csongore Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 (editat) Redresor compact cu un transformator recuperat dintr-un UPS si o carcasa de sursa PC +niste maruntisuri. Tensiune de intrare: 230V Tensiunea pe secundarul transformatorului: 17V Curent maxim de incarcare: 8A(reglabil) PROTECTI: -Polaritate inversa la baterie -Tensiunea minima a bateriei : 9V -Tensiune maxima pe baterie :14.4V -Redresorul imita regimul acumulatorului in exploatare: incarca bateria si tine la 14.4V -Siguranta fuzibila de 10A impotriva scurcircuitului. Anularea protectilor (momentana)se face prin apasarea butonului fara mentinere normai inchis. Cablajul trebuie modificat il adaug mai tarziu REDRESOR.pdf Editat Octombrie 23, 2014 de csongore Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Frumos realizat, felicitari. Acum ca vine iarna, poate incerc sa-l realizez si eu, dar am o intrebare, merge si la baterii SLA 12V-7A? Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Da poti sa reglezi curentul de incarcare conform acumulatorului folosit tensiunea maxima de incarcare reglezi din semireglabilul de 1K pana la max 16V!! Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Frumoasa realizare, dar pentru acumulatorii care au un curent de incarcare mai mic de 8A, functia de incarcarea automata nu functioneaza. Nu se poate regla curentul de incarcare simultan cu limitarea tensiunii la valoarea nominala a acumulatorului, de exemplu avem un acumulator care are tensiunea maxima de incarcare de 13,5 V si un curent de incarcare de 4,5 A, se regleaza cu acumulatorul deconectat tensiunea de iesire la valoarea de 13,5 V si reglajul de curent la valoare minima (la dumneavoastra nu exista bucla de reglare a curentului de incarcare), se conecteaza acumulatorul si se regleaza curentul de incarcare la valoarea de 4,5A, din acest moment acumulatorul se va incarca la un curent constant pana aproape de valoarea de 13,5V . La incarcatorul dumneavoastra reglarea curentului de incarcare se realizeaza prin marirea sau micsorarea tensiunii livrata de catre incarcator, astfel in momentul in care tensiunea de la bornele acumulatorului va creste, implicit curentul de incarcare se va micsora, practic sunteti nevoit sa corectati din cand in cand curentul de incarcare. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Asa e!! nu e perfec dar daca vroiam cu un(operational) preluand scaderea de tensiune de pe shunt puteam sa modific unghiul de comanda a tiristorului asa fel compensam automat curentul, dar nu am vrut sa ma complic. Am un alt model de redresor care e mai destept cu punte semicomandata cu sincronizare dintr-un secundar auxiliar care masoara tensiunea pe acumulator cand curentul e 0 asa fel nu se influenteaza rezistenta cordonelor. La functionarea primul redresor: e blocat pana la a conectarea corecta acumulatorului daca bateria e conectat corect si are tensiunea >9V incepe incarcarea, reglez curentul dorit cand tensiunea pe bornele acumulatorului atinge 14.4 volti se blocheaza tiristorul si cade tensiunea pe acumulator, in momentul asta iar incepe incarcarea. In exploatare se observa ledul verde palpaind cu o anumita frecventa si tensiunea pe bornele acumulatorului ramane stabil 14.4V asa imitand regimul in care se afla si in exploatare!! Editat Octombrie 24, 2014 de csongore Link spre comentariu
shakalu_76 Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 O schema se poate la acest redresor? Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Schema ACCU1.pdf Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Am modificat schema redresorului pentru o mai buna comanda a tiristorului, transformatorul de impuls am facut dintr-un toroid scos dintr-un bec economic bobinand 2X20spire cu CuEm 0.3mm. Schema Modificata.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum