Daniel Daniel Johny Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 eu zic ca e ok.Ar trebui sa verifici cu tensiune mai mica finalii 80v max de la o sursa.Daca faci asa sa verifici si protectia scurt. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Azi am pozat oscilogramele in colector igbt jos si emitor igbt sus. vert: 50V/div oriz: 2microsec/div Sarcina jumatate rezistenta resou 2000w. Editat Mai 16, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
ION SECLAMAN Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Personal am gasit la force 145 {ledul galben palpaie, vent. nu se invarte,IGBT-urile se incing,rez. de putere se incing,tens. pe iesire -0,s.a.m.d.} diodele (duble)de pe iesire de tipul 60CPH03 in scurt ceea ce duce la premiza ca inverterul a fost fortat si nu s-a acordat pauza prevazuta de producator ptr. racire. Initial D33 si D41 realizeaza redresarea bialternanta dar tinand cont ca borna minus se culege de pe anozii lui D33 adica direct din terminalul secundarului se impune montarea unei inductante de cel putin 150 A inseriata cu borna minus ptr. netezirea impulsurilor. Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Salut !, Va cer si eu ajutorul in legatura cu acest invertor,tranzistorii de putere sunt doua mos-feturi FCA47N60F,nu am gasit originalul,insa am cumparat de pe acest forum FCH47N60 cu timpii de comutatie identici,insa "reverse recovery time "sunt diferiti,240ns (FCA47N60F),si 590ns (FCH47N60),exista vreun risc,si inca ceva...ce dioda este aceasta http://i63.tinypic.com/2uhaixt.jpg ,ca nu gasesc nimic despre ea Multumesc ! Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Revin cu ceva detalii,si ce am m-ai reusit sa deslusesc din acest invertor. Diodele de care discutam,sunt montate intre C-E tranzistorilor igbt (luand dupa schema la Tecnica 144),neavand asa ceva am pus doua bucati RURP860,de precizat insa ca la acest invertor a pocnit numai tranzistorul Q8 de pe bara de minus ! Am alimentat numai partea de driver cu 20Vca,si am urmatoarele semnale G-E fara tranzistori montati : Semnal G-E Q5 http://i67.tinypic.com/2i75t03.jpg Semnal G-E Q8 http://i66.tinypic.com/6r21xy.jpg M-ai jos doua oscilograme,dupa montarea a doi tranzistori de proba hgtg30n60 (am pus si K30N60HS,si mos-fet FCA47N60),am facut scurt la contactii releului,si am alimentat forta cu 70Vca. Problema este ca,acelasi tranzistor Q8,indiferent de ce pun in locul lui se incinge treptat la tensiunea de 70Vca,si pocneste din prima la alimentare cu 220Vca(asa am patit-o prima data),acum "suflu in iaurt",va intreb de unde ar fi acest defect ? Semnal G-E Q5 http://i63.tinypic.com/2a930go.jpg Semnal G-E Q8 cel cu defect.... http://i67.tinypic.com/ohis5v.jpg Iar aici toate cele patru semnale ca sa fie m-ai de ajutor... Editat Septembrie 22, 2016 de Jhn Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Nu reusesc sa ma prind, cit ai acolo ? ~+/-15V intre Grila si Emitor (astept sa apara Marian parca si sa-mi spuna ca-i gresit termenul de grila si "acum" se spune poarta). Iesirea trafului ai deconectat-o de la diode (eu asta as incerca daca se incinge). Ar fi util sa vizualizezi forma curentului prin tranzistori (cu o sonda de curent) si implicit prin primarul trafului pt ca astfel ai putea sa-ti dai seama daca nu ai un scurt in traf. Daca ai comanda buna si in poza pare ok (nu stiu exact nivelele) atunci se mai pot distruge de la supracurent generat de scurt in primar mai ales dar si in secundar (mai putin probabil). Am patit si eu asa ceva dar am renuntat pt ca incepuse sa zboare cablajul de la atita schimbat tranzistorii si l-am returnat proprietarului. Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Merci pentru sugestii !,voi deconecta iesirea trafului (cum spune-ti),si am sa revin cu detalii Osciloscopul este setat pe "DC",sonda x 10 http://i63.tinypic.com/157k5qb.jpg Diodele,le-am verificat la" rece",la 70Vca,scoate aproximativ 16 volti pe iesire !.....fara sarcina,ca mi-e teama ca pocnesc tranzistorii Editat Septembrie 22, 2016 de Jhn Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 (editat) Dioda montata între C-E la igbt este transil la 510v.Vad în acea poza ca transilul era la 540 volti. Eu cam pe toate le.am gasit la 510v. Poate de aia pocnesc igbturile..... Editat Septembrie 23, 2016 de cipriyan123 Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Va salut!, Azi am "sarit"pe el,am intrerupt cum a spus "sensebe"secundarul trafului,si am alimentat tot cu 70Vca partea de forta,insa acelasi lucru,Q8 se incingea ca nebunul,si mi-am zis ca sigur traful are spire in scurt circuit ! Cu sanse minime de al repara,am luat din nou la verificat partea de driver,am gasit la zenerele D16,si D17 o cadere de tensiune de 1,7V,le-am inlocuit insa fiind pe comanda lui Q5,nu am crezut ca o sa iasa mare "branza",si a rezultat acelasi simptom. Dupa care d-au jos diodele D31, D14 (ca tot aveam unele noi),si.......apare"surpriza",D14 intrerupt !!! Ma "pacalit" nenorocita,la masuratoarea direct pe cablaj,facand o paranteza,cineva spunea ca daca nu sunt fazate bine semnalele poate duce la acest defect. Cum a-ti observat,ca nu sunt mare meserias....am m-ai gasit o sonda de masura,si voi pune cateva oscilograme cu semnalele rezultate,poate m-ai este de folos la altcineva : Semnale G-E Q5 sus,Q8 jos : Semnale G-E Q5,Q8 suprapuse : Amplitudinea celor doua semnale suprapuse: In incheiere,va multumesc pentru parerile dvs,si "indraznesc",sa va m-ai cer un singur sfat: Sa pun mosfet FCA47N60,s-au igbt HGTG30N60,cu care am facut testele de pana acum,s-au IRGP4068D....tot i-mi prind urechile prin datasheturlie alea deh ! Stiu ca nu prea este in regula,dar citind aici: http://www.elforum.info/topic/36272-aparat-de-sudura-cu-mos-fet-uri/page-3 Ce spuneti ? Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 24, 2016 Partajează Postat Septembrie 24, 2016 Mda....am sa merg pe HGTG30N60 din cate observ are valente m-ai bune fata de originalul FCA47N60F,timp de raspuns m-ai mic,putere de disipatie m-ai mare,capacitate de intrare m-ai mica etc.... In dimineata asta am sa-l montez,dupa care voi pleca la tara cu "pocnitoarea",si am sa incerc sa impusc cativa electrozi ,si de-o crapa.....va invit la priveghi,sa incercam sa resuscitam "petarda",poate cine stie ce defecte o sa ne m-ai ascunda.... Un weekend placut la toti !. Link spre comentariu
omidebulas Postat Septembrie 24, 2016 Partajează Postat Septembrie 24, 2016 HGTG 30N60 este foarte bun. Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Saptamana trecuta am reparat un Force 145,cu igbt-urile GP4068D pocnite+o dioda de putere dusa,si bineanteles partea de driver smd. Din neatentie,si din cauza ca mai aveam si altceva in lucru am pus igbt-uri G30N60B3 fara dioda incorporata ,invertorul s-a livrat cu proba, ce credeti, trebuie sa chem omul inapoi si sa schimb igbt-urile ?.Nu vreau sa plesneasca ceva prin el,si sa am mai mult de lucru. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Ce topologie are pe convertor? Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 (editat) E asemanator tecnica 144-164,am m-ai reparat acum doi ani tot un force 145 si avea mos-feturi FCA47N60F Voi pune un print screen,ca sa ajute.... Editat Septembrie 20, 2017 de Jhn Link spre comentariu
mbzz77 Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 (editat) Salut. Am cautat multa vreme schema unui Telwin Force 145 si nu reuseam sa o gasesc. Astazi am reusit sa o gasesc si vreau sa o pun aici, cu siguranta sunt si altii care au nevoie de ea. Am si eu un astfel de aparat pe care am reusit sa il "prajesc", are ambele IGBT-uri defecte (unul in scurt, altul a explodat). Cred ca defectul a fost fortat de o utilizare intensa.... Nu dispun de un osciloscop sa pot verifica mai multe, asa ca va intreb ce parere aveti despre acest defect, se va remedia prin inocuirea IGBT-urilor, sau trebuie umblat si la partea de driver, cel putin pana la transformatorul de impulsuri. Multumesc! Telwin Force 145.pdf Editat Noiembrie 27, 2019 de mbzz77 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum