Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Microlab Solo6-C

Vizitator dragosh100

Postări Recomandate

Vizitator dragosh100

Salutari dragi colegi ,Am o mica problema cu un amplificator dintr-un sistem Microlab Solo6C. Acum vreo 4 ani le-am cumparat aproape de gratis de la cineva, fiind stricate, erau finali arsi, Gt1081 si GT 1083 , i-am inlocuit cu IRFP 240 si IRFP 9240. Totul bine si frumos, calitate si putere, 4 ani de zile a mancat forja amplificatoru. Acum de cateva luni, noaptea aud in boxa din dreapta niste sunete, ca si cum ar face un contact imperfect, uneori si pocnituri. Nu e de la frigider/congelator, am testat, cand se auzeau acele sunete le-am scos din priza si pana se descarcau condensatorii tot se auzea acel sunet. Il apuca cand doreste, deci nu este un moment anume. Am verificat condensatorii si lipiturile de pe placa de amplificare, nu sunt aceia problema. M-am gandit ca ar fi de la procesorul de sunet, dar nu e nici acela, am scos mufa pe care intra semnalul la amplificator din procesor. Potentiometru schimbat, deci nu e nici acela problema. Cand il leg la o sursa de semnal, telefon, calculator, muzica se aude, dar umpic daca-l dau mai tare, distorsioneaza enorm, ca si cum ar avea o tensiune de alimentare foarte mica. Repet, am refacut fiecare lipitura existenta de pe cablaj, am verificat condensatorii, doar rezistorii nu i-am verificat, dar m-as mira sa fie aceia. Voi posta si un filmulet in care se aud acele zgomote, poate va ajuta. Credeti ca ar putea fi cele 2 tranzistoare ale canalului de dreapta? Chiar la inceputul filmarii ascultati cu atentie acele sunete.www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCSjpJJIjjE8%26feature%3Dyoutube_gdata_player&h=WAQHxP-pgMultumesc, cu stima si respect.Dragos Remus.

Editat de dragosh100
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări