mitalimbasan Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Buna ziua. De curand am cumparat o statie audio secon-hand Sony STR-DE 475 si pe langa ca doar pe cele 2 canale stereo merge staitia, se aude pe un canal pocnituri deranjabile. Am incercat sa sa descopar problema, dar fara succes. Acele pocnituri de aud si in mod Tv sau Radio. Am schimbat boxele intre ele, dar nu ele sunt problema. Ce m-ati sfatui sa fac, Ma gandesc sa nu fie de la preamplificator sau potentiometru, pentru ca doar atunci cand ii dau volum incepe sa se auda zgomotul. Si a doua problema care o mai am este ca la iesirea Surround si Center , in modul surround, se aude un zgomot de fond foarte puternic. Am cunostinte de ceva electronica, asa ca imi puteti spune ca as putea face cu aceste probleme. Multumesc anticipat. O zi buna Link spre comentariu
marius75 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Sa nu intre in protectie din cauza boxelor cu impedanta necorespunzatoare (minim 8 ohmi pentru acest amplif). Cred ca este ceva din etajul final mai degraba decat din preamp... Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Pai impedanta minima este de 4 ohm. Si pot selecta ori 4 ori 8 ohmi. Am incercat si cu 4 si cu 8 ohmi si tot aceleasi pocnituri pe acelasi canal. Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Curata bine cu spray contact toate potentiometrele si comutatoarele, pentru inceput. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 După ce cureți potențiometrii, scoate condensatorii de pe intrările amplificatoarelor și verifica-le, apoi pe cele de pe preamplificatoare. Verifică să nu fie lipituri reci, adică refă lipiturile care nu arată bine. Dacă nici așa nu-i dai de cap, verifică și componente active din zona de mică putere. ......... Toate astea se fac după ce ai verificat tensiunile de alimentare primară și auxiliare. Și deasemenea condensatorii care filtrează aceste tensiuni. Mie mi s-a întâmplat din cauza unor condensatori bătrâni pe alimentare, să facă ceva similar, la pocnituri la nivel mai mare în boxe mă refer. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 pune pe intrarea amplificatorului rezistente de 100k .. intre semnal si GND Link spre comentariu
jvl_77 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Verifica și dacă pocniturile sunt și atunci când comută în alte moduri decât stereo.. Poate fi de pe placa procesorului de sunet defectul. Zgomotul mare de la surround și centru poate fi datorat faptului că acele canale sunt defecte/arse. În acest caz poate că acționează protecția, sau se încălzesc tare. Link spre comentariu
George(sb) Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 problema este de pe partea de invertor de la 12 la tensiune simetrica, trebuie cineva foarte pricepun in surse in comutatie sa se uite sa vada ce e acolo, e posibil sa fi fost arsa si cine i-a schimbat mos-fetii sa fi pus echivalente, e posibil iarasi din circuitul oscilatorului sa se auda; mai e posibil desi nuprea cred sa fie ceva amplificatoare operationale pe calea semnalului trosnite, e o problema intalnita frecvent la sculele Behringer, Incearca in prima faza sa masori cu atentie tensiunile ale modulului de amplificare si preamplificare, dupa care decuplezi alimentarea si ii pui una externa si vezi daca mai pocneste, dupa asta te poti decide unde e defectul Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Multumesc deocamdata de sfaturi....o sa incerc tot ce sa sugerat mai sus. O zi placuta tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum