm Textilkalotte 

HT: MB Quart 25mm Metalkalotte

Specificatiile difuzorului de bas sunt astea.

Parametrii
001_0121_parameter.gif

Dimensiunile sunt astea B/H/T: 330 x 1140 x 330 mm. Boxele contin un filtru destul de generos, cu un traf destul de generos in interior.

Poze.

FFca3iu.jpg

5dOYMQk.jpg

kA4diP6.jpg

OOHlz26.jpg

2EQUGPX.jpg

Nota moderatorului - te rog sa nu mai scrii cu caractere atat de mari.  

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Incinta cu ps220-8, mltl, realizata dupa proiectul  "the singularities " ; sunetul e o k.,insa e nevoie de :

1.Dozarea materialului fonoabsorbant folosit functie de proprietatile acestuia.

2.Circuit "baffle step correction (comutabil).

3.Circuit "notch" la 3,6khz (comutabil).

Incinta e din mdf de 18mm, cu ranforsari interioare, peretii fixati cu "negrese" ,lipiti cu aracet, muchii rotunjite, e vopsita cu duratex. Nu are nevoie de amplificator puternic, se poate face diferenta  (calitativa) intre inregistrari , care pe alte incinte sunau oarecum asemanator.Nu are (inca) postament.

DSCN0494.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări