SEBYKO_76 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Buna ziua tuturor..Am un monitor LG Model L1750S,, functioneaza cateva minute, foarte bine, iar apoi lampile se sting......Ledul de st-by ramane aprins in starea on (verde)..am schimbat toti condensatorii pe bara de 12V si 5V., am inlocuit lampile ca nu cumva sa fie una defecta, dar fara succes.. Am verificat comanda on/off pentru invertor, in momentul in care lampile sunt aprinse am 4,9V cat ramane la aceasta valoare lampile sunt aprise, iar in momentul in care scade la valoarea de 4,4V-4,5V, lampile se sting.... repet cu ledul de st-by in starea on......Orice informatie e binevenita.. Multumesc.. Editat Octombrie 27, 2014 de SEBYKO_76 Link spre comentariu
neculavasile Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Verifica trafo inverter sa aiba cam aceasi rezistenta ohmica, lipituri,condi de la filtraj inverteri, pune o lumina pe ecran si vezi daca ai imaginevezi starea condi la iesirile pe lampi, Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Monitorul functioneaza perfect, lampile se aprind pentru cateva minute, imagine exista, atata vreme cat comanda este de 4,9V..Am masurat ohmetric trafurile par in regula..Cred ca tot la comanda on/off sunt ceva probleme, cand aceasta scade si invertorul se opreste si lampile se sting.. Editat Octombrie 27, 2014 de SEBYKO_76 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Eu zic ca nu sant probleme la comanda ON/OFF.....Cred ca un trafo din cele doua este defect;daca restul sant toate in regula (sursa alimentare,neoane,condi ceramici,electrolitici,etc) Comanda ON/OFF apare sau nu in functie de ''problemele'' care pot aparea in invertor...Daca nu este nimic problema;comanda ON ramine activa.Daca sant probleme dupa ceva timp de functionare ...procesorul sesizeaza acest lucru si automat apare comanda OFF.....pentru protectie!!! Cele doua trafo le puteti verifica prin comparatie ,masurand INDUCTANTA bobinelor care trebuie sa fie cam aceeasi la la ambele bobine!!!Masurarea ohmetrica nu este intotdeauna relevanta!! Editat Octombrie 27, 2014 de BUGHIU Link spre comentariu
palcu ion Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 si o diferenta de 1ohm inseamna ca e defect un trafo Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 O sa le scot si le verific...Multumesc Link spre comentariu
BUGHIU Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) O sa le scot si le verific...Multumesc Neaparat scoase din circuit.....!!! Pe placa este mai mare greseala sa le verificati doar ohmetric!! si o diferenta de 1ohm inseamna ca e defect un trafo ....bineinteles !!! Si de multe ori se neglijeaza aceea mica diferenta de 1 ohm......si drept urmare .....''sapaturi'' fara rost dupa alte defecte.... Editat Octombrie 27, 2014 de BUGHIU Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Pot fi si lămpile defecte. Link spre comentariu
palcu ion Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 dupa verificarea ohmetrica a trafo,da Link spre comentariu
iuliantv Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 ce circuit driver foloseste invertorul? se poate pacali macar de test,si atunci daca unul din trafuri are spire in scurt se va incalzi si ve-ti stabili care din trafuri e buba,asta in cazul de nu aveti un aparat de testat spire in scurt sau daca scurtul nu intervine doar la cald(in timpul mersului) Link spre comentariu
BUGHIU Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 )..am schimbat toti condensatorii pe bara de 12V si 5V., am inlocuit lampile ca nu cumva sa fie una defecta, dar fara succes.. Pot fi si lămpile defecte. Le-a inlocuit ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum