turcu_dan Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 @UDAR, este normal sa am aceasta tensiune la iesirea din corector? Intreb pentru ca atunci as lega corectorul la alt amplificator. Mi-e cam frica sa nu se strice cumva si cel cu LM3886. De ce nu as putea proba cu casti? Semnalul audio e preluat dintr-un MP3 - iesirea de casti, atunci dupa ce semnalul trece de buffer+corector+preamplificator nu e tot un semnal similar cu cel de la iesirea din mp3? Poate putin mai mare..... Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Puțină atenție ! E alimentare cu 0 și +15V deci 7,5V e perfect !Got it! Alimentare asimetrica. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 După cum am spus , tensiune de 7,5V curent continuu este normală. Dacă ai C1 înainte de final nu ar trebui să fie probleme. Poți încerca cu cățti de impedanță mare dar nu cred că ai așa ceva - căștile folosite azi au 32Ω sau ceva de genul. Cu așa ceva vei pune practic ieșirea corectorului în scurt și nu vei putea trage nicio concluzie . Poți pune o rezistență de minim 510Ω și un condensator de 22-47µF ( cu plusul spre corector ) în serie cu căștile dar să te aștepți să se audă slab . Faci conexiunile înainte de a cupla alimentarea - unele șocuri la stabilirea/desfacerea circuitelor s-ar putea să nu fie bune. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 (editat) Revin cu detalii ... am procedat in felul urmator, inainte sa vad postarea: dupa corector am pus un condensator electrolitic de 10 uF cu plusul spre corector, urmat de o boxa mica de le un sistem logitech 8 ohm. Am aplicat semnal de la o tableta si corectorul functioneaza, binenteles la un volum foarte mic , insa suficient cat sa-mi dau seama daca merge sau nu. Unul din canale se aude neclardistorsionat si mai tare decat celalalt. Ramane sa-l iau la purecat si sa vad ce nu e in regula. Am conectat corectorul la intrarea in ampl cu lm3886, doar canalul care functiona corect. Corectorul functioneaza, si cu vol la mazx nu am zgomot de fond deloc. Insa parca amplificarea e cam mica. Nu stiu daca ajung la 40W cu potentiometrul la max si semnal din tableta tot la max, insa fara distorsiuni. Ceva indicatii pentru canalul care merge distorsionat ? Fara semnal aplicat la intrare are un tiuit in surdina, iar daca schimb operationalele ne5532 cu TL072 tiuitul e mai pronuntat. Editat Noiembrie 16, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum