Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrovoice 15B OEM

tranc3d

Postări Recomandate

Salutare! Am primit 1 pereche difuzoare ElectroVoice 15" pe care scrie Electrovoice 15B OEM. Alaturi de acestea mai sunt 2 difuri de medii, doua de inalte, 2 filtre sanatoase, manere, coltare... Deci 2 boxe demontate. Trebuie sa le fac cate o incinta. Tipul care mi le-a dat, mi-a dat dimesiunile incintelor din care le-a demontat : Inaltime 76cm, Latime 51cm si Adancime 50cm (dimensiuni exterioare), care mi se par destul de mari. De aici se mai scade putin volum datorita faptului ca fata este ingropata si putin de la cutiuta din spatele difuzorului de medii. Chiar si fara astea, mai raman aprox 140l dsiponibil!!! Oare chiar atat sa fie de mari cutiile originale? Poate este o greaseala. Voi ce ziceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tranc3d

9

• radue

4

• Kenwood_DJ

3

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

Am ascultat wooferul si este foarte sensibil, suna frumos. Am gasit pe un site urmatoarele date despre el:EVM-15B:Fs 43Hz, Qts 0,297 VAS 225SPL 102,5 !!Pmax 200WMa duc imediat sa ii fac o proba intr-o incinta de vreo 80l, in locul unui E15-350N ca este cu 2mm mai mic si intra. O sa revin cu detalii.

Link spre comentariu

Am ascultat difuzorul si pot spune ca suna MULT mai tare decat E15-350N. In cutia lui E15 (80l) nu coboara asa bine ca E15-le. I-ar place o incinta mai mare si dupa cum am vazut ca merge difuzorul cred ca ar merita. Nu degeaba cutia originala era atat de mare. Voi ce ziceti? Ati avut de-a face cu acest difuzor?

Link spre comentariu

Bobina o are de 2.5" are si am gasit pe un site ca ar avea 200W RMS, oricum eu i-am dat cam 100W si daca stateam in drept cu el simteam cum distosioneaza ureachea mea pe medii, nu stiu daca ati patit... ma pateam in club asa... chiar asa mare sa fie diferenta intre acest difuzor si E15(ca intre dacie1310 si bmw seria3)??? De ce zici asta snake?

Link spre comentariu

Simplu: in primul rand e gama de produs, unele sunt semiprofesionale ( adica E5-350N ), iar celalat este profesional, pt ca are sasiu turnat de Al; fac pariu ca are sensibiltiatea net superioara lui E15-350N, lucru pe care l-ai scris si tu, o are de aprox 102 dB...Un concurent cred ca ar fi WN-15S in cazul acesta, care este si el mai sensibil, comparativ cu E15-350N.S-ar putea sa ii dai si cu distorsiuni. Multi spun ca distorsiunile pe bas se simt greu, lucru destul de adevarat, dar se simt in multe cazuri, deci vezi sa nu ai si distorsiuni pe bas. Si medile nu ar avea de ce sa distorsioneze, doar daca dai cu distorsiuni din amplififcator.

Link spre comentariu

S-ar putea sa ii dai si cu distorsiuni. Multi spun ca distorsiunile pe bas se simt greu, lucru destul de adevarat, dar se simt in multe cazuri, deci vezi sa nu ai si distorsiuni pe bas. Si medile nu ar avea de ce sa distorsioneze, doar daca dai cu distorsiuni din amplififcator.

Nu am dat cu distorsiuni. Daca nu stateam in drept cu difuzorul, la distanta mai mica de 1m, se auzea perfect. Cand intram in raza lui de actiune simteam ceva in ureche pentru ca pur si simplu se auzea foarte tare, (sunt sigur ca e urechea), cum puneam 1 pic mana peste urechi iar incepea sa se auda bine :).
Link spre comentariu

Camera era prea mica pt o auditie de putere.

Nu si pentru oameni nebuni(ca mine) :smt003 as baga oricand un sub de 21" in camera mea si as da in el pana as simti ca nu mai pot eu sa stau in camera...pana in momentul in care simt ca ma doare ceva :supz: evident cu "dopulete" in urechi :weedman: :partyman:Later edit: fa si tu poze cu difu ca imi place cum arata...dar eventual sa il vedem pe "viu"...sa ne "minunam" si noi putin de achizitia ta :smt001 :smt006
Link spre comentariu

S-ar putea sa ii dai si cu distorsiuni. Multi spun ca distorsiunile pe bas se simt greu, lucru destul de adevarat, dar se simt in multe cazuri, deci vezi sa nu ai si distorsiuni pe bas. Si medile nu ar avea de ce sa distorsioneze, doar daca dai cu distorsiuni din amplififcator.

Nu am dat cu distorsiuni. Daca nu stateam in drept cu difuzorul, la distanta mai mica de 1m, se auzea perfect. Cand intram in raza lui de actiune simteam ceva in ureche pentru ca pur si simplu se auzea foarte tare, (sunt sigur ca e urechea), cum puneam 1 pic mana peste urechi iar incepea sa se auda bine :).
Nu esti obsinuit cu asa spl :DLa distanta mai mica de 1 m, daca nu stateai in dreptul difuzorului aveai o atenuare destul de importanta pe medii...
Link spre comentariu

Nu esti obsinuit cu asa spl

Asa este dar imi place. Mai pateam asa prin cluburi cand stateam dangerously close de sateliti. Si cand ieseam afara "imi suna in urechi". Daca insistam cu statul in club pe langa sateliti (>3ore) se intampla ca "sunatul acela in urechi" sa persiste nu doar ziua urmatoare ci si cealalta de dupa ea! O sa fac niste poze cu difuzoarele cand prin o camera, dar din pacate difuzoarele nu sunt ale mele :(. Eu trebuie sa le fac cutii. Incintele originale erau pe 3 cai. Individul care mi le-a dat sa ii fac cutiile, le are de dincolo si le-a demontat sa le poate aduce mai usor :). Am si filtre, am tot, difuzoare de medii care sunt la fel de sanatoase si tweetere. Am pus tweeterele asa de test cu un condensator de 2.2uF pe un canal la IPA400 si am dat scurt. Nu scot frecvente medii, doar inalte, inalte. Si suna foarte tare. Filtrele sunt imense, cred ambele filtre au peste 3kg fara sa exagere deloc. Sarma in bobina de bas este cel putin de 2mm si e imensa. Condensatoare visaton pe filtre.Nu stiu ce marca era boxa din care erau demontate mi-a insiprat calitate si performanta. Cand am auzit difuzoarele astea am zis ca trebuei sa imi fac si eu un fullrange cat de cat serios. Nu stiu cat se apropie WN-15 de difuzoarele astea. Nu stiu ca cati ani sunt dar par a avea cel putin vreo 8 daca nu mai bine. Au magnet de ferita asa s-au mai stins putin :) (am gasit pe un site ca ar avea 102dB/1W/1m). Asa ca sunt sanse ca WN-15 sa sune ca asta cum suna acum toata viata :))Numai bine si sarbatori fericite!
Link spre comentariu

Cunosc sentiemntul acela si te avertizez ca nu e deloc de bine daca incep urechile sa ti se infunde. Deja e un semn ca e prea mult si a inceput un proces subti, pe durata cat spl-ul este la fel de ridicat de a ti se distruge auzul...bineinteles, daca sunt de perioade scurte, chiar foarte scurte atunci nu apar probleme mari, dar daca eprioadele sunt mari deja e de rau.Te asigur ca WN-15S e puternic, duce bine, si scaote si multi dB. La mine in camera ma jucam un pic cu fullrangeurile mele si la unm moment dat de la prea multi dB au inceput practic sa ma doara urechile, si am lasat-o mai moale ca tin la auzul meu :smt003 Oricum, astept(am) poze cu boxele.

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

EVM15L si EVM15B sunt unele din cele mai bune difuzoare care au existat.Nu sunt pentru bass. Au fost facute doar pentru sateliti.Daca faci niste boxe cu EVM15L si driver de 2", nu stiu ce combinatie de difuzoare din ce se produce acum, ar putea sa le bata.In orice caz, la ora actuala, eu nu stiu nici un difuzor care sa depaseasca un EVM15L ( sau EVM15B ) in materie de sessibilitate, fidelitate si durabilitate.Am probat comparativ un WN-15S cu un EVM-15L si este ma slab winner-ul.Coboara o idee mai jos decat EV-ul, dar peste 100Hz, EV-ul il acopera.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări