Vizitator Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 (editat) ce diferenta este intre "Driver; low side switch" si "MosFet N" ? de conectare ? de voltaj pe poarta ? de functii suplimentare ? sau toate? Editat Octombrie 23, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Sunt două chestii complet diferite : ”Driver” este circuitul ( integrat sau discret ) care comandă MOSFET-ul . ”Low side switch” se referă la faptul că switch-ul ( MOSFET-ul ) respectiv este conectat cu sursa la masă ( sau minus ) fiind un MOSFET cu canal N spre deosebire de ”High side switch” unde MOSFET-ul este conectat între plus și sarcină , fiind un tranzistor cu canal N sau P Și , în fine , MOSFET - N este un tranzistor MOSFET cu canal N care se conectează cu sursa la minus și drena la plus și se comandă cu plus pe poartă. Observație . Se vorbește astăză fără să se mai precizeze despre tranzistori MOSFET ”cu îmbogățire” ( ”enhancement mode ”) pentru că au acaparat practic exclusiv piața . Ei se caracterizează prin faptul că nu conduc curent în lipsa comenzii pe poartă. Există ( nu știu dacă se mai fabrică ) și MOSFET ”cu sărăcire” (”depletion mode”) care conduc fără comandă și au nevoie de o comandă opusă pentru a se bloca , la fel cu JFET-urile. PS Acum mă gândesc că expresia ”Driver , low side switch ” ar putea însemna și că are ambele funcții - ca de obicei primim informații minime - adică să fie , în aceeași capsulă un driver plus un MOSFET. Definițiile de mai sus rămân însă valabile. EDIT . M-am uitat acum , se mai fabrică ”depletion mode” de către IXYS, Infineon , etc. în special pentru surse de curent constant și similare Editat Octombrie 24, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) multumesc UDAR. dar totusi. conectarea se face exact ca la MOSFET N, si singura diferenta practica este un voltaj de reactie mai mic pe grila. e corect ce-am spus ?.. pentru ca eu altceva nu vad diferit..in practica.. (nu ma refer la protectie scurt circuit, supratemperatura etc..ci la putere condusa/raport termic) Exemplu: BTS117 vs IRL540N Editat Octombrie 24, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 BTS117 intră la categoria ”smart switch” sau ”inteligent switch” adică ce am scris mai sus la Post Scriptum. Diferențe există în practică , de obicei sunt optimizate pentru o anumită aplicație și merg mai slab în altele. Dacă te uiți în DS-ul lui BTS117 o să vezi că e modest ca tranzistor și extrem de lent - n-o să faci un SMPS cu el. Te las să compari singur cele două componente pe care le-ai numit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum