Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motoras FK-180SH

Postări Recomandate

Salut tuturor,

Vreau sa cumpar un motoras  nou FK-180SH. De unde as putea face comanda ca nu am gasit pe nici un site romanesc?

Masina la inchidere are acest tip de motoras si la o portiera s-a dus, invarte mai greu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• anddy

6

• validae

2

• pop_ady44

2

Masina e citroen xantia, motorasul este integrat in incuietoare si deja am luat una sh si tot aiurea merge.

Problema se manifesta la frig iar usa cu pricina se aude ca o rasnita in loc de sunetul specific clanc, deja pe la -10 grade nu se mai inchide.

Acum usa cu pricina se inchide cu lag, adica dupa cateva sutimi de secunda dupa ce se aud celelalte 3.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Cred ca singura sansa e ...rabdarea. Scoati motorasul, dai jos pinionul de pe ax si cauti ceva asemanator ca sa inlocuiesti. De multe ori gasesti acelasi model de motor in te miri ce aplicatii sau prin cine stie ce magazin la un pret de nimic; producatorii auto pun coduri interne pe majoritatea reperelor tocmai pentru a fi greu/imposibil de gasit compatibilitati, insa o minte "inginereasca" gaseste rezolvare rapid. O alta solutie e sa masori exact diametrele (parametrii electrici ii stii) si sa cauti pe site-urile fratilor galbeni (Alibaba, dx.com, etc); apoi rogi pe cineva care are cont pe acolo sa ti-l aduca; la maimutele astea gasesti cam orice fel de componenta.

Link spre comentariu

sau poti incerca sa speli vaselina acea roz care probabil este siliconica si la frig/ger se intareste peste limita  si sa pui alta noua de exemplu cu carbune(grafitata )e ea neagra dar ma scos din multe belele 

dupa spalare si reungere testeaza-o pune cosmelia acea in congelator si cum o scoti i dai inchidere deschidere vezi daca mai face asa urat 

PS  vezi nu cumva a-i ceva lagar ce merge greu?

ala poate pune motorul sa traga din greu si de acolo sa se auda zgomotul de rasnita 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Si eu credeam ca o fi de vina vaselina, am spalat ulterior si am pus ulei de mecanisme fine cu gandul ca la temperatura joasa merge bine. Am bagat in congelator incuietoarea pana s-a facut bocna si apoi teste...acelasi fenomen.

Lagarele sunt bune, totul este ok.

La cealalta incuietoare luata sh cand am desfacut-o avea vaselina galbena, deci trebuie sa mearga cu vaselina.

Am desfacut  motorasele si periile sunt cu carbune, nu sunt uzate..eu cred ca sunt duse rotoarele, nu mai au viteza necesara si nici forta de fac figuri la frig, la incuietoarele bune  nu se aude zgomotul de pinioane..asa de rapid lucreaza, se aude doar scurt clanc.

Azi am gasit in un motoras asemanator, tot firma Mabuchi, cred ca era dintr-o masina de tuns si cred ca rotorul s-ar potrivi.

Cum pot sa scot pinionul de pe ax? Precizez ca e de bronz si probabil e lipit ca am tras de el destul de tare dar nici nu se misca.

Link spre comentariu

Nu e lipit, e doar presat bine.Poți doar prin lovire cu un dorn al cărui diametru să fie egal cu cel al axului, pinionul fiind sprijinit ferm între lamele unei foarfece solide de exemplu.Sau încălzești pinionul cu o brichetă și-l extragi prin aceeași metodă, dar mai rapid.Eu cred că se poate să se fi uzat doar bucșele motorului și rotorul freacă în magneți.Poți verifica ipoteza asta prin observarea miezului rotorului, mai precis suprafața exterioară a polilor, dacă se vede urmă de frecare.Asta ar explica zgomotul auzit.

Editat de validae
Link spre comentariu

Rotorul nu are joc in bucse, l-am scos din angrenaj si l-am alimentat dar are zgomot normal, l-am miscat cu mana si nimic...se invarte usor si nu agata.

O sa incerc sa inlocuiesc rotorul dupa ce reusesc sa scot pinionul.

Motorasul care l-am luat din talcioc pare sa fie tot de 12v, l-am tinut alimentat la un traf si nu se incinge.

Link spre comentariu

Am reusit sa scot pinionul si am desfacut rotorul si singurul lucru care l-am facut a fost sa fac lipituri acolo unde se unesc litele de la bobine pe colector.

Am masurat bobinele intre ele si toate trei au aproximativ 5 ohmi fiecare..dar din pacate nu am alt motoras sa fac comparatie.

Montat totul la loc si parca se misca destul de vioi..dar nu pot sa-mi dau seama pana nu montez pe masina..ca sa fac comparatie cum se aud celelalte bune.

Daca tot nu o sa mearga cumpar alta sh..

Multumesc tuturor pt. indrumari!

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu

dupa cum se vede axul in poza s-ar parea ca ti-o frecat in bucse (o strans)din lipsa de unsoare/vaselina 

analizeaza bine de tot pinionu cu o lupa sa nu iti fie fisurat /crapat de la efortul de scoatere 

Link spre comentariu

Axul are niste caneluri fine pe care a fost presat pinionul. 

Acum dupa ce l-am montat i-am pus putin ulei de mecanisme fine si se invartea usor...am montat toata incuietoarea la loc si am bagat-o la congelator ca sa-i fac teste pe inghet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări