Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finala de la RR. Capri imbunatatit...

feri.visky

Postări Recomandate

Ca sa putem vedea si noi, in acel director dati click dreapta pe fisierul pdf in cauza si alegeti "copy public link". Acel link, daca il puneti aici, ne ajuta sa vedem si noi fisierul...

De asemenea, fisierul trebuie sa fie in directorul "Public" pe care il creeaza automat Dropbox la instalare, altfel nu va apare optiunea de copy public link direct in meniul click dreapta. Din ce inteleg, acum la dv. este in "Dropbox" dar in radacina, nu in directorul "Public".

Multumesc!

Link spre comentariu

Daca se compara datele transformatoarelor OP din RR  OBERON, GEROFON sau ROSSINI apar niste discrepante, oricum constructia acestora a respectat pentru acele timpuri cind au fost construite niste standarde diferite fata de cerintele de calitate HI-FI actuale insa cu acceptarea compromisurilor vis a vis de intentia construirii unui amplificator vintage idea este rezonabila , evident ca prin modificari de componente mai moderne se pot obtine niste rezultate bunicele insa neaparat asociate cu difuzoarele acestor RR...

Link spre comentariu
Asta este bine?

Da, acum e ok, multumesc.
O pereche de transformatoare de la un Oberon stereo am si eu prin sertare, acum chiar m-ati facut curios...credeam ca diferenta de rezistenta intre cele doua transformatoare de Capri a fost un accident rar...

Link spre comentariu

https://www.dropbox.com/s/1wn4b6stkvmrv0t/D-Rossini-6002-sns.pdf?dl=0

Asta este bine?

Scuze pentru lipsa de experienta...

Atentie (!!!) la datele transformatoarelor (de alimentare si de iesire) din caietul service pentru ROSSINI,nu se refera la trafurile din RR ci la trafurile de alimentare si de iesire pentru efectul de reverb cu care au fost echipate unele RR ROSSINI.Etajul final din acest efect electroacustic debiteaza pe o sarcina de 33...45 ohmi,adica tocmai bobina emitatoare a unui tank pentru reverb mecanic cu resort (hall),schema este foarte faina pentru amatori de astfel de efecte aplicate la  amplificatoarele de chitara.

Daca le vom lua de bune ca fiind datele pentru trafurile din etajul final AF si de alimentare pentru RR ROSSINI,vom facea o mare confuzie.

post-175212-0-78180400-1415977741_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Va multumesc pentru precizari... Oare de ce lipsesc datele "normale" refritoare la RR Rossini, mai ales ca cele echipate cu reverb au fost o exceptie, nu?

Nu s-a gasit o documentatie completa, actuala de Rossini?

Link spre comentariu

@mila: Pai, inca manevrez mai bine pistolul de lipit decat bormasina...

Pentru a-mi usura calculele, neavand un CAD de tuburi, am facut "ceva" in excel cu care, sper sa obtin date mai repede... 

"Calculatorul" determina chiar si distorsiunile... Oricum este un pas mare, inapoi pentru omenire dar pentru incepatori poate fi util.

Am atasat fisierul cu precizarea ca in patratele galbene sa nu se scrie pentru ca acolo sunt formule. Se introduc date numai in patratelele albe!

Datele introduse sunt foarte aproximative... doar pentru a incerca functionarea... 

Astept observatii si un rezultat pentru EL84-SE apropiat de parametrii

Caprii.https://www.dropbox.com/s/qofmf69wzqirjel/Calculator%20static%20SE.xls?dl=0

Link spre comentariu

Multumesc, o sa ma joc si eu cu el. Un pas inapoi ar putea fi pentru cei ce stapanesc softurile de simulare, dar ei oricum vor folosi cel mult in joaca asa ceva.

In rest, eu zic ca prinde bine.

Imi permit sa fac o presupunere, in ce priveste pagina lipsa de la aparatul Rossini:

Sigur nu lipsea si din original acea pagina? Ma gandesc ca in epoca se mai si reparau transformatoarele de iesire -  nu intrau pe net, ca acum, sa caute un aparat avariat pt. piese de schimb.

Atunci un radio chiar si folosit, vechi, avea alt pret decat cele de acum....poate mesterul de unde provine manualul a detasat acea pagina ca sa aiba la indemana datele pt. a putea rebobina transformatorul respectiv...sau unul din ele...

Link spre comentariu

@mila: Pai, inca manevrez mai bine pistolul de lipit decat bormasina...

Pentru a-mi usura calculele, neavand un CAD de tuburi, am facut "ceva" in excel cu care, sper sa obtin date mai repede... 

"Calculatorul" determina chiar si distorsiunile... Oricum este un pas mare, inapoi pentru omenire dar pentru incepatori poate fi util.

Am atasat fisierul cu precizarea ca in patratele galbene sa nu se scrie pentru ca acolo sunt formule. Se introduc date numai in patratelele albe!

Datele introduse sunt foarte aproximative... doar pentru a incerca functionarea... 

Astept observatii si un rezultat pentru EL84-SE apropiat de parametrii

Caprii.https://www.dropbox.com/s/qofmf69wzqirjel/Calculator%20static%20SE.xls?dl=0

Nu prea se potrivesc datele referitoare la tensiunea alternativa in primar, Ri si putere probabil exista erori de input...

Nu prea se potrivesc datele referitoare la tensiunea alternativa in primar, Ri si putere probabil exista erori de input...

Uneori procesul de simulare cu orice pret seamana prin extenso cu milioanele de dolari investite de NASA pentru a crea pixuri cu care cosmonautii americani sa faca notatii in conditii de  imponderabilitate in timp ce rusii faceau acelasi lucru cu creioanele...

Link spre comentariu

Atat am reusit sa obtin tatonad si citind diverse grafice (Ug2=220V)...  

Neavand un program dedicat m-a ajutat si acest excel (am modificat formula puterii la (delta ua)*(delta ia)).

post-175977-0-70038300-1417276058_thumb.jpg

Link spre comentariu

Desigur ca, ceea ce am prezentat nu este un program de simulare... si nici nu vreau sa va intorc in preistorie. Am vrut doar sa-mi usurez munca citind diversele grefice cu caracteristici de lampi... Cu regret recunosc ca nu pot ajunge inca, la cei aprox 5W... pe grafic!

Dar sper ca voi veti putea!

Oricum voi posta cele 3 versiuni de scheme "tunate" la care m-am gandit...

Link spre comentariu

Desigur ca, ceea ce am prezentat nu este un program de simulare... si nici nu vreau sa va intorc in preistorie. Am vrut doar sa-mi usurez munca citind diversele grefice cu caracteristici de lampi... Cu regret recunosc ca nu pot ajunge inca, la cei aprox 5W... pe grafic!

Dar sper ca voi veti putea!

Oricum voi posta cele 3 versiuni de scheme "tunate" la care m-am gandit...

Pe placa de test prezentata, doar o versiune din cele trei "tunate" se poate apropia de solutia optima aratata de de minimul aparatelor de masura  necesare ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări