Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finala de la RR. Capri imbunatatit...

feri.visky

Postări Recomandate

Multumesc pentru faptul ca incercati sa ma scoateti din...  "audiofilia" in care am intrat! Incerc sa tot calculez, dar se pare ca m-am pierdut in iuresul cifrelor...

Nu reusesc sa aleg un delta(ia) si un delta(ua) care sa ma conduca la 5W! Asta, in conditia graficelor avute la dispozitie...

In acel fisier Xcell postat, am inlocuit formula de calcul pentru putere la:

delta(ia)xdelta (ua), dar asta nu este corect, cred.

Mai degraba puterea este =(randament/8000)xdelta(ia)xdelta(ua) in [VA]. 8000 rezultand din 1/2 de la tensiune repespectiv 1/2 de la curent si de doua ori radical din 2 respectiv curentul in miliAmper

Sa nu ma desfintati prea tare...

post-175977-0-22418200-1417968222_thumb.jpg

Link spre comentariu

In principiu cam toti stim sa trasam drepte de sarcina,mai mult sau mai putin precis,prietenul meu si colegul nostru dl.Panaitescu Dan (@panda12),are o vorba care-mi place tare mult: " de ce sa latram daca putem sa ne cumparam un caine!?",asadar daca fiecare dintre noi,din aceasta echipa de pe forum stim sa facem cate ceva bine/bun hai sa avem incredere si sa luam de bun ce stim sa facem cel mai bine,in speta dl.Vali (@valderama) stie sa traseze foarte precis drepte de sarcina,eu am mare incredere in d-lui si chiar mi-am verificat si construit foarte multe modele de tuburi dupa stiinta d-lui in acest sens.

Ca sa fiu on-topic,va propun inca o schema faina cu EL84,o schema ce o puteti proba foarte repede cu ajutorul cablajului de test prezentat de dv. mai sus.Pentru mine acum mai nou in afara faptului ca o pot simula dar o pot si asculta direct din simulator (Wav) si schimband diverse componente si mai ales diverse modele de OT imi pot da seama mult mai rapid cam ce sunet se poate obtine dintr-un amplificator anume si cam ce timbru mi-ar placea.Spice imi ofera aceasta facilitate si cu ajutorul prietenului Gelu (@gg101),un IT-st de exceptie incerc sa asimilez si aceste facilitati de soft Lt.Spice (P.Spice),d-lui utilizeaza aceasta facilitate pentru a aduce cat mai aproape de perfectiune preamplificatoarele pentru chitara.

Schema-i urmatoarea:

post-175212-0-30361600-1418127762_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări