Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ţoli sau Inchi

Florin berdila

Postări Recomandate

da domnule Adrian mă refer la partea care intră in carcasa de plastic de acela am nevoie și vreau să vă rog ceva vreau sămi arătați și mie un tabel cu filet witfortf și unu cu filet gaz sau in țoli apoi sal printez și săl am aproape

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

LO mare rugăminte la dumneavoastră, am de făcut un ștuţ de 2ţoli cu filet pe exterior ce nu prea știu, La filet în ţoli diametru semifabricantului trebuie stunjit mai mic? Ca la filet metric inmultesti pasu cu 1.3 dar la filet în toli cu cat trebuie mai mic va mulțumesc

Link spre comentariu

Eu cred ca sint acolo toate informațiile necesare, trebuie numai sa știi sa le interpretezi. 

Mai bine te-ai gindi ca nici măcar nu ai specificat dacă dai filetul pe strung sau cu filiera..... 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pe strung vreau să-l fac și nu știu cu cat să fac mai mic diametru ca se umfla putin după filetare ,La metric impaarteai pasul fierului cu 0.1 și apoi strunjeai la cota respectiva

Link spre comentariu

Nu inteleg domnul Florin ce tot inmultiti si impartiti . Eu folosesc o aplicatie pe telefon si am toate dimensiunile pentru toate filetele posibile. 

IMG_2377.PNG

Link spre comentariu
Acum 10 minute, emil.gabor a spus:

Nu inteleg domnul Florin ce tot inmultiti si impartiti . Eu folosesc o aplicatie pe telefon si am toate dimensiunile pentru toate filetele posibile. 

IMG_2377.PNG

Frumooooos!!!!!

L-ai bagat in ceata si mai tare. Sa vezi intrebari!

Florin, dupa ce faci filetul,  pune cumetre o pila pe el, in timp ce strungul se invarte si ajungi la dimensiunea dorita. Scapi de umflatura care te supara.

Link spre comentariu

Da eu serios intreb, că nu stiu ce trebe înmulțit / împărțit cu 1.1 si 1.3 . Era mai depult ca sa vezi ce gaura trebuie dat pentru a filetat cu tarod metric pas normal sa înmulțești cu 0.8 , dar nu mai este de actualitate , sau schimbat putin standardele respectiv razele din rădăcina filtrului . 

Link spre comentariu

Domnule Emil la metri ca să afli diametru semifabricantului înainte de al fileta trebuie înmulțit pasul cu 0.1si rezultatul îl scazi din diametru nominal, dar la filet în toți asta nu stiu

Link spre comentariu

Esti de groaza!

Da daca vrei neaparat sa gasesti pasul la cele date in TPI e simplu.

E dat de genul 10 TPI asta insemnind 10 dinti per inch (25,4mm) deci pasul este de 2,54mm.

in formula ar fi: imparti 25,4 cu numarul TPI adica 25,4/TPI si obtii pasul in mm !

In rest...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Măi oameni buni eu întreb cu cât ar trebui să fie mai mică diametru teci înainte de la fileta ,fac un filet pe o teavă de 2toli în carte spune ca diametru trebuie să fie 59,6mm adica scad 23de zecime pentru ca altfel se umfla după filetare asta tot întreb cu cat să fie mai mic diametru tevi pentru ca atunci când îl filetez sa ajungă la 59 6mm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări