Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am primit sample de la Atmel :)

XAN77

Postări Recomandate

zic aici ca am primit ca sa stie cei interesati ca se poate :d. Am cerut 2 Atmega88, 2 Attiny26 si 2 Atmega128. De cei din urma nu stiam in ce capsule sunt si am luat smd :d pr4obabil nu ma asteptam sa-mi si trimita.... Acum ca tot miau trimis imi pare rau ca nu am cerut mai multe :smt003 :smt003 ...de, romanu tot roman .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

5

• aghora17

4

• vlad_2770

2

• Bogdantog

1

Top autori în acest subiect

niciodata nu am inteles de ce unii cer samples-uri la unele componente ce se gasesc si la noi si au preturi foarte accesibile.Din aceste cauze a ajuns Romania la foarte multi producatori pe blacklist,si cand cineva ar avea nevoie de ceva ce nu se gaseste la noi nu mai poate primi monstre ca unii se zgarcesc la cateve sute de mii. :axe: :toimonster:

Link spre comentariu

pai tocmai de aia am intrebat. era o adresare generica. e adevarat ca la un moment dat si eu alergam dupa samples, dar m-am calmat, cand am vazut ca se nu am timp nici macar sa ma uit pe datasheetul lor, daramite sa le mai si pun pe o placa. si daca vreau sa fac ceva, ma duc si dau banu, si o sa fiu mai motivat sa le folosesc, pentru ca e banu meu.a, daca nu se gaseste si e mai comod sa ceri un sample, de acord, scopul scuza mijloacele.

Link spre comentariu

pai eu doar vroiam sa spun ca se poate daca e cineva intersat ca la microchip nu merge desi miau trimis acasa brosuri in care scria ca trimit (nesimtitii nu sau obosit sa stearga fraza aia pentru romani) nu sami tineti mie morala acuma. Si a durat pana miau venit cam cat dureaza de la capodimonte :smt003 credeam ca or sa vina si mai repede, de la ei ma asteptam la asta .

Link spre comentariu

ma da ce "ingaduitori" sunteti in ajun de Craciun :smt003 . Imi pare rau daca am facut romania de ras dar sunt sigur ca e de rasu lumii de mult timp. Eu am fost doar curios daca chestia aia cu sample e vrajala sau nu si intrun moment de plictiseala online am completat si eu acolo cu ce mia venit in cap deaia nici nu am verificat ce capsula au Atmega128 aia. La varsta mea nu mai cred in spiridusi, dar uite ca miau trimis sample, si bine au facut, miau facut astfel o impresie buna si asta conteaza ca marile corporatii nu au deloc bun simt fata de clienti sunt numai interese, eu numi fac deloc mustrari de constiinta ca leam cerut 6 chipuri amarate. Eu sunt la o posibila migrare microchip/atmel, iar ei asta si vor nu ? doar microchip e mult mai popular, pe la noi cel putin, daca eu sunt convins sa folosesc atmel sigur voi convinge si pe alti cunoscuti, iar eu sunt pentru ei un client, daca ma voi "intelge" ok cu atmega astea si doar ce am cumparat si 4 buc. Atmega8 atunci voi spune adio PIC si pot spune ca sunt chiar "ieftin" ca nu valoarea celor 6 chipuri a contat pt. mine si impresia care mia lasato ca firma ca a trimis si aici unde Microchip isi trimite doar reclamele alaturi de preturile duble .Dar sa lasam "ostilitatile" :smt003 eu va urez tuturor un Craciun Fericit La Multi Ani sanatate si clipe frumoase alaturi de prieteni si familie :yawinkle:

Link spre comentariu

XAN77 stai mai linistit!!! Ai facut un lucru bun! Numai ca data viitoare cind mai comanzi ceva , incearca sa comanzi cantitatile maxime!!! pentru ca pentru firma nu costa fata cit costa ata!!!, adica transportul e scump in comparatie cu pretul integratelor. Dar nu uita un lucru, daca valoarea pieselor depaseste valoarea minima pentru care nu se plateste vama si vei fi obligat sa platesti vama, plateste-o!!! daca nu o vei plati si pachetul se va intoarce inapoi, atunci vom fi noi cotati ca :neam prost" si pe buna dreptate firma nu va mai trimite sample-uri in RO. Asa s-a intimplat cu Microchip (cred eu) pentru ca au ajuns inapoi pachete trimise de ei unor romani si ... cind ma gandesc cit costa un colet cu FedEx sau FanCourier le dau dreptate sa se supere!! Cu Microchip-ul problema a aparut cind studentii si unii profesori in loc sa completeze adresa persoanal, au pus adresa facultatii si la vama boii de romani le cereau studentilor actele firmei (adica actele facultatii) si normal ca studentii nu puteau sa obtina asa ceva.

Deci mare grija!!! Adresa sa fie adresa privata nu a unei facultati si daca va cere firma, cautati un prieten cu firma!!! In rest, comandati, pentru ca in felul asta prin comenzile voastre mai maninca si altii o paine (cei din fabrica care se ocupa de pachete, firmele de transport si ..... marlanii de la vama).

Link spre comentariu

Nu li se termina painea curind ca vor gasi motiv sa se mute la punctele de frontiera din moldova si mai ales in portul constanta. Paine alba pupa aia din portul Constanta!! Si anul trecut am auzit de la unul din breasla lor care mergea la "studii" la Iasi (mergea la baut suta in mie) ca au nevoie masiva de vamesi pentru a putea controla traficul vamal. Cred ca "a fost invatat" sa zica asa pentru a ne obisnui cu ideea ca nu vom vedea vamesi someri dupa 1 ianuarie 2007.

Link spre comentariu

pai da intradevar nu vor disparea complet ca in tara intra marfa si din africa asia sau mai stiu de unde, dar daca se desfinteaza controlu vamal in UE si asa se pare, sampleurile care miau venit mie din austria parca nu vor face obiectu controlului vamal...cred...sper :d

Link spre comentariu

pai da intradevar nu vor disparea complet ca in tara intra marfa si din africa asia sau mai stiu de unde, dar daca se desfinteaza controlu vamal in UE si asa se pare, sampleurile care miau venit mie din austria parca nu vor face obiectu controlului vamal...cred...sper :d

depinde de tara de origine. daca sunt declarate UE nu platesti nimic, dar daca sunt Taiwan, or sa te intrebe de sanatate. Oricum, aia de la vama sunt cu adevarat imbecili. Eu am comandat un PIC BAsic Start si pentru ca nu aveam timp sa ma duc de acasa sa il iau, l-am comandat pe adresa de firma.Fratele meu, cat am patimit. Mi-au cerut delegatie de la firma, m-au pus sa platesc faxurile pe care le-au trimis aia de la firma la niste preturi de nu stii cum te cheama. In schimb nu am platit vama.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări