Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ţoli sau Inchi

Florin berdila

Postări Recomandate

Daca vrei sa aplici aceeasi formula, valoarea o iei din tabel, adica 23 de zecimi in cazul asta.

Fix la fel ca si la metric, doar ca acolo stii pasii uzuali pe deasupra din obisnuinta.

Ca de exemplu la M8 inmultirea o faci cu 1.25 * 0.1, pentru ca stii ca M8 normal are pasul 1.25. Daca nu stii, te uiti in tabel. La fel si la cel in toli.

Daca tabelul nu iti da pasul in milimetri ci in TPI, formula este 25.4 / TPI.

Link spre comentariu

In postarea #6, mai sus, am spus cum poti scapa de acele umflaturi.

Pentru cele 23 de zecimi nu faci nimic cu acel cutit de strung.

Pune o pila pe teava de pe strung si rezolvi problema.  Este totusi o simpla teava.  Nu este un filet de precizie de la eleronul unei aripi de avion.

@Ion_Bumbu mare dreptate in postarea #5

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Domnilor azi am reușit sa fac filetul pe teava de doi toli dar întâmpin o problema, cutitul este făcut la unghi de 55 grade dar fiind ascuțit și având vârf nu îl pot face filetu normal trebuie vârful cutitului mai lat în funcție de pasul filetului

Link spre comentariu

Florine,

Te ''lupti'' cu filetele de cind te stiu! Multi(putin spus) ti-au explicat si paraexplicat  si tot nu te-ai dumirit. Nu stiu cine, ce, ti-ar mai putea spune! Se vede treaba, ca e extrem de greu,daca nu chiar imposibil, de inteles ''chineza'' cind nici romana n-o prea stapinesti. Ce mama saracii? E asa de greu sa pui in practica ce ti se spune? Sau nu intelegi ce ti se spune!

Las-oncolo de treaba! Pina acum trebuia sa fii, asul asilor, in materie de filete,avind in vedere citi colegi ti-au dat raspuns la intrebarile puse de tine! Pune mina pe carte si citeste-o de 1000 ,de ori (daca-i nevoie)pina cind vei intelege ce scrie acolo. Apoi pune-npractica ce ai inteles!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Florin berdila a spus:

Domnilor azi am reușit sa fac filetul pe teava de doi toli dar întâmpin o problema, cutitul este făcut la unghi de 55 grade dar fiind ascuțit și având vârf nu îl pot face filetu normal trebuie vârful cutitului mai lat în funcție de pasul filetului

Si care este problema?

Daca ai constatat ca acel varf de cutit trebuie mai lat, de ce nu il iei la polizor?

Link spre comentariu
3 hours ago, Florin berdila said:

de ce nu poti face filetul normal ? ca nu am înțeles . ii un filet relativ simplu. 

Link spre comentariu

Adică în funcție de pasul filetului vârful cuţitului trebuie să fie cu o latime anume adică în cazul nostru pasul de 2.3 mm trebuie înmulțit cu raza pe care o da în tabel?   Domnilor în legătură cu mine arăta ma pricep sa înțeleg și mie îmi pare rău ca nu întreg precum doresc multi dar sunteți niște oameni buni si va mulțumesc enorm făcea va rog sa ma ajutat-o i. Continuare va multumesc

Link spre comentariu

daca trebe sa faceți 1 sau cateva bucăți , nu va bateți capul cu raze . presupun ca vrei sa il bagi întrun cot sau T . folosești acea piesa ca si calibru si atâta strunjește pana se înfileteaza .

Link spre comentariu

Da domnule am înțeles ca strunjesc pana se înfileteaza dar dacă teava pe care fac filet este subțire și mă tot duc cu citit în adâncime o străpung 

Link spre comentariu

Atunci mergi la adincimea necesara, decalezi cutitul si tai iara pina ai jos canalul care`l vrei.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Ma poate ajuta cineva cu o idee sfat ...am o carota image;s=1000x700diamantat. toate bune si frumoase are sistemul de prindere pentru masini de carotat  filet BSP F 1/2

Problema e ca eu vreau sa o folosesc pe o bormasina normala sau rotopercutor sds cu un adaptor pentru carotele cu videa  folosin o rotire normala nu cu percutie. Are acelasi diametru dar, nu e acelasi par cum as putea rezolva problema negasin un adaptor fe normal 1/2 to fe bsp f 1/2

Link spre comentariu

Carota respectiva cred ca e pt materiale ceramice/sticla. daca vrei s-o folosesti la metal nu cred ca e buna.

Pt adaptarea asta fara a modifica carota, eu vad 3 solutii, doar ca toate necesita strung:

1 Faci la strung un adaptor cu filet interior 1/2 nomal si ext BSF 1/2 pe care il pui pe adaptorul clasic.

2 Dintr-un burghiu vechi SDS cu diametru mare opresti doar coada si o bucata din zona spiralata pe care o strunjesti la 1/2 si apoi filetul BSF 1/2 pe zona aia.

Daca totusi zona inima burghiului nu are grosime suficienta (in jur de 13mm) se poate strunji la o cota mai mica (ex8mm) apoi acolo se introduce o bucsa de otel presata si apoi sudata in capat de burghiu si pe exteriorul bucsii  filetul  BSF 1/2. dar nu stiu cat tine sudura aia din cap la cuplul solicitat de carota.
3 Incarci cu sudura filetul adaptorului clasic, strunjesti la cota 12.7mm  si apoi filet ext BSF 1/2.

Daca modificarea carotei nu e o pb  si nu ai acces la un strung, cea mai barbara solutie ar fi sa sudezi direct in capul ei prin interior o coada de burghiu SDS vechi.

Succes

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări