Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ţoli sau Inchi

Florin berdila

Postări Recomandate

Daca nu ma insel povestea cu tolii a mai fost discutata si rasdisctuta, intr-un topic acum ceva vreme, Florin fiind  centrul atentiei! Asa-mi aduc aminte!

Poate ma-nsel!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Uite daia mor eu am intrebat ce inseamna aceasta semnificatie de pe subler ,putea cineva sami spuna ,uite ma fiecare liniuta inseamna atat se imparte si rezultatu este pe fiecare liniuta ,dar asta este trebuie sa ne mai batem putin joc apoi spunem nu? Deci cine vrea sa ma ajute cu un raspuns promt va multumesc

Link spre comentariu

Mai Florine!

Nu vreau sa-ti spun citeva vorbe, care, in mod sigur nu ti-ar face placere.

A veni si răsveni cu aceleasi intrebari,la anumite intervale de timp,ma face sa cred ca ori ai tinere de minte slaba ,ori faci asta doar pentru a te baga-n seama. Te urmaresc de multa vreme,fara sa postez . Citeodata, cind o faci lata, mai scriu,dar am constatat ca e pierdere de vreme sa-ti raspund la intrebari. Imi amintesc, cind un coleg a salvat ce ai scris, inainte sa stergi si in care aveai ,o atitudine, nu tocmai adecvata, vizavi de amabilitatea  colegilor, care vroiau sa te ajute.

Sfatul meu!  Lasa-te de asemenea practici!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Domnule Geo nu vreau sa vă supăr dar eu intreb ,că inţeleg mai greu asta este şi nu sunteți obligat sami răspundeți care vrea eu le mulțumesc şi dumneavoastra la fel

Link spre comentariu

Citirea se face exact ca in valorile metrice, considera asa:

Centimetrii echivalenti Inch

Milimetrii sint pe subler echivalentii 1/16 ", ai 16 intervale de 1/16" la 1".

Pe scala Nonius (Vernier) ai 8 intervale fiecare a 1/128"

Deci aia se citeste 1/128, 2/128...8/128.

Citirea exemplului:

prima linie rosie mare, 3" , a doua liniuta rosie este la  2/16", sint 2 liniute mici dupa cifra 3.

A treia liniuta rosie la care apare coincidenta, sus pe scara Nonius, coincidenta apare la liniuta 3 adica 3/128"

Rezultatul este deci 3"+2/16"+3/128"= 3"+16/128"+3/128"= 3"+19/128"

Deci ai 3" si 19/128".

La acest subler rezolutia de citire este de 1/128".

@geo 53 BN , asta este mai nou modul de discutie, nu esti pe lungimea lui de unda, ori esti cotetar, ori te injura pe PM, asta n`a fost Florin.

Link spre comentariu

Da, exact ca la metric, arata 3" si ceva peste 2/16".

Cifra aia 0 este indexul de citire, la metric tot pe 0 citesti dar e pe scala de jos, la " e pe scala de sus.

Aia peste ii citesti pe vernier, fix ca la citirea metrica.

Diferenta este doar la masuri, 1/16" si sus 1/128" liniuta.

In foto pus de tine poti citi direct in " sau in mm.

Acolo citesti si indica 2/128" sus sau jos 0,4mm.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări