Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog putin ajutor(reducere tensiune/amperaj traf)

Vizitator Error

Postări Recomandate

Va salut!

Am un traf si as vrea ca la redresare sa am o anumita putere, respectiv tensiune cu toate ca el este mai puternic decat am eu nevoie. Nu stiu exact ce putere are caci multimetrul meu masoara pana in 15 amperi dar el redresat ca in schema de mai jos dezvolta o putere de peste cat poate aparatul meu sa masoare.

post-231258-0-81817900-1414051535_thumb.jpg

Ei bine, am observat ca daca redresez doar o faza(ca in schema de mai jos) atunci am exact puterea de care am nevoie, adica ~13 amperi si 8vcc.

post-231258-0-71245600-1414051657_thumb.jpg

Am observat ca in cazul in care folosesc a doua schema becurile legate tind sa palpaie usor dar la borne nu apare curent alternativ(masurat cu multimetrul)

Intrebarea mea este:

Are de suferit o baterie in cazul in care o incarc cu curentul redresat ca in a doua schema?

Va multumesc anticipat si va rog sa ma scuzati daca vi se par nelamuririle mele o banalitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

6

• puriu

3

• turcu_dan

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este chiar indicat ca o baterie sa fie incarcata cu impulsuri. Problema este limitarea curentului cand tensiunea bateriei este mica. Se poate lega in serie cu primarul transformatorului un bec cu incandescenta de 220V/100W care stabilizeaza oarecum puterea pe sarcina. Cu un bec ceva mai mic se poate redresa si cu punte. Pe incercate.

Link spre comentariu

Uite ca nu am banuit degeaba,curentul nu se masoara pur si simplu cu multimetrul,el se masoara folosind un consumator,adica trece curentul prin multimetru si duce la consumator,ceea ce ai facut tu,se numeste masurarea curentului de scurtcircuit,lucru care o sa-ti deterioreze multimetrul,dar ai avut noroc,ca ai avut un curent de scurtcircuit de doar 13A.

Link spre comentariu

Stati linistiti,ca asa eu am refacut traseele de pe cablajul unui multimetru de 5-6 ori,ca masuram curentul,apoi uitam sa mut borna,apoi incercam sa masor tensiunea si auzeam doar un puf...Tot timpul ma grabeam,si nu apucam sa pun o siguranta fuzibila pe traseu  :26

Link spre comentariu
Vizitator Error

Uite ca nu am banuit degeaba,curentul nu se masoara pur si simplu cu multimetrul,el se masoara folosind un consumator,adica trece curentul prin multimetru si duce la consumator,ceea ce ai facut tu,se numeste masurarea curentului de scurtcircuit,lucru care o sa-ti deterioreze multimetrul,dar ai avut noroc,ca ai avut un curent de scurtcircuit de doar 13A.

EDIT: Am masurat corect de data asta. Valoarea indicata este tot de 13 amperi.

Am legat in serie cu multimetrul, pe post de rezistenta 4 becuri de 90w 12vca in imaginea de mai jos.

post-231258-0-45191600-1414061085_thumb.png

Editat de Error
Link spre comentariu
Vizitator Error

Pai da,deci pana la urma cum ai masurat cei 13A?

Exact cum indica in link-ul lasat de tine mai sus si pe post de rezistenta am folosit 4 becuri de 12v 90w.

post-231258-0-43909100-1414061755_thumb.jpg

Editat de Error
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări