Vizitator stanculie paul Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Buna ziua. Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat, o idee de reparatie. Led-ul galben sta aprins si pulseaza,iar in momentul pulsarii se aude un pacanit usor.Ventilatorul nu mai pleaca.L-am desfacut si nu se vede nimic pocnit sau exfoliat,o dioda zenner D36 1N5359B arsa( in scurt 39 ohmi si cam atat)Am observat ca se incalzesc rezistorii R76 si R35. Mentionez ca am doar cunostinte minime in electronica(masor o dioda,un tranzistor)nu ma pricep deloc la surse in comutatie,invertoare,etc ... Aparatul este al unui prieten ,il are de ceva timp ,nu l-a folosit, iar alaltaieri cand l-a bagat in priza...surpriza...Nu a sudat decat cativa electrozi cu el Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 e cam greu de reparat atunci.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Buna ziua. Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat, o idee de reparatie. Led-ul galben sta aprins si pulseaza....................... Sanse mari sa fie diodele de pe iesire, dar nu obligatoriu.... Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 au pleznit igbt-urile si cu tot cu driver.....cel putin.... pentru un simplu cunoscator de dioda si tranzistor nu o sa fie prea usor si nu un simplu ciocan de lipit nu stiu cum o sa se descurce. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) "Cine stie"... pina ce nu e "vazut" de cineva care se pricepe...., greu. Editat Octombrie 24, 2014 de nickrvl Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Luati la masurat toate piesele pe partea de forta.Descarcati de pe net o schema si studiaţi_o bine.Eu zic ca aveti o sansa sa reparati aparatul. Link spre comentariu
Vizitator stanculie paul Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 in primul rand va multumesc pentru interes si pentru sfaturi. am masurat puntea,toate rezistentele mai maricele ca putere,diodele rapide dupa iesire ,igbt-urile nu stiu cum se masoara...ca un tranzistor normal? rezistentele care se incalzesc( incing)R76 si R35 sunt inseriate si duc in IN-ul lui U3 7815bt sursa de 15v care la masuratoare pare buna.....si de aici incolo am clacat... Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Scoate din circuit toate igbturi le.Tutoriale despre cum se masoara un igbt sunt f multe pe net.In principiu nu trebuie sa-ti dea scurt ci valoare f mare pe toti pinii.Fara schema mai greu de explicat. Link spre comentariu
Vizitator stanculie paul Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 am scos igbt-urile ,si le-am masurat urmand pasii explicati te userul pinky http://www.elforum.info/topic/76741-cum-se-masoara-un-mosfet-cu-ohmetru/ singura diferenta fiind faptul ca se deschideau la 350 mv fata de 100mv cat zicea userul pinky....deci sa inteleg ca igbt sunt buni. ceva pareri de la un cunoscator?! am gasit si schema pe internet http://www.go-radio.ru/images/cxema-telwin144.gif Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Daca nu sunt in scurt sunt buni.Pentru o verificare mai buna inseriaza un bec de 12 v sau 24 v cu D iar sursa la minus si pune degetul prin impulsuri la grila.Ar trebui sa se stinga sau sa se aprindă treptat.Tensiunea poate fi 12 v sau 24. Masoara tot ce ai in apropiere de igbturi plus mosfetul irfp din driver .S-ar putea sa fie in scurt de aceea se incalzesc rezistentele...Apropo ai spus ca ai 145 si nu 144 ceea ce e o diferenta.Schema de comanda o ai? Link spre comentariu
Vizitator stanculie paul Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 am probat acum igbt-urile cu becul ----- se aprinde becul tare cand ating grila prima oara iar apoi se stinge treptat irfd-ul da la masuratoate 520 mv SD , 15280 mv SG , si 240 mv SG ------ ceea ce cred ca e de bine va multumesc http://www.go-radio.ru/images/control-and-driver144.gif Link spre comentariu
Vizitator stanculie paul Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 scuze 1528 mv SG Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Rezistentele acelea se incing cu un motiv.Masoara tot ce este in secundat trafo driver cate ataca grilele igbturilor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 Am la reparat modelul 145--arsa o dioda pe iesire. Pus sarcina jumatate rezistenta resou 220v/2000w, dupa 10 sec se modifica usor forma de unda pe iesire (sageti rosii). Sper sa reusesc sa pun si oscilogramele in poarta IGBT. Vertical: 10V/div Link spre comentariu
iod2 Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 are cineva schema de 145? ca cea de 144 nu e chiar la fel. are niste diferente pe la partea de optocuplor si ce mai are pacolo,. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum