turcu_dan Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) In cazul in care sursa de semnal audio este un Mp3 sa zicem, avem intrarea in amplificator canalul R,L si mai vreau sa conectez si un subwofwer acesta fiind unul amplificat, avand nevoie doar de sursa de semnal, cum fac? De unde este indicat sa iau semnalul audio pe care o sa-l amplifice subwoofer-ul? De la iesirea din corectorul de ton inainte de amplificator, de pe un singur canal? @ratza in schema postata de tine, si in cazul folosirii unui operational TL072 sau NE5532, pinul 8 este + din cate vad in datasheet nu pinul 7 , nu? Editat Octombrie 27, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 În schema aia e TL071, care are doar un operaţional. TL072 are două, TL074 are patru. Mă bucur să văd că te uiţi prin datasheet Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Deci o idee? De unde e indicat sa iau semnalul pentru sub, cum ar trebui facute conexiunile? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Direct de pe intrări. La Rod Elliot pe site era ceva de genul. Ăsta de aici: http://sound.westhost.com Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 (editat) Am omis sa intreb daca C1 de 2.2uF din intrarea amplificatorului mai trebuie pus. Acesta este unul special pentru audio nepolarizat. Sau mai bine nu pun condensatorul de 10uF de la iesirea corectorului? Editat Noiembrie 13, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Nu-l mai pune pe ăla de 10. Nici R5 nu e necesară. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 (editat) Astazi am terminat corectorul, insa cand l-am probat cu potentiometrul la minim se auzea foarte tare si distorsionat, iar potentiometrii de bass respectiv inalte nu aveau nici un efect. Dupa cca 20 secunde a inceput sa iasa putin fum de pe placa amplificatorului, nu mi-am dat seama de unde. Am inlocuit operationalele TL072 cu NE5532, insa tot la fel se auzea. Am eliminat corectorul si am incercat doar amplificatorul, asa cum ascultasem si pana acum. Se aude doar un canal si acela foarte distorsionat si cu ceva bazait..... Cred ca am ars finalii TDA 2050. Dupa ce am aruncat o privire mai atenta pe placuta corectorului, am observat ca nu facusem o legatura, cea marcata cu linia rosie. Asta sa fie cauza distrugerii finalilor? Exista posibilitatea de a proba corectorul la casti, dupa ce o sa refac legaturile? Mai am un ampl cu lm3886 insa nu m-as risca sa-l nenorocesc si pe acesta. Deocamdata corectorul l-am facut pe placuta de test. Editat Noiembrie 14, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
E-1 Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 (editat) Da, l-ai prajit.Fara bucla de feedback, tensiunea la iesirea operationalului "va tinde spre infinit", "infinitul" fiind limitat sau apropiat de valorile tensiunii de alimentare. Cu mult peste valoarea tensiunii varf-la-varf a semnalului "line". Editat Noiembrie 14, 2014 de E-1 Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 (editat) De ce oare a sugerat Ratza sa omita R5? Editat Noiembrie 15, 2014 de thunderer Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 De ce oare a sugerat Ratza sa omita R5?Credeti ca avea un rol important? Ar exista o mod de probare a corectotului , la casti spre ex? Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Da, stabilea amplificarea lui 2050. Dar nu ar fi trebuit sa crape.Nu poti pune casti direct la iesirea corectorului. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Am refacut bucla de feedback, am pus in circuit R5. Am la iesirea corectorului tensiunea de 7V. Corectorul e alimentat de la 19v printr-un 7815. Nu ar trebui sa am U mai mare de 1-2V, nu? Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Daca e tensiune continua de 7V, atunci nu e bine. Ar trebuie sa fie zero tensiune continua. Daca insa ai 7V alternativ (cu un semnal de intrare oarecare) tot nu e bine, dar nu este asta motivul pentru care 2050 a crapat. Mai verifica o data toate conexiunile la corector. C1 de 2u2 de la intrarea in 2050 este la locul lui, sau l-ai shuntat? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 C1 este la locul lui, nu am modificat nimic la partea amplicicatorului. Chestia este ca initial cand am facut prima proba, nu era facuta conexiunea de feedback la iesirea din corector. Asa ca inainte de a reface bucla feedback am avut undeva la 15V pe iesirea corectorului, atunci a crapat. Acum dupa refacerea conexiunii de feedback am 7V. Mai verific o data corectorul, si revin. Multumesc de ajutor.Si da, tensiunea de 7V e continua. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Daca e tensiune continua de 7V, atunci nu e bine. Ar trebuie sa fie zero tensiune continua. Puțină atenție ! E alimentare cu 0 și +15V deci 7,5V e perfect ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum