Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vaio cu MBX-224 se incalzeste bine de tot

pinky

Postări Recomandate

Salut,Am un Sony Vaio VPCEB4X0E cu placa de baza MBX-224 care se incalzeste cam tare si se opreste dupa aproape 1 ora.BIOS Ver: R1140Y8 . Nu am gasit la Sony nici o versiune de BIOS, poate nu am cautat unde trebuieCooler curatat, schimbat pasta.Temperaturi in idle ( deschisa pagina de BIOS ): SB: 63*C, CPU: 45*C , GPU: 42*C, temperatura pe radiator: 44 - 41*C. Sufla aer cald, deci radiatorul isi face treaba. Ventilatorul e turat la maxim.Regluatoarele de tensiune se incalzesc si ele pe la 60*C.E o problema cu modelul acesta sau chiar am o problema pe placa de baza ?Solutii ? Idei ?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

3

• pinky

3

Top autori în acest subiect

Mie temperaturile imi par normale. Daca zici ca ventilatorul sufla la maxim si ai schimbat pasta, e posibil sa fie heatpipe-ul fisurat si sa fi scapat gazul. Se intampla rar, dar am mai intalnit.

Link spre comentariu

Intre timp m-am scapat de laptop. L-am dat functional.S-a dovedit ca cei la care a fost "la reparat" inaintea mea au reusit sa-i indoaie coolerul si nu mai calca bine pe CPU. De la inceput am vazut ca parca nu calca bine si l-am indreptat. Dupa ce am fixat coolerul cu suruburi, l-am dat jos ca sa vad amprenta. A iesit toata pasta dintre CPU si cooler, semn ca s-a fixat perfect. I-am pus din nou pasta, si dupa aceea am masurat temperaturile postate mai sus. Am intalnit si eu coolere fisurate care nu mai conduceau caldura. La asta m-am gandit si eu initial dar am constatat ca se transmite bine caldura.L-am tinut 12 ore in Burn-in test si a functionat fara probleme. O sa vad ce zice utilizatorul dupa cateva zile. Daca nu zice nimic, e de bine.Partea cu "se opreste dupa 1 ora" nu era constatarea mea. Am facut postarea cat mai detaliata, fara sa verific defectul reclamat de client deoarece ma grabeam cu reparatia.Ce nu-mi place este temperatura pe SB. Nu are prevazut un amarat de radiator pe nefericitul ala de chipset. Daca mai da o defragmentare sau mai stiu eu ce alte procese care sa munceasca SB-ul, cu siguranta ca-i mai creste pemperatura.

Link spre comentariu

Asa sunt multe cu chipsetul asta. Si e adevarat ca mai pica din ele. Cea mai mare idiotenie am vazut-o la un Dell, avea tabla pusa pe carcasa pt racirea PCH-ului, gravat pe ea "PAD", dar padul termic.... lipsa. :rade:

Link spre comentariu

Adevarul e ca nu se mai fac laptopuri ca in urma cu 15-20 de ani. Asa mai avem si noi de lucru. Am acasa un Dell C500 cumparat SH. I-am inlocuit bateria in urma cu 9 ani. Bateria ma tine vreo 3 ore iar laptopul nu are nicio problema. Singura reparatie a fost inlocuirea mufei de alimentare care a cedat. I-am pus un 5,5x2,5 si de atunci merge perfect. Chiar si HDD-ul e fara BAD-uri. Of, ce vremuri. Economia de piata.

Link spre comentariu

Doar ca mai exista un aspect - diferenta importanta de pret. Cati dintre noi se puteau atinge de laptopuri acum 15 ani? Consumatorul vrea ieftin, fabrica produce ieftin. Calitate exista si la ora actuala, dar costa tot atat cat costa in urma cu 15 ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări