Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu metru puternic

Vizitator bebita

Postări Recomandate

Nu cumva vrea asa ceva :

Nu de alta dar ca sa scoti din mixer doar asa ca sa ai sapte benzi cu led-uri imi pare ca vrea ca acele benzi sa fie ele dinamice .

Un soi de analizor de spectru pe sapte benzi care sa aiba iesire la scena sau la nunti , petreceri , botezuri ......

Omul ziceclar si putereaDoresc sa fac un vu-metru care sa fie conectat la iesirea din mixer si sa-mi alimenteze 7 benzi de leduri la 12 v 

fiecare banda consuma in jur de 1 amper deci consumul maxim va fi de 100w "

Cred ca alta e situatiunea caz in care ii trebuiesc ceva fitre pe sapte frecvente si NU  e necesar microcontroler.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

7

• Dr.L

4

• xragon

3

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Da, insa pentru ceva de genul ala puterea de cativa Watti pe treapta este ultrasuficienta, iar pentru ca bar-graph-ul nu aprinde toata coloana ci doar ultima treapta activata atunci si puterea de alimentare nu trebuie sa acopere decat consumul pentru o trepta, asa ca cei 200W nu sunt overkill ci ceva si mai si...

Link spre comentariu

La orice aplicatie si orice sursa conditia este ca consumul sa nu depaseasca maximumul de care e in stare sursa.

Daca consumul e mai mic, poate chiar si zero (stand-by) nu e problema decat ca va consuma putina energie din retea pentru functionarea proprie si atat.

Numai la niste surse clasice si foarte zgarcit dimensionate poti sa ai probleme minore (si usor rezolvabile) legate de o tensiune mai mare in gol fata de tensiunea nominala.

In SMPSuri exista o bucla activa care controleaza tensiunea, deci variatiile standby vs full load sunt relativ mici, chiar neglijabile daca sursa este buna.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Ramane de vazut cum se va purta "pocnitoarea" cu o variatie continua si destul de rapida, intre 40-100% consum...s-ar putea sa tina totusi, acum conteaza si cat timp va face fata. Ideala in cazul acesta ar fi o sursa liniara, are viteza de raspuns mai buna la variatiile de sarcina decat o sursa in comutatie, dar presupune alte costuri, mult mai mari.

Cat despre vu-metru in sine, as alege varianta cu microcontroller, efectele optice obtinute pot fi calibrate mai fin, in functie de cerintele estetice, mari reglaje cu LM-ul nu se mai pot face, dar de mers va merge oricum si cu un simplu integrat.

Link spre comentariu

Sorry, dar majoritatea lucrurilor spuse nu prea cred ca sunt corecte:

1. variatiile la orice VUmetru sunt oricum numai rapide nu, ca sa poata fi urmarite de ochiul uman care de pe la 20Hz incepe sa le "lipeasca"

2. sursa are (declarativ cel putin) 450W.

Solicitarea poate fi de maxim 7x1A la 12V adica 84W (calculat de DrL mai sus) asta daca se aprinde progresiv toata bara.

In filmul de la postul 17, pus de "clientul" nostru insa este un alt tip de afisaj, care nu aprinde decat un singur sir, acela de la granita superioara, efectul fiind de deplasare sus-jos. In acest caz puterea va fi permanent in jur de 12W.

In cele doua cazuri incarcarea este de 18,6% si 2,7%, la care orice "pocnitoare" face fata, nici macar alea 40%, by far.

3. o sursa buna (inclusiv SMPS) are condensatori de valoare mare si cu ESR mic pe iesire si ei preiau sarcinile cu variatii rapide, nici nu conteaza daca/cat de repede intervine montajul dinaintea capacitatilor.

Basca ca in cazul (aici nu e in nici un caz cazul... ca sa repet repetitia) unor sarcini rapid variabile insasi inductantele firelor de la sursa ar pune probleme nu sursa, asa ca orice proiectant cu mintea la el va pune capacitati de inmagazinare in apropierea fizica a marelui consumator producator de varfuri.

Un SMPS bun raspunde suficient de repede si daca faci tu emitator de putere de microunde...si il modulezi intre 0 si 100% cu semnale morse!

Este cumva concurs de numar de postari pe forum si ne vom apuca toti sa postam ineptii doar asa, pentru numar???

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

@bebita Dar cu pointere sau cu lasere rosii din dvd-rom ai lucrat? Daca le scoti lentila obtii o dunga concentrata. Pentru verde si albastru ar fi putin mai dificil dar nu imposibil. Benzile cu leduri au dispersie cam ca si ledurile obisnuite ori tie ti-ar trebui focalizare pe plexiglasul ala. Gasesti pe net lasere kit care merg direct la 3V. M-am jucat cu niste lasere disco, trageau 150mA la 2.55V. Cat despre sursa PC, e prea buna chiar. Cum LM3915 suporta 15V ai putea pune chiar un alimentator universal de laptop.

Link spre comentariu

Incarcarea unei surse ATX de PC numai pe rail-ul de 12V e total nerecomandata, poate duce la fenomene tranzitorii distructive, nemaivorbind de topologia specifica a acestor surse. Cat despre puterea declarata de 450W, dupa dmensiunea miezului de la traf e clar ca... fluiera a paguba chiar si la 150W reali, dar asta o stiu cei care au avut de-a face cu cele de gen(JNC, Rexpower, Maxpower, Delux, Intex, etc). Poate fi folosita fara probleme, oricum nu e nici o paguba, numai sa nu-si ia benzile LED dupa ea. Sub nici o forma sa n-o lasati in functiune nesupravegheta, altfel patiti precum vecinul meu, in urma cu patru ani(tot Delux verde):

Posted Image

Mai potrivit ar fi asa ceva, dar costa:

Posted Image

Solicitarea poate fi de maxim 7x1A la 12V 

Daca Delux-ul ala scoate 12V/7A cu strap intre verde-negru, promit ca renunt la Seasonic.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări