Vizitator usr1 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Am cumparat astazi 2 becuri cu led LEC6 de 6W produse de electromagnetica din dedeman. Le-am infiletat in lustra....sunt ok ....insa problema apare cind vrea sa sting lumina......becurile acestea cu led in loc sa se stinga de tot mai ramin aprinse undeva la 2% din puterea lor....Daca le desfiletez se sting detot greu dupa vreo 15 min. Are cineva vreo idee cum as putea face sa se stinga detot? Link spre comentariu
dorian 70 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Nu cumva ai "led" si in intrerupator? Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Ba da....am scos becul ala din intrerupator si gata s-a rezolvat.... Acum dupa ce sting lumina becurile se sting incet in vreo 5 min....am vazut ca au in ele un condensator si mai asigura un pic de current pina se descarca complet. Merci de sfat....ca aveam impresia ca am luat teapa Editat Octombrie 27, 2014 de usr1 Link spre comentariu
Fulgerik Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Teapa?!Vreau si eu becuri care lumineaza fara sa consume. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Au un condensator care rămâne încărcat un timp, ledurile continuând să lumineze mai slab mult timp datorită faptului că sub un anumit prag de tensiune consumul lor e foarte mic (dar suficient să emită lumină).La acest lucru mai contribuie și un anumit curent rezidual cauzat de capacitățile parazite ale cablurilor și întrerupătorului, precum și eventuala prezență a unui bec cu neon în întrerupător Dacă ai un bec în întrerupător, soluția este montarea unei rezistențe de circa 100kO/1W pe spatele monturii lustrei respective.Acea rezistență va devia (șunta) curentul rezidual, astfel că becul nu va mai lumina nedorit.Acest efect e mai supărător la becurile economice, acestea clipind foarte enervant noaptea.Eu am rezolvat prin montarea în paralel cu becurile a acelei rezistențe de 100kO. Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Nu ma deranjeaza asa de tare ca mai lumineaza ceva vreme dupa ce sting lumina....am scos becul din intrerupator si gata problema e rezolvata. Am un bec economic in bucatarie care mai clipeste noaptea....am sa incerc faza cu rezistenta de 100k sa vad daca mai face asa. Va multumesc pentru sugestii. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Sigur se va rezolva așa, uite la mine cum am montat-o (acolo e una de 120k, nu e așa strictă valoarea) Editat Octombrie 27, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Ai lipit rezistorul acolo? Eu ma gindesc ca pun rezistorul direct in regleta. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 Nu l-am lipit, e prins în şuruburi odată cu firele din montură. Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Acasa (inca) nu am becuri cu led, insa acum cateva zile am vazut la un hotel chestia asta (lumina palida din ledurile "stinse". Mentionez ca intensitatea a ramas constanta. Camera avea un sistem de confirmare a prezentei cu cartela de la usa (si, spre deosebire de altele, nu functiona cu o cartela oarecare!), un releu in tabloul electric conectand alimentarea cu un clic sonor (in absenta cartelei, becurile erau stinse complet). Mentionez ca intrerupatoarele nu aveau nici o lumina de prezenta. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Se pot aprinde slab din cauza capacității parazite a cablurilor instalației, curentul foarte mic (cel mult de ordinul miliamperilor) este totuși suficient să deschidă joncțiunile. Link spre comentariu
Vizitator pionier Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Apropo de ce spunea @Fulgerik, un inventator de la noi , daca nu ma insel din judetul Argeș, se folosea de energia reactiva, becurile din casa luminau si contoarul nu se invârtea. Energia reactiva este sau era trecuta si pe factura de lumina, numai ca nu se platea aceasta energie. Daca stie cineva care i schema la asa ceva sau modalitatea, sa mi o spuna si mie ! Link spre comentariu
Fulgerik Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Apropo de ce spunea @Fulgerik, un inventator de la noi , daca nu ma insel din judetul Argeș, se folosea de energia reactiva, becurile din casa luminau si contoarul nu se invârtea. Energia reactiva este sau era trecuta si pe factura de lumina, numai ca nu se platea aceasta energie. Daca stie cineva care i schema la asa ceva sau modalitatea, sa mi o spuna si mie ! Acelea sunt povesti! Energia reactiva produce doar paguba, se plimba prin retea si se transforma in energie activa pe rezistenta de pierderi a cablurilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum