Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finala de la RR. Capri imbunatatit...

feri.visky

Postări Recomandate

Nu, nu le-am luat eu! Inca astept dupa promisiunile facute... Dar, se contureaza deja o surpriza. Nu este vorba de transformatoare de la Capri ci... dar nu mai lansezi alte idei... nepipaibile!

Link spre comentariu

Am primit transformatoarele... dar nu stiu de la ce aparat sunt!

Primarul are 372 respectiv 362 Ohm.

Are o priza la circa 28 Ohm, dar nu se vede lipitura la cosa respectiva.

Secundarul are 0.65 Ohm.

Am pus si o hartie centimetrica sa vedeti dimensiunile.

post-175977-0-15871200-1415648037_thumb.jpg

post-175977-0-90464600-1415648084_thumb.jpg

Link spre comentariu

1. Diferente de genul asta am vazut si eu la perechea mea de trafuri Capri. Probabil se mai lucra la norma si pe la ei...

2. Dupa cose, as zice ca sunt din aparatura vest germana...Saba Loewe sau altele. Anul 1962 de pe stampila aia ar putea fi un reper.

Iata niste transformatoare de SABA, doar pentru ilustratie - nu sunt ale mele:

Posted Image

3. Daca are rezistenta asa de mica, in opinia mea profana e o infasurare de filtraj, nici vorba de ultraliniar la raportul asta...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am primit transformatoarele... dar nu stiu de la ce aparat sunt! Primarul are 372 respectiv 362 Ohm.Are o priza la circa 28 Ohm, dar nu se vede lipitura la cosa respectiva. Secundarul are 0.65 Ohm. Am pus si o hartie centimetrica sa vedeti dimensiunile.

Transformatoarele sunt de la un aparat Strassfurt ?? Am si eu un asemenea traf,dintr-un aparat defrisat,finala aparatului este EL11,masurat are 365ohmi primar,o,7 ohmi secundar.
Link spre comentariu

Feri transformatoarele de ieşire provin din radioreceptorul Stradivari-stereo şi merg jos relativ bine până la 30Hz-sinus (în buclă închisă) au secţiunea miezului circa 6,5cm2 cu secundarul pregătit pentru sarcină 7Ω.Transformatoarele prezentate acum în imagini http://www.elforum.info/uploads/monthly_11_2014/post-175977-0-90464600-1415648084.jpg sunt de înaltă ţinută(greu de găsit) cu aceste transformatoare(cfg SE-EL84) se obţin 4W în sarcină la ieşire sinus fără urme de limitare.

Cunosc foarte bine transformatoarele din img. ai şanse mari să obţii un amplificator-stereo cfg. SE strălucit mai ales dacă vei utiliza şi difuzoarele BL 6W/7Ω din Stradivari-stereo redispuse în incinte bas-reflex.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Super! Cautand am gasit si numerele de spire, sper corecte:

Primar:

2x1500 spire, d=0.1 CuE 

1x375 spire, d=0.1 CuE

1x190 spire, d=0.3 CuE

Desigur cu aceste date avem alte rezultate:

n^2=249,3

Ra=1495.8, fara rezistenta primara, si fara rezistenta secundara reflectata.

@Viobio, nu dar rezistentele sunt similare.

Link spre comentariu

Trebuie să fie o greşeală(secundar 190sp/0,3mm) ,cred că secundarul poate fi de 109 spire şi conductorul din secundar ceva mai gros(am aceste transformatoare...rămâne să măsor diametrul CuEm înfăşurare secundară).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, pentru ca dincolo era mai mic.

Am luat datele de pe radiomuseum.org si acolo scrie 190 Wdg, 0.3 CuL si explica faptul ca L inseamna smaltz adica email... Nu stiu ce sa zic.

Link spre comentariu

Da, pentru ca dincolo eara mai mic.

Am luat datele de pe radiomuseum.org si acolo scrie 190 Wdg, 0.3 CuL si explica faptul ca L inseamna smaltz adica email... Nu stiu ce sa zic.

Am cinci astfel de trafuri,doua sunt functionale pe un RR si trei sunt gasite intr-un targ si din respect pentru dv. dar si pentru a fi util (sper) si altor utilizatori va pun datele EXACTE pentru aceste trafuri masurate practic dar si numarul de spire gasit prin demontarea unui traf.

Aceste trafuri pot fi considerate de varf la categoria lor de utilizare adica in RR AM/FM,dar nu pot fi considerate trafuri HI-FI.In conditiile actuale cand se gasesc materiale magnetice superioare celor de acum 40...50 de ani,dar si sarma de bobinaj de calitate eu cred ca se pot realiza trafuri mult peste acestea,insa in cazul proiectului dv. aceste transformatoare se pot clasa la categoria "super OK" daca pot spune asa.Trafurile au bobina antibrum si cu riscul de a pierde ceva putere pe sarcina (cam 1%),aceasta bobina isi va face  treaba foarte bine.

Un amplificator cu aceste trafuri si tub final EL84 se va auzi foarte bine numai in conditiile unor incinte bine calculate si bineinteles echipte cu difuzoarele din RR CAPRI,ROSSINI,OBERON...

P.S imi cer scuze pentru ca am pus acele dimensiuni pe poza postata de dv.

post-175212-0-42519000-1415891378_thumb.jpg

post-175212-0-62736600-1415892643_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Va multumesc pentru detalieri si pentru desenul extraordinar de clar! Nu pot sa-mi dau seama cum de s-a gresit pe saitul radiomuseum.org... ma mai uit si o sa revin!

@dvb, cu glumele nu am nici o treaba, am simtul umorului, dar cand alunecam spre ofense atunci nu mai vorbim de glume ci de frustrari si forumul nu "ofera" catharsis... de care este nevoie.

Link spre comentariu

Am aici o documentatie nu pentru mult timp: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Feri%20VISKY/My%20Documents/Dropbox/D-Rossini-6002-sns.pdf

Am inteles ca 6001 este cu difuzoare exterioare si 6002 cu difuzoare interioare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări