feri.visky Postat Octombrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Draga adigh, am crezut ca s-a mai linistit forumul si orgoliile au fost puse pe linia moarta. Dar se pare ca nu este asa... Expresiile de tipul "complet gresit", "nu intelegeti", etc. etc. nu fac altceva decat sa atate focul mistuitor al urei. Nu te mai uita la "degetele participantilor la forum ci ceva mai sus, mult mai sus". Trebuie sa fi mult mai diplomat ca sa sti sa negociezi "adevarurile" si sa fi capabil de compromisuri constructive. Fiecare dintre noi avem un nivel de legitimitate cand afirmam ceva si tu il ai... Insa legitimitatea trebuie probata, treuie sa fie ceva in spatele ei, un suport pe care se bazeaza. Aceasta poate fi teoretica, experimentala de ce nu chiar intuitiva daca se dovedeste corecta... Nu incerca sa uzurpezi legitimitatea suprema (asa ceva nici nu exista) pentr ca vei suferii si mai mult atunci cand il pierzi. Deci, cu totii suntem convinsi de ce presupune o simulare dar numai tu afirm ca "este complet gresit"! In loc sa vorbim de un procent de eroare si cum sa ajungem la o solutie. Tu din start anulez tot. Corect ar fi, daca tot vrei sa ne inveti, sa expui tu si solutii. Personal cred ca se poate face un model pentru un anumit transformator concret, valabil pentru doar pentru acel transformator sau tranasformatoare foarte apropiate ca parametrii cu al celui din model... Deci ce ne facem? Continuam cercetarile sau perpetuam in jigniri? P.S. Repet rugamintea (a nu stiu cata oara) sa pastrezi tonul unei discutii civilizate. Nu te inerva, daca ai dreptate. Iti poti permite! Iar daca nu ai de ce sa te mai inturvinezi? Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 (editat) Draga adigh, am crezut ca s-a mai linistit forumul si orgoliile au fost puse pe linia moarta. Dar se pare ca nu este asa... Expresiile de tipul "complet gresit", "nu intelegeti", etc. etc. nu fac altceva decat sa atate focul mistuitor al urei. Nu te mai uita la "degetele participantilor la forum ci ceva mai sus, mult mai sus". Trebuie sa fi mult mai diplomat ca sa sti sa negociezi "adevarurile" si sa fi capabil de compromisuri constructive. Fiecare dintre noi avem un nivel de legitimitate cand afirmam ceva si tu il ai... Insa legitimitatea trebuie probata, treuie sa fie ceva in spatele ei, un suport pe care se bazeaza. Aceasta poate fi teoretica, experimentala de ce nu chiar intuitiva daca se dovedeste corecta... Nu incerca sa uzurpezi legitimitatea suprema (asa ceva nici nu exista) pentr ca vei suferii si mai mult atunci cand il pierzi. Deci, cu totii suntem convinsi de ce presupune o simulare dar numai tu afirm ca "este complet gresit"! In loc sa vorbim de un procent de eroare si cum sa ajungem la o solutie. Tu din start anulez tot. Corect ar fi, daca tot vrei sa ne inveti, sa expui tu si solutii. Personal cred ca se poate face un model pentru un anumit transformator concret, valabil pentru doar pentru acel transformator sau tranasformatoare foarte apropiate ca parametrii cu al celui din model... Deci ce ne facem? Continuam cercetarile sau perpetuam in jigniri? P.S. Repet rugamintea (a nu stiu cata oara) sa pastrezi tonul unei discutii civilizate. Nu te inerva, daca ai dreptate. Iti poti permite! Iar daca nu ai de ce sa te mai inturvinezi? Multumesc de observatii draga Feri. Inteleg ca exista un cult al personalitatii al lui Lazaroiu conform caruia trebuie crezut si laudat orice ar spune el doar pentru ca spune el si nu trebuie probat. Si oricine il contrazice e in pericol sa fie admonestat sau chiar injurat in numele lui de anumiti useri din grupul lui. Din partea mea poate prosti poporul cu calculatorul de aici in colo cit vrea ca nu ma mai bag. Pe un forum acaparat de cei care si-au construit un cult al personalitatii nu prea se poate discuta obiectiv. Acestea fiind zise ma retrag din discutii pentru multa vreme. Poate se va linisti forumul fara mine daca eu sunt problema. As mai avea rugamintea de a nu sterge argumentele mele tehnice spuse in topicul asta, argumente pe care le consideri pline de ura. Inclusiv ce spun acum. Daca se poate. Multumesc si La revedere. Editat Octombrie 31, 2014 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Acestea fiind zise ma retrag din discutii pentru multa vreme. Doamne Ajuta! Link spre comentariu
gg101 Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 (editat) As mai avea rugamintea de a nu sterge argumentele mele tehnice spuse in topicul asta, Care anume ? Alea unde spui ca nu se poate masura limita benzii superioare a OT-ului cu LC -metrul ???? Mare prost a fost ala care a inventat termentul de "inductanta de scapari" si care , "din fericire", nu se masoara cu L-metru....ci cu masina de tocat carne ! Adigh !!! Cand utilizatorii isi expun o idee intotdeauna au o rezerva adaugand ca ceea ce scriu ,reprezinta o opinie personala, este ceea ce cred ei . In momentul in care cineva declara axiomatic, ca ceva este gresit , trebuie sa vina cu argumente tehnice . Argumentele tehnice nu sunt naratiuni pe teme variate , ci cifre . Mai repet odata , simularea nu este o magie . Este tot proiectare dar asistata de software specializat . Proiectarea o poate face oricine care are cunostinte temeinice in electronica. Avem exemple in forum de colegi care nu folosesc proiectarea asistata ,cum sunt , D-l Popa Marius,Domn'Vali si mai sunt dar imi cer scuze ca nu-mi vin acum in minte. Cel mai Important este sa proiectezi si dupa aceea ,acel circuit, sa-l poti proba practic . Aici nu este vorba de prosteala pt ca toate lucrurile discutate aici , in majoritatea lor , au fost solicitate de utilizatori datorita problemelor pe care le-au intampinat in construirea unor montaje . D'aia este solicitat Lazaroiu .Pt ca ce a proiectat , s-a probat practic. Lui @Lazaroiu ar trebui sa "i se ridice statuie " pt munca benevola facuta in folosul comunitatii , nu pt altceva . Ca tu ai problema cu treaba asta , ...nu este vina noastra . Dar ai putea sa fi mai rezervat pe viitor . Editat Octombrie 31, 2014 de gg101 Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Vin si eu cu o propunere la acest proiect.Ar fi bine ca prima data sa se realizeze incinta acustica ptr. a sti ce banda de frecventa acopera si pe urma ampliful respectiv traf. iesire DACA ESTE NECESAR ALTUL.Din intimplare tocmai experimentez incinte acustice ptr.acest tip de dif. cu cod L2659PBO.Iata cateva din parametrii T-S: Re=4,4 Zmax=50 Fs=96 Qts=0,95 EBP=92,3 Se vede ca acest dif. merge foarte bine intr-un sistem bas-reflex chiar si horn. Eu recomand tip dublu bas-reflex sau daca folosim doua difuri pe incinta sistem bas-reflex cu doua cavitati inseriate isobaric, dar in acest caz impendanta incintei devine 3 sau 12 ohmi. Deci userul Feri trebuie sa decida prima data la incinta cu diful existent . Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Qts=0,95 ? Pai nu este bun decât pentru aplicații Open Bafle , Bas Reflex este total exclus ! Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) ............................................................................................................................Acestea fiind zise ma retrag din discutii pentru multa vreme. ..... se va linisti forumul fara mine.... eu sunt problema.............................................................................................................................Adevar graiesti man.Sa vedem cit tine "minunea" asta de hala-uin......sa speram ca nu e doar o "simulare".....reusita !!Scuze pt off topic dar m-am amuzat teribil!! Editat Noiembrie 1, 2014 de gabriele Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 @simson... bine venita interventia. Ar fi foarte util ca unii dintre Dvs. experientati in boxe sa prezinte o concluzie "finala" pentru o boxa construita, utilizand cele doua difuzoare cel de JF(MF) si cel de inalte... Boxa pe care imi propun sa-o realizez. Inteleg linistea "monstrilor sacri", probabil ca lucreaza la trasarea dreptei de sarcina pe baza datelor inscrise pe schema, din documentatia de service. Eu nu am reusit, probabil nu am interpretat bine datele de acolo... desi m-am mai consultat.* Ca sa putem merge mai departe este nevoie sa realizam primul punct din proiect. P.S. Imi pare rau ca unii se retrag, jigniti, ofensati etc. Acest lucru denota de fapt inabilitatea de a lucra in echipa ( o echipa nu este chemata sa gaseasca vinovati in caz de neresusita ci pentru a ajunge cat mai aproape de obiectivele propuse, etc.). * a nu se intrepreta caumva ca ridic statui!!!!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Pina la urma ce o sa faceti?Modificati un Capri sau un SE cu EL84 si doua incinte cu difuzoarele de la Capri??Intreb pentru ca nu am inteles ce doriti sa construiti. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Tema este imbunatatirea finalei rr Capri... evident ca este de interes si o pereche de boxe adecvate cu aceleasi seturi de difuzoare. Deocamdata vreau sa vad (vedem) punctul de functionare descris de datele de pe schema de service postata mai sus, undeva in acest topic. Apoi vom incerca imbunatatirea PSF cu mici modificari in schema, in prima faza ramanem la OT original, apoi mai vedem... O prima modificare va fi Ug2=250 V, utilizarea trafo original in UL si micsorarea Rk la circa 150 Ohm. In rest ar trebui sa mentinem schema originala! Mai incolo vom vedea ce vom face cu registrul de ton si cu potentiometrele "complicate" de la intrare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) iacătă aproximativ psf Capri(cerut) http://oi61.tinypic.com/2n19t7t.jpg ia_0 38mA ,Ug2_0 210V ,Ua_0 250V rămâne să trasaţi o dreaptă de sarcină cam aşa http://oi60.tinypic.com/27y644o.jpg 4,8W în sarcină la anod pentru un randament mic OT(Capri) circa 3,6W în sarcina din secundar. Editat Noiembrie 3, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Super! Va multumesc pentru expiicatiisi efortul depus. Eu am gresit de doua ori de nu-mi iesea acel Ra: 1. Am lucrat pe un set de grafice de la EL84 produs de JJ 2. Nu am translatat graficul Ia-Ua cu valoarea rezultata din caracteristica de transfer. DL. Vali mi-a deschis ochii asupra diferentelor enorme care exista intre tuburile mai noi cu aceeas denumire si caracteristicile tuburilor consacrate Philis, Tungsram, RFT, etc. Simularile facute de Dl. Lazaroiu sunt OK pentru ca s-a tinut cont de cele prezentate mai sus. Am bifat punctul unu din proiect! Ar trebui acum sa discutam posibilitatile de "tuning", intai fara schimbarea transformatoarelor, apoi cu modificarea transformatoarelor determinand PSF-urile aferente cu simularile de rigoare. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Daca veti lua in calcul schimbarea transformatoarelor, cred ca astea intra in specificatiile originale, iar pentru iesire de 6 ohmi impedanta va fi mai mare, plus ca au si ultraliniar din start...eu le-am avut si suna mai bine, coboara mai bine in frecventa ca alea de Capri. Nu sunt adevarul absolut, dar pe aceeasi schema suna mai bine... Editat Noiembrie 4, 2014 de carageae Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Multumesc pentru colaborare... Din pacate, inca am ramas cu promisiunile... transformatoarele de iesire nu le am inca! Oricum am procurat un set de difuzoare tot... e ceva! Am gasit un program interesant care poate fi descarcat pe telefon si se numeste: LoLi Plot! Are o sumedenie de tuburi si se pot trasa cu el grafice Ra si se pot determina puncte de functionare. Merita incercat! Link spre comentariu
imreberes Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Aha!!! Deci D-voastra ati luat setul de difuri din fata mea. Iar eu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum