Vizitator dan69 Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Am gasit intr-un montaj dioda db3 c531(diac) arsa,o pot inlocui cu doua diode in paralel sau daca exista un alt inlocuitor? Link spre comentariu
bobo Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 (editat) db3 este un diac cu tensiunea de prag de 32v,nu merge cu diode antiparalel,de diode in paralel nici nu mai spun. este echivalent cu dc32 produs de fostul iprs baneasa. la masuratoarea pe scara de ohmi acesta nu da nimic,ca si cum ar fi intrerupt. eu cred ca altceva este defect in montaj, mai mult ca sigur aveti si un triac in monta care poate fi defect. montaul este un variator de lumina sau turatie motor? Editat Octombrie 26, 2014 de bobo Link spre comentariu
Vizitator dan69 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Este montajul de la un bec economic, lampa am masurat-o si nu este intrerupta.Montajul mai contine si doi tranzistori 13003 pe care i-am masurat si sint in ordine si am schimbat condensatorul de 4,7microfarazi/450v(era umflat).Am verificat si diodele redresoare si sint in ordine.Aveti alte pareri,caci cu db3 am gresit aceasta este in ordine. Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Condensator nepolarizat devalorizat. Pune o foto cu montajul . Link spre comentariu
bobo Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 condensatorul de preincalzire al filamentelor poate fi in scurt. este de regula de cativa nono la tensiunemare(peste 1kv). aveti de verificat o mana de componente,ce este asa greu? daca toate componentele sunt ok atunci lampa este dusa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum