invest20042001 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Am cautat pe forum si nu am gasit asa ca deschid un topic nou legat de calitatea becurilor economice. Intrebarea ar fi ce anume se strica intr-un bec economic? Am desfacut aseara unul si in lipsa ochelarilor care erau la serviciu am abandonat lucrarea. Este vorba ca pe placuta am vazut doi condensatori electrolitiri, doi tranzistori ( nu am reusit sa vad ce scrie pe ei) patru diopde, doua rezistente si doi condensatori neploatizati plus un transformator micut..... Stie cineva cam unde apar defectele? Nu imi spuneti sa ma duc sa cumpar becuri noi, asta stiu si eu. Eu vreau sa imi fac de lucru cu astea........... Si inca ceva,in tim ce ram cu el in mana am atinc dorul placutei de cablaj, moment in care m-a piscat la mana sconcomitent cu aprinderea becului pentru o fractiune de secunda. clar ca un condensator ramasese incarcat si eu l-am descarcat cu manuta :-) bine ca am vazut ca se aprinde becul....... :-) Multumesc Editat Octombrie 24, 2014 de invest20042001 Link spre comentariu
valangjed Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Prima data se verifica filamentele daca unul e intrerupt, adio.Daca filamentele sunt intacte se verifica electroliticii sa nu fie scursi, umflati, devalorizati, cele patru diode redresoare, tranzistorii.Cam astea "pica".Am avut acum vre-o doi ani 20 de bucati defecte si am reusit sa fac 5 bucati, restul 15 aveau filament intrerupt. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Principalul defect apare prin scurtcircuitarea condensatorului de preincalzirea filamentelor. Acesta are 2 pana la 3,3n este conectat intre filamente. 1 Link spre comentariu
razvan-l Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 adaug lipiturile reci de la terminalele tubului care sunt din otel si cu timpul dau acest defect datorita aderentei scazute a cositorului in punctele de lipire pe cablaj, este o zona cu temperaturi de lucru ridicate , datorita filamentalor care sunt in permanenta calde la acest tip de lampi Link spre comentariu
dorian 70 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Vezi ca s-a mai discutat pe forum, @blazeu a punctat cel mai bine: http://www.elforum.info/topic/7440-balastul-electronic/page-23 vezi si postul nr.#87 de aici: http://www.elforum.info/topic/45030-cum-sa-imi-aleg-becurile-economice/page-6 Multumim @blazeu ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum