audio1984 Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Bună seara ! Știu că e un topic vechi , am și eu un asemenea transformator de la un Samsung de generație mai nouă . Așa că mă gândeam daca scot acele tole , care da sunt sudate , scot sârmă (bobina) de cupru atât din secundar cât și din primar , să-l recalculez , apoi să-l rebobinez . Apoi să îl sudeze la loc vecinu' și fie să-l fac pt. audio fie pt. sursă reglabilă ar merge ok zic eu nu domnule @validae ? Multă sănătate ! Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 E bobinat cu sarma de aluminiu...Nu te chinui degeaba. Taiatul tolelor nu e chiar asa usor cum pare. Sudarea lor e si mai problematica. Nu sunt din "fier mort" sa le sudezi asa usor. Alea sunt sudate cu TIG. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 @audio1984 o poza cu respectivul transformator și cu bobinele din Cu se poate? Cum ai determinat dacă sarma din bobine este din Cu? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Mai sunt şi cuptoare care au cel puţin primarul din cupru, am o bobină recuperată dintr-un astfel de traf de microunde.Dar acum majoritatea se fac din aluminiu, e mai ieftin şi mai uşor... Se poate rebobina un astfel de traf, nu e obligatoriu să-i sudezi tolele la loc, dar trebuie polizat astfel încât să se poată desface fiecare tolă separat şi asamblarea să se facă întreţesut.Date fiind puterea mare disponibilă şi materialul bun al tolelor, ar merita refolosit. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 De regulă sârma trafului e din aluminiu cuprat.Din experienţele de pe forum cu reutilizarea lor a reieşit că se comportă prost.Să zic că era vorba de zgomot şi consum mare în gol. Singurele reutilizãri ok sunt ca trafuri pt sudură în puncte.Unii au experimentat şi trafuri de sudare relativ acceptabile. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Aşa cum e el calculat are un consum imens în gol, dar era vorba de recalculare şi rebobinare.Cine vrea să-i rebobineze doar secundarul va avea surprize neplăcute. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Fără un calcul corect si rebobinare de la zero nu se obtine nimic de calitate din miezul ăla.... sub nici o forma nu se va obține puterea inițială inscrisa pe traf... undeva la maxim 40%.... cu miezul tolat intrețesut...doar în aceste condiții se poate obtine un traf fiabil in timp construit pe acest miez... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum