luciann Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Salutare!Vreau sa atasez pe chitara mea cateva leduri (cel mai probabil vreo 5) carora sa le variez putin intensitatea luminoasa in functie de cat de tare dau pe corzi. Insa deocamdata, am atasat un singur led pana fac sistemul sa functioneze asa cum trebuie.Pentru asta am luat un TDA7052A pe care il alimentez cu 9V, am conectat la intrare si iesire chitara(pinii 2 si 3), am legat intre pinul 4 si pinul 6 un condensator de 1uF, iar la una din iesiri(pinul 5) am legat un led rosu de 3mm.Toate bune, in esenta sistemul functioneaza, ledul isi modifica intensitatea luminoasa in functie de cat de tare dau eu pe chitara, insa...am o nedumerire:oricat de tare as trage de corzi, tensiunea ajunge undeva la maxim 0.9V, deci lumineaza asa pe jumatate. (daca dau mai tare le rup )iar daca fac scurt pe intrare/iesire tensiunea ajunge la ~1,98-2V si lumineaza binisor.Asadar, ce ar trebuii sa fac sa am tensiunea mai mare la iesirea spre led ? astfel incat atunci cand cant sa lumineze si el mai tare.www.nxp.com/documents/data_sheet/TDA7052A_AT.pdf Va multumesc ! Link spre comentariu
nicul Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Cu ledul e cam dificil. Ca sa varieze luminozitatea intr-o maniera placuta ochiului trebuie sa folosesti pwm. Poate deveni complicat pentru tine. Eu as incerca o alta abordare, Un vu-metru cu lm3915 sau ce gasesti mai simplu e ceea ce-ti trebuie. Asezi ledurile in asa maniera incat sa para un singur led si vei obtine rezultatul dorit. Eu am un leduri de vreo 14 mm care au 8 picioare si contin 7 leduri sub cupola. Nu sunt pentru iluminare , ci pentru indicatoare de panou. Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Proiectul original era cu LM386n, dar pentru ca nu l-am gasit am incercat cu acest IC. Este diferenta asa mare intre ele ? Eu am vazut o filmare cu acel proiect si merge brici. Multumesc de sfaturi Nicu ! Link spre comentariu
nicul Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Nu stiu care e diferenta, poti sa compari datele de catalog. In principiu iti trebuie un amplificator de semnal la iesirea caruia te legi cu vumetrul printr-un divizor rezistiv. Nu conteaza care e ca nu asculti la el. 386-le avea un led chior pe iesire ? Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Da, exact asa cum am facut si eu, schema e aproape identica. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm386.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Incearcă cu LED-ul între pinii 5 și 8 ai CI, acolo sunt ieșirile lui - în punte. Poate și o mică rezistență în serie cu LED-ul ( 100ohm , mai vezi la teste ) Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Intre 5 si 8 din pacate daca pun ledul, se pare ca nu tine cont de intrare, adica sta aprins si atat, nu face nimic Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Condensator ai pus pe intrare ? Uită-te în data sheet la Fig. 6 . Link spre comentariu
Vizitator cobru Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 In diagrama ta ai legat pinul VC (volume control) la GND cu un condensator, in datasheet (fig. 7) acolo apare un potentiometru de 1 megaohm in paralel cu acel condensator, poate ai tensiune mica pe iesire deoarece ai volumul la minim ? Fig. 7 datasheet: Si corespondenta intre voltajul de la pinul ala si amplificare: Incearca un potentiometru acolo, ca in figura 7... Pe urma poti inlocui cu doua rezistente ca sa imparti cei 9 volti de la intrare sa obtii ~1.6 volti (gain maxim), de exemplu R1=470k si R2=100k legate asa: Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Nu , așa cum a legat volumul e la maxim. Așa rezultă și din diagrama pe care ai postat-o ( Fig. 3 ). Cu intrarea 4 la masă (sub 0,4V ) e MUTE , cu intrarea în gol e maxim. Tensiunea e generată intern ( e un curent de fapt ) , potențiometrul doar o( îl) șuntează la masă Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Am incercat sa pun un condesator pe intrare, ca in fig. 6 dar acum lumineaza si mai putin. Potentiometru nu am pus din simplu motiv ca nu am de ce sa modific volumul, vreau sa fie in maxim si atat. Oare ar trebuii amplificat putin semnalul la intrare ? Ideea e ca in final, smecheria asta va fi pe baterie, asa ca prefera sa nu pun prea multi consumatori. Editat Octombrie 27, 2014 de rokyronnie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum