lucyemy91 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 detin statia cu pricina si vreau sa imi fac doua boxe insa m-am lovit de o problema as vrea sa am in incinta doua difuzoare + tweeter insa impedanta minima este de 6 ohm deci de unde si intrebarea o sa aiba vre-o problema daca folosesc doua difuzoare de 8 ohm puse in punte + filtru? probabil este o prostie ce spun dar bobina care este pe filtru nu mai creste impedanta? multumesc anticipat pt cine vrea sa ma ajute Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Ce vrea să fie aia ''difuzoare puse în punte''? Se pot lega în serie sau în paralel. Ai o singură variantă: două difuri de 4 Ohmi legate în serie şi filtru pe două căi (sau cîte vrei) ptr 8 Ohmi. Evident că şi celelalte difuri trebuie să fie pe 8 Ohmi. Link spre comentariu
lucyemy91 Postat Octombrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Ce vrea să fie aia ''difuzoare puse în punte''? Se pot lega în serie sau în paralel. Ai o singură variantă: două difuri de 4 Ohmi legate în serie şi filtru pe două căi (sau cîte vrei) ptr 8 Ohmi. Evident că şi celelalte difuri trebuie să fie pe 8 Ohmi. imi cer scuze zal....in paralel am vrut sa zic,ma gandeam la alta tampenie,mersi pentru raspuns Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 O precizare: amplifurile finale din această sculă pot funcţiona şi pe sarcini mai mici de 6 Ohmi, dar cu limitarea drastică a volumului. Cum asta e aproape imposibil, e bine să respecţi sau chiar să depăşeşti ca măsuri de prevedere ce specifică producătorul. Link spre comentariu
lucyemy91 Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 intr-adevar....pe sarcina de 4 ohm merge pana la putin peste jumatate din volum apoi intra in protectie, Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Atenţie că în funcţie de nivelul real al semnalului, maximul de putere ptr care e dimensionat ampliful şi protecţia poate fi mai jos sau mai spre maximul volumului, sau oriunde pe cursa lui. De regulă în poziţia mediană a volumului ar fi şi maximul puterii obţinute, peste e supramodulare cu pericol, sau rezervă de sensibilitate ptr semnale slabe. Unele semnale slabe nu ating maximul de putere la ieşire nici cu volumul dat peste cap, dar proiectanţii se gîndesc la majoritatea cazurilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum