Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce se strica la becurile economice?

invest20042001

Postări Recomandate

Am cautat pe forum si nu am gasit  asa ca deschid un topic nou legat de calitatea becurilor economice.

Intrebarea ar fi ce anume se strica intr-un bec economic? Am desfacut aseara unul si in lipsa ochelarilor care erau la serviciu am abandonat lucrarea. Este vorba ca pe placuta am vazut doi condensatori electrolitiri, doi tranzistori ( nu am reusit sa vad ce scrie pe ei) patru diopde, doua rezistente si doi condensatori neploatizati plus un transformator micut.....  Stie cineva cam unde apar defectele? Nu imi spuneti sa ma duc sa cumpar becuri noi, asta stiu si eu.  Eu vreau sa imi fac de lucru cu astea...........

Si  inca ceva,in tim ce ram cu el in mana am atinc dorul placutei de cablaj, moment in care m-a piscat la mana sconcomitent cu aprinderea becului pentru o fractiune de secunda. clar ca un condensator ramasese incarcat si eu l-am descarcat cu manuta :-)

bine ca am vazut ca se aprinde becul....... :-)

Multumesc

Editat de invest20042001
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• invest20042001

1

• Fulgerik

1

• valangjed

1

• razvan-l

1

Prima data se verifica filamentele daca unul e intrerupt, adio.Daca filamentele sunt intacte se verifica electroliticii sa nu fie scursi, umflati,

devalorizati, cele patru diode redresoare, tranzistorii.Cam astea "pica".Am avut acum vre-o doi ani 20 de bucati defecte si am reusit sa fac 5 bucati, restul 15 aveau filament intrerupt.

Link spre comentariu

adaug lipiturile reci de la terminalele tubului care sunt din otel si cu timpul dau acest defect datorita  aderentei  scazute a cositorului in punctele de lipire pe cablaj, este o zona cu temperaturi de lucru ridicate , datorita filamentalor care sunt in permanenta calde la acest tip de lampi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări