Voltus Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Buna ziua . Doresc sa inlocuiesc un tuner de la un TV mai vechi dar care merge fara alte probleme , cu imagine foarte buna . De la un timp cred ca tunerul face probleme : imaginea pe banda VH1 devine aleator cu multi purici , ca si cum semnalul ar deveni foarte slab .In acest timp celelalte benzi functioneaza corect . Am verificat componentele si tensiunile de pe langa tuner si am refacut si cateva lipituri in interiorul acestuia dupa ce am gasit o lipitura rece . A functionat corect circa 1h apoi a luat-o de la capat cu functionarea defectoasa . Uneori isi revenea prin miscarea mufei de la antena insa am refacut si lipiturile din selector corespunzatoare cuplajului cu antena insa fenomenul persista . Tunerul este de tipul ecc2885ce ( 12V sinteza tensiune ) si as dori sa stiu daca il pot inlocui cu un alt tuner ET6DK .La inscriptia pinilor se potrivesc insa as dori sa stiu la ce altceva sa fiu atent sau eventual un model de tuner din comert compatibil cu cel original ! Link spre comentariu
bobo Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) eu muntez in televizoarele din anii "90 cu tuner 12v sinteza tensiune doar tunerul TECC2989VA15A daca originalul are 1fi sau TECC2989VA15B daca este cu 2fi. este usor de procura si relativ ieftin. tunerul indicat de dvs nu stiu decare este,nu am gasit nimic despre el. Editat Octombrie 27, 2014 de bobo Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Eu zic sa-l montezi , pare compatibil , dar nu stiu daca are hiperbanda !! 1 Link spre comentariu
Voltus Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Nu are hiperbanda dar cred ca nici originalul nu are . Link spre comentariu
Voltus Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Am inlocuit tunerul cu cel specificat mai sus si merge bine . Singura problema a fost grosimea fizica a selectorului ET6DK fiind ceva mai gros . Multumesc de ajutor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum