Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare putere surse cu rezistenta?

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

1

• comanici

1

• Vlad Mihai

1

• puriu

1

Puterea unei surse de tensiune U si curent maxim I se verifica cu o rezistenta R = U/I montata la borne. Daca tensiunea pe rezistenta este cea normala, sursa e buna. Se poate folosi orice rezistenta de putere cu valoarea calculata. Rezistentele de incalzire la 220 V s-ar putea sa aiba valoare prea mare si curent prea mic.

Link spre comentariu

eu am testat surse  de pc atx cu rezistenta de nichelina de la resou, bineinteles am taiat si am  calculat nichelina pentru  tensiuni  de   12V respectiv 5V de la atx si pentru un anumit curent. O raceam cu un ventilator, iar nichelina o aveam   montata pe un calabur de boltar in care aveam  scopit  loc pentru nichelina.

Link spre comentariu

eu am testat surse  de pc atx cu rezistenta de nichelina de la resou, bineinteles am taiat si am  calculat nichelina pentru  tensiuni  de   12V respectiv 5V de la atx si pentru un anumit curent. O raceam cu un ventilator, iar nichelina o aveam   montata pe un calabur de boltar in care aveam  scopit  loc pentru nichelina.

Si cum ai reusit sa scopesti boltarul ? :rade: ce model de boltare!!!! acum au si "bilute"

SCOPÍT, -Ă, scopiți, -te, adj. s. m. 1. Adj. (Pop.) Castrat, jugănit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări