Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire tuner Profilo 4055

Voltus

Postări Recomandate

Buna ziua . Doresc sa inlocuiesc un tuner de la un TV mai vechi dar care merge fara alte probleme ,  cu imagine foarte buna .

De la un timp cred ca tunerul face probleme : imaginea pe banda VH1 devine aleator cu multi purici , ca si cum semnalul ar deveni foarte slab .In acest timp celelalte benzi functioneaza corect . Am verificat componentele si tensiunile de pe langa tuner si am refacut si cateva lipituri in interiorul acestuia dupa ce am gasit o lipitura rece . A functionat corect circa 1h apoi a luat-o de la capat cu functionarea defectoasa .

Uneori isi revenea prin miscarea mufei de la antena insa am refacut si lipiturile din selector corespunzatoare cuplajului cu antena insa fenomenul persista .

Tunerul este de tipul  ecc2885ce ( 12V sinteza tensiune ) si as dori sa stiu daca il pot inlocui cu un alt tuner ET6DK .La inscriptia pinilor se potrivesc insa as dori sa stiu la ce altceva sa fiu atent sau eventual un model de tuner din comert compatibil cu cel original !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Voltus

3

• bobo

1

• dan-a2

1

Zile populare

eu muntez in televizoarele din anii "90 cu tuner 12v sinteza tensiune doar tunerul TECC2989VA15A daca originalul are 1fi sau TECC2989VA15B daca este cu 2fi.

este usor de procura si relativ ieftin.

tunerul indicat de dvs nu stiu decare este,nu am gasit nimic despre el.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări