Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto din aparat sudura.

marius75

Postări Recomandate

Salut. Vine vremea rece si mi-am zis ca nu strica sa am si eu un redresor, sa mai incarc bateria auto daca se iveste ceva (deja are 5 ani bateria auto). Am un aparat de sudura Telvin pe transformator si 4 diode RA225 de la un alternator de Dacie. Stiu ca aparatul de sudura are undeva la 50V pe iesire, dar intreb daca se poate scoate si 13-14V (in gol) prin mai multe incercari asupra sarmei de la transformator (sarma de cupru este imbracata intr-un material textil gen ata sau ceva asemanator) si apoi sa fac o iesire secundara la care sa pun diodele si in felul asta ma aleg si cu un redresor pe langa functia principala de aparat de sudura. Legaturile o sa merg la electrician sa le faca, izolate tot, dar intreb daca este Ok asa cum zic eu.  Se poate scoate inca o tensiune din transformator?  Multumesc!

Daca am gresit sectiunea rog un moderator sa mute postarea.

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• puriu

1

• marius75

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La consumul unui acumulator transformatorul de sudura se comporta ca orice transformator, practic merge in gol. Se pot scoate mai multe prize, din volt in volt, daca tot merge la electrician.

Link spre comentariu

Intr-adevar se poate scoate o priza la valoarea Vca dorita, in cazul de fata cca 13Vca, dar cu grija pentru a nu afecta integritatea sarmei in zona prizei, nu sunt convins in ce masura diodele alea sunt cele mai potrivite in varianta simpla fara regulator dar poti incerca si daca se ard atunci folosesti o punte redresoare mai solida cu radiator pe masura.

http://www.elforum.info/topic/26644-construire-redresor-auto/?p=249288

Discutiile pot continua acolo.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări